Ziare.com

Aberatia zilei: Vanatoarea de vrajitoare inceputa la PSD a ajuns la Palatul Cotroceni

de Camelia Badea
Luni, 26 Martie 2018, ora 15:32

   

Aberatia zilei: Vanatoarea de vrajitoare inceputa la PSD a ajuns la Palatul Cotroceni
Europarlamentarul Cristian Preda va fi judecat, miercuri, de Consiliul de onoare al ordinului Steaua Romaniei pentru declaratiile facute in Parlamentul European. Aceasta actiune de intimidare politica este girata, constient sau nu, de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, unul dintre principalii responsabili cu igienizarea morala a societatii romanesti.

Declicul s-a produs, insa, la PSD, nu la Cotroceni, Liviu Dragnea fiind cel care i-a amenintat explicit cu sanctiuni pe europarlamentarii romani care indraznesc sa vorbeasca la Bruxelles despre ce se intampla la Bucuresti.

La cateva zile de la congresul social-democratilor, Cristian Preda ne-a anuntat stupefiat ca a fost convocat de Cancelaria Ordinelor pentru judecata si retragerea decoratiei, "procesul" urmand sa aiba loc miercuri, 28 martie, cu usile inchise, la fel ca in regimurile totalitare de trista amintire.

Cine este Cristian Preda

Profesor de politologie, fost secretar de stat pentru Francofonie in cadrul Ministerului de Externe, fost consilier prezidential, europarlamentarul Cristian Preda este un politician incomod, care a spus intotdeauna ce gandeste, indiferent de consecinte, tulburand deseori apele in politica romaneasca.

A absolvit ca sef de promotie cursurile Facultatii de Filosofie din cadrul Universitatii Bucuresti, iar in 1998 a obtinut titlul stiintific de doctor in stiinte politice la Paris, cu mentiunea "summa cum laude, cu felicitarile juriului in unanimitate". In panoplia sa exista mai multe decoratii: "Ordinul Leopold" - Ofiter (Belgia), (2008), "Legiunea de Onoare" - Ofiter (Franta), (2009); "Ordinul Coroanei" - Mare ofiter (Belgia), (2009).

Tot in 2009, Cristian Preda a fost decorat cu Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Cavaler, prin decret semnat de presedintele Traian Basescu, "in semn de apreciere pentru intreaga sa activitate stiintifica, pentru contributia avuta la promovarea intereselor Romaniei pe plan international, precum si pentru profesionalismul si competenta cu care a coordonat Departamentul de educatie si cercetare din cadrul Administratiei Prezidentiale".

Cristian Preda este cunoscut pentru criticile vehemente aduse tuturor guvernarilor PSD care s-au perindat pe la Palatul Victoria si pentru semnalele transmise catre partenerii europeni privind derapajele de la democratie inregistrate in ultimul an la Bucuresti.

Cine il judeca

Pentru opiniile sale politice (pentru care, teoretic, se bucura de imunitatea conferita automat intr-o democratie), Cristian Preda va fi judecat de membrii Consiliului de onoare al Ordinului national "Steaua Romaniei".

Cine sunt acestia:
  • Costin Georgescu, presedinte in exercitiu: A absolvit Facultatea de Constructii Hidrotehnice din cadrul Institutului de Constructii Bucuresti (1967), a lucrat ca inginer, sef de santier, sef grup de santiere, director tehnic proiectare si director de trust de constructii. Fost deputat, Costin Georgescu a ocupat functia de director al SRI (1997-2000). Intr-un interviu acordat in 2004, Costin Georgescu isi exprima regretul ca arhiva SRI a fost trimisa la CNSAS.
  • Constantin Degeratu, fost sef al Marelui Stat Major al Armatei Romane
  • Serban Bradisteanu (PSD) - medic chirurg, fost senator PSD, condamnat definitiv in 2015 la un an de inchisoare cu suspendare de catre Inalta Curte, pentru "favorizarea infractorului Adrian Nastase". In martie 2015, Comisia de cercetare a averilor de la Curtea de Apel Bucuresti a decis ca Serban Bradisteanu nu poate justifica aproape 4 milioane de euro si a propus instantei confiscarea acestei sume din averea medicului.
  • Mircea Geoana (ex-PSD) - fost senator, ministru de Externe, lider al PSD si candidat la Presedintia Romaniei
  • Gabriela Firea (PSD) - primarul Capitalei. A fost decorata cu Steaua Romaniei in 2000, cu ocazia Zilei de 1 decembrie, prin decret semnat de Emil Constantinescu, la propunerea premierului Mugur Isarescu, in calitate de secretar de stat si purtator de cuvant al Guvernului.
  • Ecaterina Andronescu (PSD) - senator PSD, fost ministru al Educatiei. A primit Steaua Romaniei in anul 2002, la propunerea lui Adrian Nastase si sub semnatura lui Ion Iliescu.

Din consiliu a mai facut parte si Ionel Haiduc, pana in data de 13 martie 2018, cand si-a dat demisia.

Cine cere retragerea decoratiei lui Cristian Preda?

Ziare.com a incercat sa afle cine a fost cel care a sesizat Consiliul de onoare cerand retragerea decoratiei lui Cristian Preda. In raspunsul primit de la Departamentul Comunicare al Administratiei Prezidentiale ni se spune ca: "Nu suntem abilitati sa facem public numele persoanei care a formulat solicitarea", dar ni se dau asigurari ca demersul respecta prevederile art.5, alin. (1) din Regulamentul aprobat prin Hotararea Guvernului nr.1511/2005.

Secretizarea numelui celui care a facut sesizarea este absurda. Ce e de ascuns aici? Ce i s-ar putea intampla bietului cetatean indignat? In cazul lui Laszlo Tokes, Corina Cretu si-a asumat public initiativa, ba chiar s-a mandrit cu ea.

Art. 5 alin. 1 ne da insa un indiciu pretios: "Cavalerii unui ordin national pot semnala Cancelariei Ordinelor atitudini si fapte pe care le considera dezonorante, comise de alti cavaleri ai respectivului ordin, si care le aduc prejudicii morale si ating demnitatea si onoarea ordinului".

Cu alte cuvinte, Cristian Preda a fost reclamat de unul dintre posesorii decoratiei Steaua Romaniei. Conform unor surse, ar fi vorba tot despre un PSD-ist, fost secretar de stat in Ministerul Constructiilor, decorat in acelasi context general ca si Gabriela Firea.

Care sunt motivele?

Legea 29/2000 prevede urmatoarele:

Art. 51 - Calitatea de membru al unui ordin se poate pierde in urmatoarele situatii:

a) condamnarea, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, la pedeapsa privativa de libertate;
b) pentru fapte dezonorante, altele decat cele prevazute la lit. a), care aduc prejudicii morale membrilor ordinului.

Citind articolul de mai sus, deducem logic ca exista toate motivele pentru retragerea decoratiei medicului Serban Bradisteanu, dar nu intelegem care ar putea fi "faptele dezonorante" de care s-ar face vinovat Cristian Preda (asta daca nu consideram politica dezonoranta pe de-a-ntregul).

Si, totusi, in Romania prezidata de Klaus Iohannis, condamnatul Bradisteanu va avea drept de vot in dezbaterea privind dezonorarea profesorului Preda.

Pe de alta parte, nu putem sa nu ne intrebam de ce Cristian Preda ar fi de condamnat pentru ca a rostit la Bruxelles adevaruri dureroase despre ingenungherea Justitiei din Romania de catre actuala clasa politica sau despre incalcarea normelor statului de drept, dar nu si europarlamentarii puterii PSD-ALDE, care au declarat in forul european ca in Romania ajung la inchisoare mii de oameni nevinovati sau ca mii de cetateni au fost ascultati ilegal in timpul alegerilor? De ce unul defaimeaza tara si ceilalti nu? Doar pentru ca primul nu e "de-al LOR"?

Ziua "ca hotii"

Care este procedura? Conform aceluiasi regulament, "la primirea sesizarii, Cancelaria Ordinelor va convoca Consiliul de onoare si va invita persoana invinuita". Consiliul de onoare adopta hotarari in prezenta majoritatii membrilor consiliului si "cu votul majoritatii membrilor care il compun", votul fiind secret.

Hotararea Consiliului de onoare, motivata, se comunica apoi Cancelariei Ordinelor, cu propunerea de retragere a decoratiei sau de respingere a sesizarii, dupa caz, iar aceasta "inainteaza presedintelui Romaniei, spre aprobare, proiectul decretului privind retragerea ordinului national sau a medaliei respective".

Nicaieri nu scrie ca sedinta respectiva nu poate fi transmisa in direct sau ca la ea nu poate participa presa. Cu toate acestea, Cristian Preda a solicitat Cancelariei Ordinelor permisiunea de a transmite live dezbaterile de la sedinta, dar nu i-a fost acordata. De ce? In baza caror prevederi legale? Nu e deloc clar.

"Dl. consilier de stat Angelescu, care pastoreste Cancelaria ordinelor, a raspuns 'nu', precizand ca legea prevede ca, in afara membrilor consiliului de onoare si a 'acuzatului', doar o persoana mai poate participa la audiere, si anume presedintele.

I-am explicat dlui consilier diferenta dintre participare si acces public, aratand ca eu solicit nu invitarea sefului statului, ci ca oricine doreste sa poata vedea ce acuzatii mi se aduc si cum anume ma apar. Nu, nu, nu - a zis dl. Consilier.

Credeti ca e normal sa fiu judecat de Firea, Andronescu, Geoana, Bradisteanu etc. in spatele usilor inchise? E firesc ca Palatul Cotroceni sa ingaduie unei majoritati pesediste din consiliul ordinului sa-si faca de cap in incinta Presedintiei? In fond, am primit Steaua Romaniei, nu Steaua PSD...", a postat pe Facebook Cristian Preda, unii dintre comentatori sugerandu-i sa transmita live pe Facebook.Conform regulamentului, "la sedintele de lucru ale consiliilor de onoare poate participa fara drept de vot, in calitate de sef al tuturor ordinelor, presedintele Romaniei", iar Administratia Prezidentiala ne-a informat ca "data intrunirii (28 martie - n.red.) a fost stabilita de presedintele in exercitiu al Consiliului, Costin Georgescu, la solicitarea Cancelariei Ordinelor".

Ziare.com a solicitat informatii suplimentare cu privire la baza legala a interdictiei impuse de consilierul Gheorghe Angelescu si conditiile in care ar fi permis accesul presei la sedinta, dar pana la ora redactarii acestui articol nu am primit raspunsurile solicitate.

Ce au de ascuns social-democratii care il vor judeca pe Cristian Preda? E greu de spus acum, vom vedea dupa sedinta.

Cine este Gheorghe Angelescu, consilierul prezidential care conduce Cancelaria Ordinelor

Cancelaria Ordinelor, cea care gestioneaza decoratiile oferite de statul roman, este condusa de Gheorghe Angelescu, absolvent al Institutului Politehnic Bucuresti, Facultatea Tehnologia Constructiilor de Masini, fost ministru al Tineretului in cabinetul Vacaroiu, fost director in PDSR, adus de Ion Iliescu la Cotroceni in anul 2000.

Este cel mai longeviv consilier prezidential (18 ani!), rezistand in Administratia Prezidentiala sub trei sefi de stat: Iliescu, Basescu, Iohannis.

Este cel pe mana caruia merg presedintii atunci cand semneaza decrete de decorare. Asa s-a pacalit Traian Basescu in 2010, cand, la presiunea opiniei publice, s-a vazut nevoit in postura jenanta de a retrage mai multe decoratii propuse de Angelescu, cel mai cunoscut caz fiind cel al lui Gheorghe Homostean, fost ministru de Interne in regimul Ceausescu.

Pastrarea in echipa de la Cotroceni a lui Gheorghe Angelescu de catre presedintele Klaus Iohannis a starnit rumoare la vremea respectiva, Romania Curata semnaland faptul ca este vorba despre fiul temutului ofiter de Securitate Vasile Angelescu, "scolit de KGB la Moscova in anii '50" si care "si-a inceput cariera ca tortionar la Canal, unde s-a ocupat inclusiv de sasii si svabii deportati".

De ce avem in continuare condamnati cu Steaua Romaniei pe piept?

In 2013, cotidianul Gandul publica lista celor 11 condamnati penal care aveau inca decoratiile "pe piept". Printre acestia, si fostul premier Adrian Nastase, condamnat de doua ori la inchisoare cu executare.

Ziare.com a cerut Administratiei Prezidentiale sa spuna cate decoratii au fost retrase din 2013 si pana acum in baza art. 52 ale legii, dar si ce ar trebui sa se intample pentru ca acest articol sa fie aplicat in cazurile condamnatilor Nastase sau Bradisteanu.

"In perioada 2013-2018 au fost retrase 5 decoratii (...) In legatura cu solicitarea referitoare la propunerile de retragere a decoratiilor care au fost conferite persoanelor enumerate, remarcam faptul ca legiuitorul nu a prevazut, la art. 51, cine este in drept sa solicite retragerea unei decoratii", ne-a raspuns Administratia Prezidentiala.

Desi nu ni s-au dat nume, e limpede ca mai avem cazuri de condamnati cu Steaua Romaniei "la piept". Si cum adica "legiuitorul nu a prevazut"?! Totusi, domnule presedinte Iohannis, predecesorul dvs a avut taria de a retrage nu una, ci doua decoratii - este vorba despre cazurile Corneliu Vadim Tudor si Catalin Voicu.

Dumneavoastra de ce nu gasiti ragazul necesar pentru a lua asemenea decizii?

Mai ales ca inca din 2013 actualul dvs consilier Gheorghe Angelescu explica limpede, pentru Gandul: "Decorarea unei persoane este un act de vointa a sefului statului. Cum nimeni nu poate sa-l oblige sa dea o decoratie, nimeni nu poate sa il oblige sa nu o dea si la fel de bine nu poate sa-l oblige sa retraga o decoratie".

Curaj, domnule presedinte Iohannis!

Solidari cu Cristian Preda

Tragand linie si carcotind putin (ca in cazul oricarei Aberatii), putem spune ca Liviu Dragnea si-a gasit o noua "arma" care poate fi folosita in razboiul politic - Cancelaria Ordinelor - dupa ce "redutele" CNA, Avocatul Poporului, CNCD sau Curtea Constitutionala au picat, rand pe rand, in ultimii ani, sub privirea atenta si usor ingrijorata a presedintelui Iohannis.

In aceste conditii cine ne mai poate apara de eventualele abuzuri? Se pare ca doar noi insine.

Profesorul Ciprian Mihali rezuma foarte bine situatia, chemand la o "foarte necesara solidaritate" cu europarlamentarul Cristian Preda, iar grupul #REZISTENTA se alatura acestui apel.

"Suntem in fata unui nou test de solidaritate. Nu exista nici un motiv uman, profesional, simbolic pentru ca aceasta infamie sa continue. Nu exista nici o ratiune pentru care una dintre cele mai inalte distinctii ale statului roman sa fie tarata in mascarada regizata atat de prost de niste oameni paraleli cu tot ce inseamna onoarea.

Nu exista nici o explicatie pentru eventuala neimplicare a Presedintelui Romaniei in acest proces. Asa cum nu exista nici o justificare pentru tacerea fiecaruia dintre noi, in speranta ca daca tacem poate ca nu vom fi adusi in fata unui tribunal ad-hoc si condamnati la inchisoare, la plata unei amenzi sau la linjas mediatic. De aceea, solidaritatea a devenit urgenta si necesara
", scrie pe blogul sau profesorul Ciprian Mihali.ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 13386 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
32 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

sub conducerea psd-alde batem toate recordurile la aberatii, pentru

ca oricum economia duduie, sanatatea si invatamantul gafaie, samd.
Dar sa fim optimisti caci urmeaza referendumul pentru famelie.
Cand oamenii buni nu se mai implica, natura primara isi urmeaza cursul firesc catre finalul previzibil, anume atentie la cine stinge lumina.
Sincer nu ma gandeam nici in cele mai negre visuri ale mele ca romanii pot fi atat de egoisti, atat de superficiali, atat de limitati.
Tot inainte tovarasi, judecati-l pe musiu Preda, pedepsiti-l si dati motive tutulol activistilor sa se creada vii! Ca chiar merita..

 

Scandalos! Au atins culmea absurdului!

Va dați seama unde s-a ajuns?!Cei care comit atacuri impotriva interesului național au ajuns sa-i pedepsească pe cei care indraznesc sa vorbească despre ele! Cel care indrăznește sa reclame hotul sau sa strige "Hotii!", va fi mai geav pedepsit decat insisi hoții.
Președintele Iohannis doarme? De ce nu i-a dat papucii acestui consilier? Fiindcă nu-i pasa, sau face și el parte din gasca lor, iar noi nu stiam?
Este necesara o mobilizare impotriva acestei bătăi de joc.

 

Rusine alde psd-istilor !

Niste infractori il judeca pe un om normal ...

 

Camelia, iti place minciuna, ceva de speriat! ))))

Fii atent ce scoate Camelia! "Liviu Dragnea fiind cel care i-a amenintat explicit cu sanctiuni pe europarlamentarii romani care indraznesc sa vorbeasca la Bruxelles despre ce se intampla la Bucuresti."

Asa deci Camelia?? Nu draga! Preda s-a rugat de cei de la Bruxelles sa-i fie retras dreptul de vot ROMANIEI, nu lui Dragnea! Astia ca Preda sau Macovei ar da foc tarii de oftica ca romanii l-au votat pe Dragnea! Deci clar NU MERITA Steaua Romaniei!

Da-mi place ca iar va jeluiti..)))))

 

Iata reversul medaliei !

in acest consiliu de onoare , care il va judeca pe cristian preda sunt doua categorii de "indivizi"
1) hoti
2) hoti si tradatori

din categoria hotilor fac parte politicienii cu condamnari si fara condamnari dar care au furat pentru ei si partid.

din categoria hoti si tradatori , fac parte cei care fura tara favorizand companii occidentale , de la care primesc in conturile din strainatate mita . in aceasta categorie face parte iohannis si kovesi.

va puneti intrebarea :

de ce cristian preda este judecat pentru niste fapte pe care dragnea le considera defaimatoare la aresa romaniei ?

nu dragnea este cel caruia nu-i convine ce face cristian preda , ci occidentul. cum sa sara occidentul in ajutorul; lui cristian preda cand ei se folosesc de hotii din romania pentru a o jefui?

occidentul mimeaza saritul in ajutorul justitiei din romania dar in spatele lui dragnea se afla chiar occidentul , iohannis si kovesi , dragnea fiind folosit doar.

Ziare.Com by DNA via Cipru

Doamna Camelia Badea, de ce nu prezentați și ce făcut Preda, cauza pentru care s-a ajuns aici? Așa ați invățat de la Dogioiu jurnalism?

Uslamul traieste! Iohannis il tine in viata

Uslamistii sunt peste tot. "O tara fara printzipuri carevasazica nu le are". Noroc de sansa de sorti favorabili: avem forme si bidoane goale.

O ticalosenie fara precedent

Se incearca intimidarea opozitiei!

nu putem sa nu ne intrebam de ce Cristian Preda ar fi de condamnat p

entru ca a rostit la Bruxelles adevaruri dureroase despre ingenungherea Justitiei din Romania...
Pentru ca asa numitele "adevaruri" s-au dovedit minciuni, de aia! spuse despre Romania in Parlamentul European...

Punctarea și depunctarea

E in floare, oricine e contra psd are automat nota 1

Nu mai baga in seama punctajul

Lasa sa se innece in propria lor ignoranta...
Treci peste comentariile lor.
Ignora-i!
Asta e cea mai buna metoda sā scapi de ei

Orice roman care cere ca tara lui sa fie sanctionata ca i se pare

...lui ceva in neregula, trebuie sa suporte si niste consecinte. Asta cu retragerea unei distinctii lui Preda, e doar un mizilic. Individul ar trebui tirit prin tribunale si condamnat drastic. Omul asta ne vrea in afara Europei, doar pentru o meteahna de-a sa, politica. La gunoi cu distinctia lui Preda Cristian, tradator de tara si de neam.

 
 

Pai celovecu ioropian crezi ca vrea altceva?

El vrea "Rrromania de la Carpati la Vladivostok!"

Disperatilor )))))

Iar ati intrat in criza! Preda n-are nevoie de medalie, adica de o scutire de taxe. Nu merita.

 

esti cu varf si indesat neeuropean

esti o "primata" psd-ista preistorica
si pe tine te fura pzd-eii dar ca pomanagiu nu-ti pasa
Adevarul, verde-n fata, nu-l suportati. Acceptati minciunile celor care va dau de pomana. Condamnatul din fruntea Camerei Derutatilort nu este o denigrare a Romaniei? Ba da este. Si alti sparlamentari condamnati sau salvati de imunitatea absurda sunt o denigrare a Romaniei.

@cetatean neeuropean Bai, mafiotii alde psd si

slugile lor scot Romania din UE ! Voi tradati tara asta nu intelectualii ca Preda care nu fac altceva decat sa arate public derapajul vostru de la democratia europeana si impingerea tarii catre dictatura psd ! Va bateti joc de romani si va voteaza doar hotii ca voi si cei pe care ii pacaliti cu nimicuri ...

Tradatori de neam

Sint cei care duc o politica de favorizare a infractorului prin legalizarea coruptiei, prin mentinerea accersului la functii in stat, politice si administrative a unor condamnati penal sau ale unor inculpati pe motive de coruptie, care fac din politica din RO un act compromis total!

Tradatori sint cei care sustin in RO politici, legi si atitudini care sa contrazica angajamentele luate de catre statul roman si societatea romaneasca cu ocazia aderaraii la comunitatea europeana.

Tradatori de neam sint cei care sustin o politica de primitivism, aservire si supunere oarba in fata unor nulitati dpdv politic, profesional si moral aducind Romania intr-o pozitie de stat inapoiat, necivilizat si incompatibil cu valorile europene de democratie, libertate si responsabilitate.

Tradatori de neam sint cei care sustin accederea la putere a unei clici de nulitati din cel mai inapoiat judet al tarii care prin abuz si acte de coruptie au indus un regim de totala dependenta fata de ei si firmele lor a locuitorilor judetului si care incearca sa impuna aceleasi metode la nivelul intregii tari.

Tradatori de neam sin absolut TOTI membrii PSD care nu doar ca au permis toate astea dar le si sustin in continuare, la fel cu sustinatorii PSD in general! Acesti oameni nu au nici un fel de criterii morale si nu au nici capacitatea de a discerne ce e bun si ce e rau, ce e normal si ce e anormal intr-o societatea civilizata si care se complac in promiscuitatea pesedisto-teleormaneana a lui Dragnea in care el e pe post de mare bulibasha care imparte si imparte clanurilor vasale dupa un model aproape tribal!

Romania e o tara care se afla in EUROPA si nu in Africa, o tara care a ales sa mearga pe drumul european si singurii care se opun acestui mers sint pesedistii si cozile de topor care il sustin din societatea romaneasca!

Desteapta-te romane!

O comisie formata din niste PANARAMEpsd,la ordinul PUSCARIAS'Draknea

PUSCARIASUL Dragnea i-a amenintat explicit cu sanctiuni pe europarlamentarii romani care indraznesc sa vorbeasca la Bruxelles despre ce se intampla la Bucuresti.
Nu vrea sa-i si impuste!?

 

Sunt solidar cu domnul Cristian Preda ! Semnez oricand o scrisoare

colectiva adresata presedintelui Romaniei. Cred ca www.declic.ro ar trebuisa demareze aceasta actiune civica de sustinere a domnului Preda si de punere la punct a clicii pzdiszte.

Ar trebui sa fie initiata si o cerere publica de retargere a decoratiilor adresate unor Firea, Nastase, Geoana, Andronescu, sau Bradisteanu !

Nimeni nu trebuie sa accepte cenzura impusa de cartre PENALUL dragnea sau INFRACTORUL tariceanu ! Sunteti in 2018, nu in 1947 !!!!!!! Treziti-va romani, ASTIA va iau si aerul pe care il mai respirati, inca pe gratis...

dragnea&friends, psd, alde, udmr NU SUNT Romania !
Sunt mafii organizate sub forma de partide politice.

 

esti solidar cu Preda? luati-va de mana si sariti amandoi in

Dambovita ca-si pierde insigna.

TICALOSUL Adrian Nastase de ce mai are Steaua Romaniei????

de ce avem in continuare un TICALOS cu Steaua Romaniei pe piept?
poate ne explica PANARAMELE care-l
"judeca"astāzi pe Crisian Preda:
georgescu,degeratu,bradisteanu,firea,
androneasca...
Cum au ajuns toate aceste slugi PSD in acest consiliu????

 

Jelule, chiar nu vezi care-i mersu'?

Cu steaua asta rosie a Rrromaniei trebuie sa ramana doar PENALII!

intrebarea nu e de ce i-o retrage, ci de ce i s-a acordat ?!?!?

Nu poti fi cavaler ar ordinului Steaua Romaniei si sa ceri suspendarea dreptului de vot a Romaniei !!!in consiliul UE ! Oricat de "obtuz", "incet" sau "anticorupt" esti tot observi fractura logica,vezi ca actiunea ta lezeaza grav interesele tarii care te-a decorat, facut cavaler. Ar trebui sa urmeze calea zeitelor sale Nerfertiti Corduta sau Bachu Coada de Cal,care nu doar ca nu au/vor intreprinde nici o actiune care sa lezeze actiunile tarilor care le-au decorat,,ci dimpotriva, vor lupta in continuare pentru interesele tarilor respective ,spate in spate cu ambasadorii respectivi,ajutandu-i si inlesdule misiuniea.

 

Nu Romania beglerbegule, Rrromania lui Dragnea!

E mare diferenta!

Atenție mărită,domnule Președinte!

Nu l-am simpatizat niciodată pe C.Preda!
Insă aici,e vorba despre ieșirea din matcă a oricărui roman-exces de zel,dar iritarea e mare-,la multele poziții saltimbantice ,circari ce mai,ale celor care prin poziția de șefi ai partidului CÂȘTIGĂTOR prin nr prezentarea opoziției la urne și care,face toate giumbușlucurile de INS ajuns să tragă sfori.
Nu rețin dacă Legea defăimătorului Dragnea-el tot asta face prin ce FACE!-,a fost dată inainte sau după cuvantul lui Preda in parlamentul european;altfel,s-ar pune problema punerii in discuție a retragerii acestui INALT ORDIN dat de un Președinte și anulat de o comisie ce cuprinde 80% oameni de culoarea lui Dragnea.
Sigur,de aici decurge atenția mărită a Președintelui.
In subsidiar,pentru toți onorații din comisie,s-ar pune problema:Dar cand ați SLUJIT Țara,de am SIMȚIT tot POPORUL că a fost o schimbare formidabilă in destinul ȚĂRII?
Dacă acel Angelescu "dirijează"lista propușilor in fața Președinților,eu mă indoiesc că nu produce o defăimare a altora cu adevărat merituoși.Or,nu avem incă?

 

tu ai fost un comunist,ai trecut la uslamism iar acum nimic

nici tu nu intelegi ce vrei sa-i transmiti adormitului
joianis,el cu atit mai putin.
inca oftezi dupa saltimbancul kkrau :)

Să-ți fie RUȘINE!

N-am fost membru de partid,dar voi cu comunistul Băsescu ați adus țara să nu mai vină la vot populația mințită de voi și apoi de ce a urmat!Cand te droghezi,ai chef de scandal;intalnește-te cu cei de culoarea ta și nu-mi mai strica PLĂCEREA de a comenta aici ce-mi place,fără jignirile unui individ,chiar banal fiind.
Da,am mai spus-o,am crezut in schimbarea in randul PSD!
Speram să apară tineri fără legătură cu fsn și alte surcele comuniste dar,am greșit că cei cu veacul in politica roșie,stau in spate.Plus un adormit de Antonescu!Și,am vrut USL să dea de pămant cu clanul Cocoș,Udrea...și să clădim o altă țară pentru copiii și nepoții noștri,dar apar din cei ca tine care SABOTAȚI PNL,un partid și mai slăbit cu voi ce trageți in alte tabere cu alte interese!
Cer Ziare.com să nu-ți permită să mi te adresezi!

LIBERALULUI

Sunt de acord cu unele pareri pe care le exprimi in acest caz. Raman insa la ideile mele fixe atunci cand incerc sa deslusesc ce se petrece in jurul nostru. Referitor la acest tucalar basesc ma intreb daca nu cumva toate strigaturile sale la gardul Europei nu-i sunt impuse iar el isi indeplineste doar misiunea. Ar fi si mai grav decat daca ar fi emanate de caracterul sau indoielnic. Nu orice roman a acceptat sa se bucure de anturajul lui Basescu.

ok,niste banditi psdisti il "judeca" pe cristian preda

la ordinul puscariasului dragnea liviu.
dar aceasta mizerabila banda socialista doreste chiar
scoaterea tarii din ue,deci,in mod logic,ar fi trebuit
sa-i dea inca o medalie lui preda.

lucrul ciudat este secretomania procesului care este
mentinuta in ciuda legii.
sa le fie oare rusine psdistilor de ceea ce fac ?
nu prea cred,dar atunci de ce nu vor sa stie si
cetatenii care sint acuzatiile aduse lui preda ?

am impresia ca aici se ascunde gheara lunga
a moscovei care,avind in actualele autoritati romane
un aliat credincios,are tot interesul ca romania
sa aiba drept de vot pe care sa-l exercite in favoarea
intereselor rusesti.

va dati seama ca in respectiva sedinta se va discuta
si acest aspect iar psd ar pierde catastrofal la imagine
daca s-ar dovedi ca apara interesele rusilor...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor