Primarii se dau cu Puterea, dar Iohannis e linistit: Sunt mai putini decat se astepta Ponta

Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 21:38
2758 citiri
Primarii se dau cu Puterea, dar Iohannis e linistit: Sunt mai putini decat se astepta Ponta
Foto: Klaus Iohannis/Facebook

Liderul PNL, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, ca numarul alesilor locali care au parasit ACL in baza OUG 55 este "incomparabil mai mic" decat s-au asteptat PSD si Victor Ponta, atunci cand au initiat actul normativ.

Klaus Iohannis a fost intrebat, vineri, intr-o conferinta de presa la Sibiu, ce parere are despre numarul alesilor locali care au parasit ACL pe durata celor 45 de zile prevazute in OUG 55 privind migratia alesilor locali, el spunand ca abordarea i s-a parut "neconstitutionala si eronata".

Traseismul legalizat: Un judet a ramas fara niciun primar PDL

"Mi s-a parut neconstitutionala si eronata aceasta abordare. Chiar daca, aparent, numeric, destul de multi alesi locali au decis sa paraseasca ACL si sa treaca la alte formatiuni politice, in realitate, numarul lor, comparat cu numarul celor care au ramas membri ai ACL este totusi mic. In cursul zilei de azi (vineri - n.r) si maine (sambata - n.r) vom avea datele complete de la cele doua secretariate generale ale ACL si vom sti exact despre ce procent vorbim", a spus Iohannis.

El a explicat insa ca numarul celor care au plecat din ACL este "incomparabil mai mic" decat se astepta PSD.

"Pot sa va spun ca numarul celor care au plecat este incomparabil mai mic decat numarul asteptat de initiatorii ordonantei, in speta, PSD si primul-ministru candidat Ponta", a mai spus Iohannis.

Un lider PE, pus in incurcatura: Nu intelege legile valabile 45 de zile

La randul sau, presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului European, Elmar Brok, a declarat, in aceeasi conferinta de presa, ca aparitia OUG 55 inaintea alegerilor prezidentiale este "un conflict cu statul de drept".

"Nu inteleg cum se pot elabora legi inaintea campaniei electorale sau in campania electorala care sa fie valabile pentru 45 de zile. Este un conflict cu statul de drept in aceste masuri. Legea este aici ca sa-l pazeasca pe cetatean in fata statului si nu sa le dea libertati de miscare celor care se afla la putere", a declarat Elmar Brok.

Raluca Turcan a precizat ca PDL are 21 de primari in judetul Sibiu, iar acestia "si-au reinoit adeziunea", iar Mircea Cazan a spus ca PNL are 11 primari in judet.

Cei doi lideri nu au putut clarifica situatia consilierilor locali, dar au afirmat ca este vorba de "doar cateva persoane".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Iohannis ordonanta migratie primari, #traseism primari PSD , #presedinte PNL