Atentat cu masina capcana la Ankara: Iohannis, mesaj pentru Erdogan

Luni, 14 Martie 2016, ora 10:56
2034 citiri
Atentat cu masina capcana la Ankara: Iohannis, mesaj pentru Erdogan
Foto: Arhiva Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis i-a transmis, luni, un mesaj de condoleante omologului sau turc Recep Tayyip Erdogan, dupa atentatul cu masina capcana care a zguduit duminica Ankara, lasand in urma 37 de morti si peste 120 de raniti.

"Am primit cu tristete vestea atentatului care avut loc la Ankara in seara zilei de 13 martie 2016. Va asigur ca Romania este alaturi de dumneavoastra si de poporul turc in aceste momente grele si doresc sa transmit cele mai sincere condoleante familiilor celor care si-au pierdut viata, cat si tot sprijinul pentru autoritatile din Turcia.

Romania condamna cu fermitate acest nou atac soldat cu numeroase victime nevinovate si ramane angajata sa lupte alaturi de Turcia si comunitatea internationala impotriva terorismului. Va rog primiti, stimate domnule presedinte, asigurarea inaltei mele consideratii", e mesajul presedintelui Iohannis, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Atentat cu masina-capcana la Ankara: Bilantul mortilor a ajuns la 37 de persoane

Atentatul de duminica seara este al doilea de acest fel in capitala Turciei in mai putin de o luna.

Explozia, care s-a auzit de la cativa kilometri distanta, s-a produs la cateva sute de metri de Ministerul Justitiei si de cel de Interne, de un tribunal important si de fostul birou al premierului.

Un inalt oficial din serviciile de securitate a declarat ca explozia a fost provocata de o masina plina cu explozibili, in timp ce un altul a spus ca dupa deflagratie s-au auzit focuri de arma.

Atentat cu masina-capcana la Ankara: Ambasadorul Australiei, la doar cativa metri de explozie

Atacul a avut loc la ora 18.43 a Romaniei, cand zona, unde se afla un tribunal, precum si Ministerul Justitiei si cel de Interne, era foarte aglomerata.

Deocamdata nimeni nu a revendicat atacul, dar un inalt oficial din serviciile de securitate a spus ca datele initiale sugereaza ca PKK sau o grupare afiliata este responsabila.

Atentat cu masina capcana in centrul capitalei Turciei: Cel putin 34 de morti si 125 de raniti (Foto & Video) UPDATE

Liderii europeni au condamnat atentatul. Premierul britanic David Cameron s-a declarant ingrozit, iar ministrul francez de Externe l-a descries drept un "atac las".

Ambasada Statelor Unite in Turcia a transmis, cu doua zile inainte de atac, un avertisment privind un posibil atac terorist la Ankara, care ar viza institutiile statului.

Turcia, stat membru NATO, se confrunta cu numeroase amenintari. Ca membru al unei coalitii conduse de Statele Unite se lupta cu Statul Islamic in Siria si Irak.

A.S.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Iohannis mesaj Erdogan atentat Ankara Turcia , #presedinte