Iohannis paraseste joi PNL. Cine va fi succesorul?

Joi, 18 Decembrie 2014, ora 10:00
2587 citiri
Iohannis paraseste joi PNL. Cine va fi succesorul?

Biroul Politic National al PNL se reuneste joi dimineata pentru a lua act de retragerea lui Klaus Iohannis din partid, in vederea preluarii functiei de presedinte al Romaniei.

Membrii BPN vor alege un nou presedinte al vechiului PNL, care va indeplini timp de doi ani functia de co-presedinte al noului PNL, alaturi de Vasile Blaga.

Din BPN fac parte liderii de organizatii judetene ai partidului, vicepresedintii la nivel national, liderii grupurilor parlamentare si sefii de comisii parlamentare de specialitate.

In cursa pentru sefia PNL isi anuntasera initial intrarea vicepresedintele Ludovic Orban, prim-vicepresedinte al PNL si liderul PNL Dambovita, precum si Teodor Atanasiu, prim-vicepresedinte PNL si coordonator al PNL Bucuresti.

Acesta din urma a anuntat miercuri seara, dupa o sedinta informala a conducerii PNL, ca se retrage si o va sustine pe Alina Gorghiu, deputat si purtator de cuvant al partidului.

Alina Gorghiu, candidat-surpriza la sefia PNL. Atanasiu se retrage

Atanasiu a mai afirmat ca aceasta se bucura si de sustinerea lui Klaus Iohannis si l-a invitat pe Ludovic Orban sa se retraga din competitie, pentru a nu se ajunge la dispute interne care ar putea afecta partidul.

Atanasiu: Iohannis o sustine pe Alina Gorghiu pentru sefia PNL

Insa Ludovic Orban a anuntat ca este sprijinit de 30 de organizatii judetene si de fostul presedinte Crin Antonescu, asa ca nu se retrage din competitie.

De altfel, Ludovic Orban a castigat miercuri sefia grupului parlamentar al PNL, dupa demisia lui George Scutaru, in detrimentul lui Mihai Voicu, sustinut de gruparea Atanasiu-Gorghiu.

Ludovic Orban, despre lupta pentru sefia PNL si demisia lui Ponta

Marian Petrache, secretarul general al PNL, a anuntat ca va renunta la functie daca Ludovic Orban va fi ales presedinte PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Iohannis retrage PNL, #Iohannis renunta sefie PNL, #Gorghiu presedinte PNL, #Orban presedinte PNL , #presedinte PNL