Iohannis: Vreau o Romanie care are in codul ei genetic mostenirea Bratienilor

Miercuri, 20 August 2014, ora 16:26

   

Iohannis: Vreau o Romanie care are in codul ei genetic mostenirea Bratienilor
Presedintele liberal Klaus Iohannis, prezent miercuri la Florica, in judetul Arges, la evenimentele care au marcat 150 de ani de la nasterea lui Ion I.C. Bratianu, a declarat ca PNL este astazi purtatorul traditiei istorice a Bratienilor si rolul sau este sa garanteze ca asa va ramane.

Presedintele PNL a adus, potrivit unui comunicat al formatiunii, un omagiu fruntasului liberal si a depus o coroana de flori la mausoleul cu osemintele lui Ion I.C. Bratianu.

Primarul Sibiului a declarat la ceremonie ca este un moment de aducere-aminte, de reflectie si de cinstire a unui impresionant lider al marelui Partid National Liberal.

"Le multumesc tuturor celor care astazi se apleaca cu admiratie, recunostinta si interes asupra destinului politic al lui Ionel Bratianu. Prezenta mea astazi la Florica nu este una de conjunctura, intrucat eu inteleg sa apar si sa pretuiesc liberalismul si valorile sale, iar pastrarea identitatii PNL este o dovada in acest sens", a declarat Iohannis.

Mandru ca sunt roman: Vila Florica, locul de nastere al Bratienilor (Galerie foto)

Liderul liberal a mai aratat ca a dorit sa aduca un omagiu "nu doar unui mare politician, ci si unui redutabil om de stat, pentru ca memoria lui Ionel Bratianu depaseste astazi granita memoriei partidului nostru, ea se confunda cu insasi istoria Romaniei". El a precizat ca Ionel Bratianu s-a dovedit a fi un mare om politic nu prin ceea ce a spus, ci prin ceea ce a facut, lucru care ar trebui sa ne dea de gandit.

"PNL este astazi purtatorul traditiei istorice a Bratienilor si rolul meu este sa garantez ca asa va ramane. Eu cred ca a fi liberal astazi in Romania inseamna sa lucrezi cu onestitate si eficienta in folosul natiunii romane, sa aperi statul de drept, separatia puterilor si pluralismul, sa cultivi regimul parlamentar si, nu in ultimul rand, sa contribui zi de zi la garantarea dreptului la libera exprimare. Aceasta este Romania pe care o vreau pentru noi si pentru copiii nostri, o Romanie care are in codul ei genetic mostenirea Bratienilor", a spus Klaus Iohannis.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2006 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
4lea
rank 5
vreau... o Romanie care are in codul ei genetic mostenirea Bratieni
lor...
Foarte nobil, foarte nobil, domnule Johannis, foarte nobil!
Vezi ca din mostenirea asta genetica a Bratienilor face parte si tradarea... tradarea tratatului de alianta cu Austroungaria si intrarea in WWI de partea Antantei... tradarea maresalului in WWII si alianta cu rusii si comunistii lui Patrascanu... dupa ce si-au trait traiul si si-au mancat malaiul, ambii au primit dupa merit, ca tradarea e iubita de aceeasi parte care uraste tradatorii si-i trateaza ca atare...
"Ein Mann - ein Wort"... se pare ca in cei 650 de ani atestati de cand familia ta traieste pe plaiuri romanesti, sensul acestui proverb si-a pierdut semnificatia...
barabula
rank 5
lectie invatata
la cursurile de socialism stiintific: un partid fara o doctrina clara nu are sanse de izbanda!
(singura pe care o mai tin minte...)
SimonBolivar
rank 1
Nici Marx, Engels si Lenin nu rostit-au mai bine ca tine
Totusi sunt foarte nedumerit. Oare care partid din tara noastra are doctrina!? Desigur as dori sa excluzi din enumerare pe cei a caror doctrina e de a fi mereu aproape, de margica argintie a ciolanutului stralucitor (mai exact buzunarul tau care e si al meu, paradoxal de adevarat)
Doar asa ca sa nu pier nestiutor.
SimonBolivar
rank 1
Johy, tine-o tot asa, in anecdote si cu siguranta vei castiga
Sincer esti singurul simpatic in trupa asta de policieni de comando nascuti invingatori in ale pacalitului, inselatului si sparlitului pe inserat. Dupa umila mea parere este ca te-ai bagat in ceva spurcat de nu se poate descrie. Ca primar al Sibiului toata stima, cu mici remarci (nu le enumar aici), ca arici pogonici in povestea cu glume despre penelisti, o iau ca anecdota. Unde sa fie penelisti? Eu nu stiu sa mai fi ramas nici unul ca i-au mazilit astia de la moscova-trosvcova impreuna cu legionarii. Restul in afara de Quintus cam anecdotisti in final. Au fost penelisti e drept dar au pierit toti saracii cand au dat mana cu hotii si vardistii din pdl. No, te auf wiedersehen, te las sa plangi singur... la margine de Parcul Subarini.
MacGigi
rank 5
Avem deja un dr Viorel care ne vrea nepoteii lui Stalin,
iata ca apare si dr Klaus care vrea sa ma cloneze dupa Bratianu... care nu are nici macar un iPhone :(
Bine macar ca a fost un brav francmason (ca Nastase si Ponta, nu?).
Carbon
rank 5
Tupeu săsesc.
Iohanis se face că nu știe că moștenirea Brătienilor a fost furată de tovarășul Pricop Radu,cică avocat,ginerele stăpanului său(stăpanul lui Iohanis),Bese,și actual pușcăriaș.Pricop,ginerele acaparatorului de la Nana, a furat 10 milioane de euro din moștenirea pămanturilor Brătienilor.Te faci că nu știi,tovarășe Iohanis?
SimonBolivar
rank 1
Da, nu te contrazic ca vad ca te pricepi, totusi am
o mica nedumerire. Deci sasi nu au fost hicleristi, ci bolsevici!? Buna asta. Mai popor, mai, draga. Oricum daca extrapolam ideea mateluta inseamna ca nazistii erau acelasi lucru cu bolsevicii si se bateau prieteneste in numele binelui intre ei!? Nu mai pricep nimic.
Dar, stai linistit, frate, glumeam si eu. :) Oricum sasii nu au fost nici nazisti si nici bolsevici, ci simpli sasi. Din ce stiu eu oameni harnici si gospodari, dar nu prea isteti la cap asa cum suntem noi romanii, fara pereche. Oricum spre deosebire de sasi noi excelam, in special politicienii (spun cu rusine) nu in harnicie ci in minciuna si hotie. Oricum eu nu stiu despre mine sa fiu hot si mincinos. Oare ce mi se intampla de nu pot fura si minti si eu ca toti politicienii astia deosebit de dotati? Banuiesc ca parintii mei sunt de vina. Ei ca simpli tarani nu stiau sa fure si nu au stiut cum sa ma invete ce nu stiau. Dar te las, ca nu sunt amuzant ca si astia dotati. Zii inainte. Deci sasul e bolsevic!? Stai sa imi notez sa nu uit. Agenda aceasta nemutitoare ma va ajuta intr-o zi sa nu pier de Altzeimer, daca nu de depresie (ca si Robin Williams) ce mi-o provoaca politicienii astia. Ma car de pe aici. E timpul sa spal putina.
MARINARULDEVEGHE
rank 4
Al PATRU_lea ... :)
Te crezui OM si Serios, pana acuu' ...
Duap CE scrisesi, am o Dilema, adica o Cestie cu DOUA Iesiri, Ambele RELE ...:)

- Ori esti Senin
- Ori esti Anti_Roman ... :)
Autro-Ungaria NE ocupa Transilvania, orpimand pe ROMANII Invadatazi de Lifte, Unguri SI Sasi ...

Daca NU "tradam" pe Nemtzi, adica pe AIA_CARE NE au fortzat ad DAM Jumate de Ardeal Ungurilor,
NU mai eram un Popor cu UN Stat ...
Eram precum Kurzii, SUB Trei, Patru State Vecine.

Mai ccorand injura-l pe Cazatura de CRETIN Regal ca a a DAT Rusilor 140 000 de Soldati Romani care au crezut in Cuvantul Regelului LOR ...

Da' CUM sa faci TU, Dusman al Romanilor asa ceva ?

Ian uite cum se da de Gol Lupuu' STRAIN imbracat in Pielea Oii Romanesti ... :)
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor