Alina Mungiu-Pippidi: Nu o sa ma duc consilier cu carte de munca la Cotroceni

Luni, 24 Noiembrie 2014, ora 08:42
6793 citiri
Alina Mungiu-Pippidi: Nu o sa ma duc consilier cu carte de munca la Cotroceni

Alina Mungiu-Pippidi, presedintele Societatii Academice din Romania, despre care s-a spus in ultimele zile ca ar putea ajunge consilier prezidential, a vorbit despre acest subiect, duminica seara. Ea a precizat ca nu se va duce "consilier cu carte de munca la Cotroceni".

"In jurul presedintelui Iohannis se afla deja oameni, sunt oameni care l-au ajutat sa ajunga pana aici. Probabil ca numarul lor va fi mai mare dupa ce va ajunge presedinte. (...) Trebuie sa spun neechivoc - pentru ca am postat pe site si am avut surprize ca lumea n-a reluat - ca eu nu o sa ma duc consilier cu carte de munca la Cotroceni, desi de doua zile ma vorbeste toata lumea in acest sens.

Oamenii de buna intentie si care o sa treaca in extrema cealalta si or sa ma acuze ca sunt iresponsabila, ca nu mananc salam cu soia, ca ma duc inapoi la Berlin si las tara sa se descurce singura - sa nu-si faca griji", a declarat Alina Mungiu Pippidi la Digi 24.

Presedintele SAR a precizat ca, asa cum Iohannis a reusit sa creeze la Sibiu un mecanism obiectiv, asa o sa faca si la Cotroceni.

Alina Mungiu-Pippidi, consilier prezidential? Ce spune Klaus Iohannis

"Asa cum Klaus Iohannis a reusit la Sibiu sa creeze un mecanism obiectiv in care sa atraga cei mai buni oameni, la fel si aici. Cu consilierii aia, asa cum sunt ei, foarte prost platiti. Romanii sa fie constienti ca isi platesc presedintele foarte prost. Numai cineva care are o baza materiala separata poate sa fie in Romania un presedinte onest", a precizat Alina Mungiu Pippidi.

Elena Vijulie, moderatoarea emisiunii, a precizat ca presedintele Romaniei are salariu de 1.500 de euro.

Varianta ca Alina Mungiu Pippidi sa fie consilier prezidential circula in presa de vineri, cand, aflat la lansarea cartii sale, presedintele ales, Klaus Iohannis, a declarat ca aceasta este o posibila varianta.

"Doamna Mungiu-Pippidi este foarte calificata pentru foarte multe lucruri si le face foarte bine", a spus Iohannis cand a fost intrebat daca s-a gandit ca Pippidi sa ii fie consilier.

Citeste si:
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că 80 la sută dintre pensionarii români au o pensie de până în 2.000 de lei şi că pensia minimă va ajunge de la 1 ianuarie 2022 la 1.000 de...
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Președintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel, a făcut duminică, 5 decembrie, un apel la populație să respecte măsurile de bază pentru a preveni răspândirea...