Cand isi anunta Iohannis retragerea de la sefia PNL si cine vrea sa o preia

Miercuri, 17 Decembrie 2014, ora 19:30
2614 citiri
Cand isi anunta Iohannis retragerea de la sefia PNL si cine vrea sa o preia
Foto: Ziare.com

Presedintele ales Klaus Iohannis isi va anunta joi retragerea de la sefia PNL si din calitatea de membru de partid, la BPN. Acest for urmeaza sa aleaga succesorul sau la conducerea formatiunii.

Liderii PNL sunt insa convocati de miercuri seara la o sedinta informala, in incercarea de a stabili un singur candidat, scrie Mediafax.

La sedinta va participa si presedintele ales, Klaus Iohannis. In prezent exista doi candidati la sefia PNL, Ludovic Orban si Teodor Atanasiu.

Orban: Antonescu sustine candidatura mea la presedintia PNL

Biroul Politic National al PNL a fost convocat oficial joi dimineata, cand Klaus Iohannis isi va anunta retragerea din functia de presedinte al PNL si din calitatea de membru de partid. Ulterior, membrii BPN urmeaza sa aleaga un nou presedinte al vechiului PNL, care sa indeplineasca functia de copresedinte al noului PNL, alaturi de Vasile Blaga.

Solutia unui singur candidat la functia de presedinte al PNL este sustinuta de ambele tabere sub motivul ca acest lucru ar determina mai putina dezbatere publica in privinta confruntarii celor doi si a posibilelor dizidente, scrie sursa citata.

Orban si-a anuntat convingerea ca Iohannis nu va face o recomandare explicita in privinta succesorului sau, insa Atanasiu se asteapta ca presedintele ales sa aiba un punct de vedere clar in aceasta privinta.

Orban a anuntat ca se bucura de sprijinul a 30 de organizatii PNL care au realizat consultari interne si si-au mandatat sefii sa dea un vot in favoarea lui.

Actualul secretar general al PNL, Marian Petrache, a anuntat in partid ca, daca Ludovic Orban va deveni presedintele PNL, el personal va renunta la functia detinuta deoarece se afla de partea lui Atanasiu.

Potrivit unor surse din PNL, nu este exclus ca un al treilea grup din PNL sa se delimiteze de cele doua tabere reprezentate de Orban si Atanasiu pentru a sustine un al treilea candidat.

#Iohannis retragere PNL, #Iohannis presedinte nou PNL , #presedinte PNL
Comentarii