Sfatul lui Iohannis pentru seful MAI: Eliminati incompetentii si pilele care au ajuns in diferite structuri de comanda si de conducere!

Marti, 05 Noiembrie 2019, ora 13:01
12273 citiri
Sfatul lui Iohannis pentru seful MAI: Eliminati incompetentii si pilele care au ajuns in diferite structuri de comanda si de conducere!
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis l-a sfatuit, marti, pe ministrul de Interne, Marcel Vela, sa elimine incompetentele si pilele "insurubate" de guvernele PSD in structurile de conducere ale institutiilor.

Seful statului i-a transmis sa le dea o sansa miilor de profesionisti din institutiile pe care le are in subordine, pentru ca astfel MAI sa se reabiliteze in fata romanilor.

"Cele 3 guverne PSD au incercat sa isi insurubeze prietenii, neamurile in cele mai importante pozitii din stat. Domnule ministru, aveti in structurile ministerului si in institutiile pe care le aveti in subordine mii si mii de adevarati specialisti si profesionisti. Dati-le o sansa.

Dati o sansa Politiei Romane, Jandarmeriei, pompierilor, tuturor stucturilor din MAE sa isi recapete demnitatea in fata romanilor, sa arate ca avem profesionisti si daca ii lasam sa faca treaba stiu ce sa faca.

Reabilitati-va in ochii romanilor si asigurati-va ca siguranta cetateanului sa fie prima preocupare. Eliminati incompetentii, pilele care au ajuns in diferite structuri de comanda si de conducere. Redati o sansa adevaratilor profesionisti, pentru ca aveti multi si veti vedea ca veti recastiga demintatea, respectul romanilor", i-a transmis Klaus Iohannis ministrului de Interne.

Urmareste LIVE cele mai importante declaratii ale noilor ministri la preluarea mandatelor

Seful statului a precizat ca Politia, Jandarmeria si Departamentul pentru Situatii de Urgenta au fost supuse unor atacuri publice constante, pentru ca PSD a instituit prin metode perfide un control politic in aceste institutii.

"Politia, Jandarmeria, DSU au fost sub atac public constant, pentru ca ati tolerat insurubarea unor persoane in functii publice care nu aveau ce cauta acolo. Vi s-au impus abordari care nu au de a face cu etica profesionista.

S-au folosit metode perfide pentru a institui un control politic acolo unde profesionalismul trebuie sa isi spuna cuvantul", a subliniat Klaus Iohannis.

Totodata, seful statului i-a transmis ministrului de Interne ca a preluat o functie complicata, dar s-a declarat convins ca ii va face fata.

"Domnule Vela, va felicit pentru preluarea unei pozitii foarte complicate, sunt convins ca veti da toata priceperea si toate cunostintele pentru a umple din nou pozitia de ministru de Interne cu continut.

Doamnelor, domnilor, va cer o schimbare de paradigma. Veti pune in centru preocuparilor siguranta cetateanului roman. S-a terminat aseara guvernarea pesedista esuata si iresponsabila. Diletanti pesedisti si oameni care au vazut doar interesul propriu au vrut sa puna mana pe toate marile sisteme din Romania. Toti ati fost o tinta predilecta pentru pesedisti", a conchis presedintele Klaus Iohannis.

Ministrii Guvernului Orban isi preiau azi mandatele, iar presedintele Klaus Iohannis participa la unele dintre ceremoniile de predare-primire.

#Klaus Iohannis Ministerul de Interne, #Marcel Vela mandat ministru Interne , #premier