Ce spune primarul din Pucioasa, omul care a reclamat conducerea PNL la tribunal

Marti, 09 Septembrie 2014, ora 12:23
4337 citiri
Ce spune primarul din Pucioasa, omul care a reclamat conducerea PNL la tribunal
Foto: Arhiva

Primarul PNL din Pucioasa Danut Badau, care a contestat deciziile de la congresul PNL, in urma caruia Klaus Iohannis a devenit lider al partidului, a facut cateva precizari marti, la aflarea vestii ca Tribunalul Bucuresti i-a dat dreptate.

Edilul din Dambovita a spus ca decizia a de a depuna o plangere la Tribunalul Bucuresti a fost determinata de cateva prevederi pe care le-a considerat ca fiind nedemocratice si nelegale.

"Nu au fost respectate procedurile de organizare ale Congresului Extraordinar si Ordinar, iar mai multe modificari aduse statutului, pe care eu le-am considerat nelegale, dadeau posibilitatea unor organe de conducere sa ia decizii in mod arbitrar", a declarat primarul pentru Antena 3.

In plus, el spera ca decizia instantei sa fie definitiva si ca modificarile considerate nelegale aduse statutului sa fie anulate si eliminate.

Iohannis, ales ilegal presedinte PNL? Ce zice Antonescu de revenirea in fruntea partidului (Video)

"Am avut posibilitatea sa fac contestatie la Tribunalul Bucuresti si vad ca instanta mi-a dat dreptate. Nu cunosc considerentele care au stat la baza deciziei, dar sper sa fie definitiva. Eu doresc ca modificarile nelegale aduse statutului sa fie anulate si eliminate din acel proiect de modificare a statutului", a mai spus el.

Primarul PNL nu isi doreste insa nici ca fostul sef PNL, Crin Antonescu, sa revina la conducerea partidului.

"Nu-mi doresc sa revina Antonescu la conducere pentru ca si in timpul dumnealui am constatat niste decizii in instanta, pentru ca a dat posibilitatea organelor de conducere ale partidului sa ia decizii fara sa le motiveze", a explicat primarul.

"Nu stiu in ce masura lucrurile se vor aseza in PNL, dar din cate stiu in legea partidelor politice se spune ca, daca instanta respinge cererea de modificare a statutului si statutul a fost intre timp aplicat, se poate face radierea partidului din Registrul Partidelor Politice", a conchis primarul Danut Badau.

Lovitura in justitie pentru Klaus Iohannis: Ar putea pierde sefia PNL

Tribunalul Bucuresti a respins unele modificari aduse statutului PNL la congresul din 28 iunie. Instanta a precizat ca "ia act de lucrarile congresului", in care Klaus Iohannis a fost ales presedinte PNL, in baza derogarilor privind vechimea necesara in partid.

"Admite in parte cererea formulata de petentul Partidul National Liberal, prin secretar general Marian Petrache. Dispune consemnarea in registrul partidelor politice a documentelor ce atesta desfasurarea adunarilor generale ale partidului, respectiv procesul-verbal al Congresului Extraordinar din data de 27.06.2014 si procesul-verbal al Congresului Ordinar din data de 28.06.2014.

Admite in parte cererea de interventie voluntara principala formulata de intervenientul Danut Badau. Respinge cererea formulata de petentul Partidului National Liberal de incuviintare a modificarilor aduse Statutului Partidului National Liberal", se arata in decizia Tribunalului Bucuresti, citata de Mediafax.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#primar Pucioasa contestatie Tribunal, #Iohannis conducere PNL, #primar Pucioasa Iohannis PNL , #presedinte PNL