Blaga: Iohannis a castigat Bucurestiul si 29 de judete. Scor de peste 80% in diaspora

Luni, 17 Noiembrie 2014, ora 00:54
7419 citiri
Blaga: Iohannis a castigat Bucurestiul si 29 de judete. Scor de peste 80% in diaspora
Foto: B1TV

Liderul ACL Vasile Blaga a prezentat, duminica noaptea, cifrele dupa procesarea datelor din 95% din sectiile de votare, precizand ca scorul este unul categoric in favoarea lui Klaus Iohannis.

"Dupa numararea a 95% din sectiile de votare, presedintele Romaniei se numeste Klaus Iohannis. Este o mare victorie a Partidului National Liberal, dar si a romanilor", a declarat Vasile Blaga.

Rezultate alegeri - Scor categoric in favoarea lui Iohannis. Ponta l-a felicitat. Liderul ACL s-a dus la Universitate - LIVE

"Am castigat Bucurestiul categoric, cu aproximativ 55%, dar si 29 de judete", a mai aratat liderul ACL.

El a prezentat si datele dupa numararea paralele din 123 de sectii din diaspora, precizand ca cifrele sunt dovada clara a motivului pentru care Guvernul condus de Victor Ponta a refuzat infiintarea de noi sectii de votare.

"In diaspora au fost numarate voturile doar din 123 de sectii, ceea ce reprezinta 42%. Rezultatele arata ca Klaus Iohannis a obtinut 83,5% iar Victor Ponta 16,5%", a mai spus liderul ACL Vasile Blaga, adaugand ca se poate intelege acum de ce Puterea a refuzat infiintarea de noi sectii de vot in strainatate.

Nu in ultimul rand, Vasile Blaga a cerut demisia prim-ministrului Victor Ponta, "pentru modul execrabil in care a organizat alegerile".

Klaus Iohannis este castigatorul datelor neoficiale dupa cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale.

Atat de categoric a fost scorul obtinut de candidatul ACL si in exit-poll-uri, dar si in cazul numaratorilor paralele ale partidelor, incat Victor Ponta l-a sunat si l-a felicitat pentru victorie, fara sa mai astepte primele rezultate partiale ale BEC. Inclusiv in numaratoarea paralela a PSD Iohannis are un avans de 6 procente.

Ponta a tinut sa precizeze insa ca, desi ACL i-a cerut acest lucru, nu isi va da demisia din fruntea Guvernului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Iohannis noul presedinte Romania, #Iohannis castigator alegeri Romania, #rezultate alegeri prezidentiale Iohannis , #presedinte