Cameron, lui Iohannis: Ati demonstrat o hotarare clara in combaterea coruptiei. Marea Britanie va sustine

Autor: Ana Ilie
Marti, 09 Decembrie 2014, ora 14:38
5717 citiri
Cameron, lui Iohannis: Ati demonstrat o hotarare clara in combaterea coruptiei. Marea Britanie va sustine
Foto: The Telegraph

Premierul britanic, David Cameron, l-a felicitat pe presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, cu ocazia castigarii alegerilor din 16 noiembrie.

Intr-o scrisoare datata 28 noiembrie si publicata marti de Ambasada Marii Britanii pe Twitter, Cameron il felicita pe Iohannis si ii transmite ca abia asteapta sa lucreze impreuna cu acesta in cadrul UE, "pe marginea provocarilor cu care se confrunta blocul european".

"Marea Britanie si Romania au dezvoltat un parteneriat puternic, bazat pe valori si obiective comune, precum si pe legaturi interumane. Astept cu interes sa colaboram pentru a intari pe mai departe aceste relatii si cooperarea dintre tarile noastre", scrie Cameron.

"Campania dumneavoastra prezidentiala a demonstrat o hotarare clara in ceea ce priveste combaterea coruptei, cresterea responsabilitatii si imbunatatirea transparentei, in anii care vor veni. Marea Britanie este gata sa va sustina in demersul de a face schimbari sistematice in acest domeniu", continua premierul britanic.

De asemenea, David Cameron isi arata disponibilitatea de a colabora cu Iohannis in cadrul UE, "pentru a raspunde unor provocari comune, precum criza din Ucraina si reforma UE".

"Lupta impotriva somajului, promovarea cresterii economice si a competitivitatii europene la nivel global servesc interesele tuturor statelor membre ale Uniunii, la fel ca si gestionarea presiunilor aduse de migratie, asa cum am subliniat in discursul meu din luna noiembrie. Dorim sa colaboram cu toti partenerii nostri europeni pentru a realiza aceste schimbari si sper sa le discutam impreuna in viitorul apropiat", incheie premierul britanic.

Desi se stia ca premierul Cameron l-a felicitat pe Iohannis, pana acum nu se cunostea decat reactia presedintelui ales la scrisoare.

David Cameron, scrisoare de felicitare pentru Iohannis - ce i-a raspuns presedintele ales

Klaus Iohannis i-a multumit in urma cu cateva zile prim-ministrului britanic David Cameron, pentru scrisoarea de felicitare.

"Ii multumesc premierului britanic David Cameron pentru frumoasa scrisoare de felicitare pe care mi-a adresat-o si il asigur totodata de intregul meu sprijin pentru intarirea relatiilor dintre tarile noastre", a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, felicitat si din partea Marii Britanii - mesajul, transmis in limba romana

Presedintele ales a fost felicitat de unii dintre cei mai mari lideri ai lumii, precum presedintele american Barack Obama, liderul rus Vladimir Putin, cancelarul german Angela Merkel, presedintele francez Francois Hollande, presedintele ucrainean Petro Porosenko sau premierul Ungariei, Viktor Orban.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Davd Cameron scrisoare Klaus Iohannis, #Cameron Iohannis felicitari , #presedinte