Ambasadorii romani in Arabia Saudita si Oman, acreditati de Klaus Iohannis

Joi, 27 August 2015, ora 18:53
4189 citiri
Ambasadorii romani in Arabia Saudita si Oman, acreditati de Klaus Iohannis
Foto: Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele privind acreditarea lui Mihail Coman in calitate de ambasador al Romaniei in Regatul Arabiei Saudite, precum si a lui Cristian Tudor, ambasador in Qatar, si in calitatea de ambasador in Sultanatul Oman.

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, seful statului a semnat decretul privind acreditarea lui Mihail Constantin Coman in calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Regatul Arabiei Saudite, decretul privind rechemarea lui Adrian Macelaru din calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Sultanatul Oman, precum si decretul privind acreditarea lui Cristian Tudor, ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Statul Qatar si in calitatea de ambasador extraordinar si in plenipotentiar al Romaniei in Sultanatul Oman.

Dimplomatul Mihai Constantin Coman a fost avizat, in 12 mai, de comisiile de politica externa din Parlament, pentru postul de ambasador in Regatul Arabiei Saudite, cu 19 voturi "pentru" si 1 vot "impotriva".

Iohannis, in cadere libera in topul increderii. Surpriza de pe locul 3 - sondaj Avangarde

Mihai Constantin Coman a declarat in cadrul audierilor din comisiile de specialitate ca si-a gandit mandatul de ambasador pe mai multe paliere, dintre care "unul politico-diplomatic", in care urmareste realizarea vizitelor celor doi sefi de stat, a presedintelui Romaniei in Arabia Saudita si a regelui saudit in Romania.

"Sunt demersuri in curs pentru trimiterea de invitatii formale pentru cei doi sefi de stat", a adaugat Coman, precizand ca o alta vizita in Regatul Arabiei Saudite va fi a presedintelui Senatului, pentru care exista deja o invitatie din 2011, dar care trebuie refacuta pe numele actualului presedinte al Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

Mihai Constantin Coman a fost in perioada 2011-2015 insarcinat cu afaceri a.i la Ambasada Romaniei la Riad.

Acesta a mai fost ambasador in Nairobi, reprezentant permanent al Romaniei pe langa UNEP si UN-HABITAT, secretar I in cadrul DOMAAL, responsabil de dosarele Siria si Liban.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Iohannis decrete ambasadori, #Iohannis decret ambasador Arabia Saudita, #Iohannis decret ambasador Oman , #presedinte