Blaga: Iohannis a castigat Bucurestiul si 29 de judete. Scor de peste 80% in diaspora

Luni, 17 Noiembrie 2014, ora 00:54
7226 citiri
Blaga: Iohannis a castigat Bucurestiul si 29 de judete. Scor de peste 80% in diaspora

Liderul ACL Vasile Blaga a prezentat, duminica noaptea, cifrele dupa procesarea datelor din 95% din sectiile de votare, precizand ca scorul este unul categoric in favoarea lui Klaus Iohannis.

"Dupa numararea a 95% din sectiile de votare, presedintele Romaniei se numeste Klaus Iohannis. Este o mare victorie a Partidului National Liberal, dar si a romanilor", a declarat Vasile Blaga.

Rezultate alegeri - Scor categoric in favoarea lui Iohannis. Ponta l-a felicitat. Liderul ACL s-a dus la Universitate - LIVE

"Am castigat Bucurestiul categoric, cu aproximativ 55%, dar si 29 de judete", a mai aratat liderul ACL.

El a prezentat si datele dupa numararea paralele din 123 de sectii din diaspora, precizand ca cifrele sunt dovada clara a motivului pentru care Guvernul condus de Victor Ponta a refuzat infiintarea de noi sectii de votare.

"In diaspora au fost numarate voturile doar din 123 de sectii, ceea ce reprezinta 42%. Rezultatele arata ca Klaus Iohannis a obtinut 83,5% iar Victor Ponta 16,5%", a mai spus liderul ACL Vasile Blaga, adaugand ca se poate intelege acum de ce Puterea a refuzat infiintarea de noi sectii de vot in strainatate.

Nu in ultimul rand, Vasile Blaga a cerut demisia prim-ministrului Victor Ponta, "pentru modul execrabil in care a organizat alegerile".

Klaus Iohannis este castigatorul datelor neoficiale dupa cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale.

Atat de categoric a fost scorul obtinut de candidatul ACL si in exit-poll-uri, dar si in cazul numaratorilor paralele ale partidelor, incat Victor Ponta l-a sunat si l-a felicitat pentru victorie, fara sa mai astepte primele rezultate partiale ale BEC. Inclusiv in numaratoarea paralela a PSD Iohannis are un avans de 6 procente.

Ponta a tinut sa precizeze insa ca, desi ACL i-a cerut acest lucru, nu isi va da demisia din fruntea Guvernului.

Citeste si:
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
Fostul premier și fost șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a vorbit public despre actuala criză politică din România precum și despre situația pandemică. Acesta e de părere că...
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat vineri, 15 octombrie, că a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis şi i-a prezentat cum au decurs discuţiile pentru alcătuirea noului guvern. "Am...
Sursa: Ziare.com