Ambasada SUA, despre prezenta lui Iohannis la vila Dante: Nu facem publice listele de invitati

Marti, 12 August 2014, ora 21:34
6721 citiri
Ambasada SUA, despre prezenta lui Iohannis la vila Dante: Nu facem publice listele de invitati

Ambasada SUA la Bucuresti confirma faptul ca a gazduit, la data de 10 iulie un eveniment organizat la vila Dante, la care au fost invitate mai multe personalitati, dar precizeaza ca lista invitatilor nu este publica.

Reactia ambasadei vine in contextul in care Victor Ponta a insinuat ca prezidentiabilul PDL-PNL ascunde adevarul atunci cand spune ca nu s-a intalnit cu Traian Basescu din 2008, in conditiile in care masina lui a fost vazuta recent la vila Dante.

Iohannis spune ca nu s-a intalnit cu Basescu. Ce a cautat primarul Sibiului la Vila Dante (Video)

"In dupa-amiaza zilei de 10 iulie am gazduit la vila Dante un eveniment la care au participat multi oaspeti romani si straini", a declarat purtatorul de cuvant al Ambasadei SUA, Angela Gemza, precizand totodata ca "Ambasada SUA nu face publice listele de invitati la evenimentele sale", informeaza Mediafax.

Prezidentiabilul PSD, Victor Ponta, l-a acuzat, marti, la Constanta, pe Klaus Iohannis ca nu spune adevarul atunci cand dezminte ca s-a intalnit recent cu Traian Basescu, dupa ce au aparut mai multe fotografii in care este prezentata masina lui Iohannis in zona resedintei prezidentiale.

"M-am uitat si eu azi pe acele fotografii. Chiar stiu foarte bine si unde este Lac 3, resedinta domnului Basescu, poarta aceea verde pe care intra masina domnului Iohannis. Stiu foarte bine si unde este in alta parte resedinta ambasadorului american, pentru ca e Vila Dante, cea pe care Guvernul a alocat-o. Poate a gresit drumul, poate a intrat din greseala - stiti cum - vrea sa se duca in dreapta si a luat-o in stanga", a comentat Ponta, ironic, adaugand: "Nu inteleg de ce trebuia sa nu spuna adevarul...nu-mi dau seama".

In replica, Iohannis a dezmintit intr-un comunicat remis presei ca s-ar fi intalnit cu Traian Basescu.

"Nu am fost nici sunat, nici contactat, ultima intalnire pe care am avut-o cu presedintele Basescu a fost, daca bine imi amintesc, undeva la inceputul anului 2008. De atunci, nu ne-am mai intalnit, nici nu ne-am mai cautat (...)

As vrea in mod exceptional sa fac o precizare legata de o informatie: eu nu m-am intalnit cu presedintele Traian Basescu, evenimentul la care a fost fotografiata sau filmata masina mea a fost un eveniment care a fost in zona la vila Dante, unde am participat la o intalnire nepublica, intalnire de adio pentru vechiul insarcinat cu afaceri al SUA. Este o confuzie regretabila si pot sa va spun ca atunci cand vor avea loc intalniri de interes public va voi spune eu acest lucru", le-a spus Iohannis ziaristilor.

Citeste si:
Câtă nevoie era de introducerea legii pentru egalitatea de gen în politică. „Republica Moldova a introdus-o din 2016. S-au cunoscut sau nu efectele?”
Câtă nevoie era de introducerea legii pentru egalitatea de gen în politică. „Republica Moldova a introdus-o din 2016. S-au cunoscut sau nu efectele?”
Senatul a adoptat luni, 23 mai, un proiect de lege prin care partidele sunt nevoite să pună pe listele de la parlamentare cel puțin o treime de candidați femei. Inițiativa a împărțit însă...
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Persoanele care în trecut au suferit condamnări penale definitive ar putea avea interdicție în a mai candida la alegerile parlamentare decât dacă nu a intervenit o reabilitare, amnistie sau...