Iohannis: Vreau o Romanie care are in codul ei genetic mostenirea Bratienilor

Miercuri, 20 August 2014, ora 16:26
2133 citiri
Iohannis: Vreau o Romanie care are in codul ei genetic mostenirea Bratienilor
Foto: Ziare.com (Vila Florica)

Presedintele liberal Klaus Iohannis, prezent miercuri la Florica, in judetul Arges, la evenimentele care au marcat 150 de ani de la nasterea lui Ion I.C. Bratianu, a declarat ca PNL este astazi purtatorul traditiei istorice a Bratienilor si rolul sau este sa garanteze ca asa va ramane.

Presedintele PNL a adus, potrivit unui comunicat al formatiunii, un omagiu fruntasului liberal si a depus o coroana de flori la mausoleul cu osemintele lui Ion I.C. Bratianu.

Primarul Sibiului a declarat la ceremonie ca este un moment de aducere-aminte, de reflectie si de cinstire a unui impresionant lider al marelui Partid National Liberal.

"Le multumesc tuturor celor care astazi se apleaca cu admiratie, recunostinta si interes asupra destinului politic al lui Ionel Bratianu. Prezenta mea astazi la Florica nu este una de conjunctura, intrucat eu inteleg sa apar si sa pretuiesc liberalismul si valorile sale, iar pastrarea identitatii PNL este o dovada in acest sens", a declarat Iohannis.

Mandru ca sunt roman: Vila Florica, locul de nastere al Bratienilor (Galerie foto)

Liderul liberal a mai aratat ca a dorit sa aduca un omagiu "nu doar unui mare politician, ci si unui redutabil om de stat, pentru ca memoria lui Ionel Bratianu depaseste astazi granita memoriei partidului nostru, ea se confunda cu insasi istoria Romaniei". El a precizat ca Ionel Bratianu s-a dovedit a fi un mare om politic nu prin ceea ce a spus, ci prin ceea ce a facut, lucru care ar trebui sa ne dea de gandit.

"PNL este astazi purtatorul traditiei istorice a Bratienilor si rolul meu este sa garantez ca asa va ramane. Eu cred ca a fi liberal astazi in Romania inseamna sa lucrezi cu onestitate si eficienta in folosul natiunii romane, sa aperi statul de drept, separatia puterilor si pluralismul, sa cultivi regimul parlamentar si, nu in ultimul rand, sa contribui zi de zi la garantarea dreptului la libera exprimare. Aceasta este Romania pe care o vreau pentru noi si pentru copiii nostri, o Romanie care are in codul ei genetic mostenirea Bratienilor", a spus Klaus Iohannis.

#Klaus Iohannis Bratieni, #Klaus Iohannis vila Florica, #Iohannis Florica Bratieni , #presedinte PNL