Iohannis, candidat oficial la prezidentiale: Daca se poate in Sibiu, se poate in toata tara (Video)

Luni, 11 August 2014, ora 14:19
2709 citiri
Iohannis, candidat oficial la prezidentiale: Daca se poate in Sibiu, se poate in toata tara (Video)

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, desemnat, luni, candidatul Aliantei Crestin-Liberale (ACL) pentru alegerile prezidentiale, a prezentat cateva dintre directiile pe care le va aborda in campania electorala.

In discursul sau, Iohannis a tot dat exemplu orasul Sibiu, oras in care a fost primar timp de 14 ani.

"Vin de la Sibiu pentru a reda increderea cetatenilor ca se poate. Sibiul este o dovada vie ca in Romania se poate face o administratie corecta. Daca se poate in Sibiu, se poate in toata tara. Daca am putut sa fac multe lucruri pentru Sibiu, am convingerea ca pot sa le fac pentru toata Romania", a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, candidatul dreptei la prezidentiale. Predoiu, desemnat premier

El a tinut sa sublinieze ca in cazul in care va fi ales presedinte al Romaniei, va garanta directia occidentala, orientata spre Vest, a Romaniei, dar si independenta Justitiei.

"Sunt doua zone in care voi garanta parcursul de pana acum si voi apara tot ceea ce s-a realizat: prima este politica externa si optiunile fundamentale - parteneriatul strategic cu SUA, apartenenta la NATO si UE. Independenta Justitiei este fara indoiala un castig al ultimilor ani, care trebuie aparat si consolidat.

Romania occidentala nu poate functiona fara o justitie cu adevarat independenta, chiar daca atinge politicieni, grupuri de interese, oameni care s-au obisnuit sa foloseasca functia publica in interes personal", a afirmat Iohannis.

Liderul PNL a mai spus ca seful statului trebuie sa fie un model de onestitate, precizand ca isi propune sa faca "mai putin spectacol si mai putina galagie".

"Nu vrem sa transformam Presedintia intr-o institutie slaba. Presedintele trebuie sa fie ferm in fata derapajelor de la statul de drept. Voi fi ferm. Presedintele trebuie sa fie un model de onestitate, echilibru, buna credinta si comportament.

Vreau mai putin spectacol, mai putina galagie si mai multa seriozitate in exercitarea functiei prezidentiale. Cred ca e nevoie si de mai mult respect intre noi. Nu ma veti auzi adresandu-ma premierului altfel decat 'domnule'", potrivit lui Iohannis.

Nu in ultimul rand, Klaus Iohannis a apreciat faptul ca "pentru prima data dupa 25 de ani un cetatean roman apartinand unei minoritati etnice a fost desemnat candidat la presedintie".

"Este pentru prima data dupa 25 de ani cand un cetatean roman apartinand unei minoritati etnice a fost desemnat candidat la alegerile prezidentiale, asta in pofida unei campanii perverse pusa la cale de adversarii nostri. Candidatura mea arata maturizarea societatii", a mai spus Klaus Iohannis.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Klaus Iohannis alegeri prezidentiale, #Klaus Iohannis candidat presedintie , #presedinte PNL