Așa-i românul

Autor: Hari Bucur Marcu - Expert international in materia apararii nationale
Vineri, 29 Octombrie 2021, ora 14:34
4694 citiri

Așa-i românul. Când, în prima campanie electorală, tot ce au avut să îi reproșeze opozanții lui Klaus Iohannis a fost o făcătură (comerțul cu organe de copii din Rășinari, pentru care Voiculescu de la Antene și-a rupt din buzunar un bilet de avion și diurna pentru un reporter care să ia urma organelor în Canada), plus că Iohannis avea mai mulți bani decât un profesor mediu meditator, mi-am zis că e de bine.

Înseamnă că altceva mai grav decât atât nu au găsit „strucurile” subordonate sau înfrățite cu Ponta împotriva lui Iohannis, oricât au căutat. La fel a fost și în prima parte a primului mandat.

Ce i se poate reproșa președintelui Iohannis

De data asta se vedea cu ochiul liber că președintelui Iohannis i se pot repropșa niște chestii grave, strategice, cum ar fi lăsarea președinției pe mâna unuia Mihalache, combinată cu totalul dezinteres prezidențial pentru asumarea rolului complet constituțional de primul om în stat. Dar, așa-i românul. Tot ce i s-a reproșat a fost că e sas. Că nu e român din moși-strămoși, în condițiile în care 9 din 10 români get-beget nu își cunosc arborele genealogic cu patru generații în urmă, d-apoi de pe vremea venirii sașilor pe aceste meleaguri de legendă, cu 30 de generații în urmă.

A, și că s-a enervat vizibil că nu avea pe nimeni în preajmă, să îi țină paltonul, prin străinătate, pe unde ajunsese cu treburi de stat, nu de umeraș, nici de cuier. Nu o mai lungesc. Și astăzi, românu-i tot așa. El are treabă cu ce caută președintele său Iohannis la Piramide, în Egipt. Ca și când orice altceva ce i s-ar putea reproșa ar fi mizilicuri, care nici nu mai merită menționate.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
Iohannis încă așteaptă un răspuns la candidatura sa la NATO. "Negocierile nu se fac publice"
Iohannis încă așteaptă un răspuns la candidatura sa la NATO. "Negocierile nu se fac publice"
Chestiunile NATO nu se discută în public, iar negocierile nu se fac publice, a declarat, miercuri, 17 aprilie, la Bruxelles, preşedintele României Klaus Iohannis. El a precizat că,...
#Klaus Iohannis, #piramide, #Egipt, #mandat presedintie , #presedinte