Angela Merkel, mesaj pentru Klaus Iohannis: Va felicit din toata inima

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 14:51
29938 citiri
Angela Merkel, mesaj pentru Klaus Iohannis: Va felicit din toata inima
Foto: eureporter.de

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, l-a felicitat marti pe presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis.

"Draga domnule Iohannis, va felicit din toata inima pentru alegerea dumneavoastra in functia de presedinte al Romaniei", se arata in scrisoarea Angelei Merkel, publicata pe site-ul guvernului german.

"Relatiile dintre tarile noastre sunt foarte bune. Sfarsitul Razboiului Rece pe care il celebram pentru a 25-a oara in acest an a deschis tarile noastre catre o noua fata a relatiilor bilaterale si ne imputerniceste sa devenim parteneri si mai apropiati.

Ce i-a scris Angela Merkel lui Iohannis

Vom sprijini Romania cu sfaturi si fapte pe calea reformelor importante pentru tara dumneavoastra si pentru Uniunea Europeana si vom ramane un partener de nadejde. Sunt convinsa ca impreuna vom putea aprofunda relatiile noastre bilaterale. Va urez mult noroc si succes in indeplinirea noilor dumneavoastra responsabiliti", i-a mai transmis Angela Merkel lui Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a fost ales duminica presedintele Romaniei, in urma unui al doilea tur de scrutin in care l-a invins pe candidatul PSD Victor Ponta, la o diferenta de aproximativ 10 procente.

Cancelarul german este la al doilea mesaj direct pentru Klaus Iohannis, dupa ce si in campania electorala i-a trimis o scrisoare de sprijin, pe care insa acesta a dezvaluit-o abia cu putine zile inainte de momentul votului.

"Cetatenii romani regasesc in candidatura dumneavoastra o serie de virtuti care sunt foarte apreciate in Europa. Din functia de primar al orasului transilvanean Sibiu ati dovedit competente administrative si spirit european autentic", se arata in prima scrisoare a Angelei Merkel.

Presedintele Germaniei i-a scris lui Klaus Iohannis - ce mesaj i-a transmis

Si presedintele german Joachim Gauck l-a felicitat, luni, pe Klaus Iohannis, pentru castigarea alegerilor prezidentiale de duminica.

"Veti prelua acest mandat intr-o perioada plina de provocari majore atat pentru Europa, cat si pentru tara dvs. Fiti sigur ca Germania va sprijini Romania in implementarea reformelor, mai ales in ceea ce priveste imbunatatirea statului de drept", i-a scris Joachim Gauck noului presedinte al Romaniei.

Citește și:
Raed Arafat: ”Nu s-a pus problema închiderii școlilor”
Raed Arafat: ”Nu s-a pus problema închiderii școlilor”
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat duminică, 5 februarie, că până în acest moment nu au fost făcute solicitări pentru închiderea școlilor din...
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 5 februarie, că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ruseşti pentru că toţi marii importatori de pe...
Comentarii