Iohannis: Am dat in judecata Guvernul. Ponta si-ar crea un avantaj (Video)

Marti, 05 August 2014, ora 13:47
8557 citiri
Iohannis: Am dat in judecata Guvernul. Ponta si-ar crea un avantaj (Video)
Foto: Privesc.eu

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, spune ca Guvernul condus de Victor Ponta, un candidat la prezidentiale, modifica Legea electorala si, astfel, se creaza premisele "unei fraude electorale multiple". De asemenea, liberalul a spus ca a dat in judecata Guvernul din acest motiv.

Intr-o conferinta de presa organizata marti, liderul liberal a spus ca, prin schimbarea Legii electorale, se creeaza "premisa unei fraude electorale masive, incurajand votul multiplu".

"Am dat Guvernul in judecata pentru anularea OUG 45/2014, care modifica nepermis, dupa parerea noastra, legislatia care se refera la organizarea alegerilor prezidentiale.

(...) Este evident ca intr-un stat democratic nu poate Guvernul condus de viitorul candidat la prezidentiale sa modifice cu foarte putine luni inainte de alegeri legislatia care se refera tocmai la acest alegeri.

Daca ramane nesanctionata (modificarea - n.red.), Victor Ponta si-ar crea un avantaj competitional, lucru care ar fi inacceptabil. Am formulat o solicitare de chemare in judecata a Guvernului", a afirmat primarul Sibiului, adaugand ca "odata cu infintarea marelui PNL, PSD se simte amenintat".

"Nu-l voi acuza eu niciodata pe Victor Ponta de incercarea de a frauda alegerile, dar nici mie sa nu mi se reproseze ca n-am facut pasii legali necesari pentru a preveni acest lucru", a mai afirmat Klaus Iohannis.

Presedintele PNL a precizat ca a facut si un apel la Avocatul Poporului, atunci cand a aparut ordonanta de urgenta, pentru ca acesta sa atace actul normativ, "lucru care nu s-a intamplat".

11 ONG-uri ii cer lui Ciorbea sa reclame la CCR ordonanta privind alegerea presedintelui

La jumatatea lunii iulie, 11 organizatii neguvernamentale i-au adresat o sesizare Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, in care aduc argumente cu privire la neconstitutionalitatea ordonantei de urgenta care modifica legea alegerii presedintelui, cerandu-i sa o conteste la Curtea Constitutionala.

De ce s-a modificat prin OUG legea pentru alegerea presedintelui? - Interviu

ONG-urile au invocat in demersul lor incalcarea principiului securitatii juridice, absenta unei situatii extraordinare care sa justifice ordonanta de urgenta si afectarea drepturilor electorale.

OUG nr.45/2014 a fost contestata imediat dupa adoptarea ei de catre Guvernul Ponta de Cristian Diaconescu, presedintele Fundatiei Miscarea Populara, care a sesizat Comisia de la Venetia reclamand faptul ca prin acest act normativ PMP nu va mai putea avea reprezentanti in Birourile Electorale, judetene si in cel central.

C. Diaconescu a sesizat Comisia de la Venetia. Predoiu: Ponta vrea sa fure prezidentialele

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Klaus Iohannis lege electorala, #Iohannis Ponta modificare lege electorala, #modificare lege electorala, #Iohanni lege alegere presedinte, #modificare lege alegere presedinte , #presedinte PNL