Cand Iohannis defila alaturi de Juncker, Dragnea juca hotii si vardistii cu Dancila

Miercuri, 31 Ianuarie 2018, ora 22:05
11104 citiri
Cand Iohannis defila alaturi de Juncker, Dragnea juca hotii si vardistii cu Dancila

Si daca Iohannis chiar lucreaza? Ce poate fi mai dezamagitor pentru un lider de partid sa-si priveasca premierul la prima sedinta de guvern citind de pe o foaie ca renunta la serviciile SPP?

Ce poate fi mai dezamagitor pentru un alegator din clasa de mijloc sa vada un premier care fuge de presa si care recita o poezie invatata pe de rost?

Ce poate fi mai dezamagitor pentru un investitor decat sa-l vada si sa-l auda pe noul ministru al Economiei?

Atat poate Liviu Dragnea.

Cred ca declaratia presedintelui Klaus Iohannis cum ca "ma voi implica total si voi face absolut tot ce poate face un presedinte pentru a pastra lucrurile asa" trebuie luata in calcul si pentru ca e facuta de cel mai puternic si influent om din Romania, unul care are usi deschise atat la Comisia Europeana, cat si la toti liderii Uniunii. Cand il vom vedea si pe Liviu Dragnea langa Jean Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, abia atunci putem vorbi de puterea si influenta presedintelui PSD, dar pana atunci sa-l lasam sa se joace de-a hotii si vardistii prin Bucuresti cu ministrii Guvernului Dancila care fug de SPP.

Impresionat de faptul ca presedintele i-a acceptat, din prima, nominalizarea

In opinia mea, liderul PSD ii este recunoscator lui Klaus Iohannis, exact asa cum a declarat in interviul de la Antena 3. L-a impresionat faptul ca presedintele Romaniei i-a acceptat nominalizarea fara nicio discutie. Asta l-a descumpanit atat pe el, cat si pe Tariceanu care incepusera sa se pregateasca pentru ce-i mai rau.

Klaus Iohannis, la intalnirea cu Jean Claude Juncker, avea un zambet optimist si un discurs in care a dat asigurari ca lucrurile sunt sub control - Foto: Presidency.ro

Pentru cei care cred ca obtinerea voturilor pentru suspendarea presedintelui ar fi fost o operatiune usoara, sa se mai gandeasca o data si sa-si aminteasca de tensiunile, polarizarea sociala si pierderile politice ale celor implicati in suspendarile din 2007 si 2012.

Atunci, in spatele politicienilor, erau milioanele de euro ale mogulilor, astazi, toate resursele acestora depind de afacerile cu statul si de Uniunea Europeana.

In opinia mea, Liviu Dragnea a rasuflat usurat cand a auzit ca presedintele accepta nominalizarea. Si, ca semn de multumire, liderul PSD a scos subiectul suspendarii de pe agenda publica, aproape jurandu-se ca niciodata nu s-a gandit si nu se va gandi la asa ceva.

De ce a fost nevoit sa-si accepte inamicii in echipa guvernamentala

La Bruxelles, alaturi de Jean Claude Juncker, presedintele Romaniei si-a aratat puterea, iar de la acea tribuna, a oferit garantii ca "Justitia va ramane independenta!"

Prin comparatie, cat de mic pare Liviu Dragnea, sufocat de dosare penale, care poarta in spate o condamnare definitiva si care e disperat sa-si monitorizeze ministrii ca acestia sa nu comploteze impotriva lui.

Despre puterea lui Dragnea in PSD trebuie remarcat faptul ca a ajuns la un nivel atat de jos incat a fost nevoit sa-l accepte pe Eugen Teodorovici la conducerea Ministerului de Finante, acesta fiind cel mai mare critic din partid al sfantului program de guvernare, si pe Viorel Stefan pentru pozitia de vicepremier, acesta fiind ministru de Finante in perioada Guvernului Grindeanu, atunci cand l-a enervat teribil pe liderul PSD ca nu adopta masurile populiste.

Cel mai nepopular lider social democrat din toate timpurile

De ce ar vrea Klaus Iohannis sa-l distruga pe Dragnea?

Acesta din urma e o povara pentru PSD, un lider atat de nepopular nu cred sa fi avut social-democratii niciodata.

Mircea Geoana, cat a fost presedintele partidului, nu a coborat niciodata sub 30% sustinere, Liviu Dragnea are sub 15 procente.

Liviu Dragnea a decis sa-si monitorizeze ministrii, iar Viorica Dancila a anuntat ca renunta la protectia SPP - Foto: Hepta.ro

Victor Ponta, intr-un interviu la Digi24, a spus despre actualul sef al PSD ca "e un bolovan legat de gatul partidului".

Un eventual congres al social-democratilor este ultimul lucru de care are nevoie Klaus Iohannis - un nou lider PSD, proaspat scos din cutie si care promite ca aduce pacea sociala in Romania.

In opinia mea, Liviu Dragnea, prin toate miscarile disperate, prin toate balbaielile politice, prin teama sa, lucreaza pentru Klaus Iohannis. Acesta e o adevarata comoara electorala din perspectiva presedintelui Romaniei. De ce s-o risipeasca?

Cum se poate transforma o dezamagire intr-o noua speranta? Pas cu pas!

Desemnarea Vioricai Dancila i-a dezamagit pe multi dintre sustinatorii lui Klaus Iohannis si pe buna dreptate. Unii dintre ei au vazut in razboiul fratricid din PSD o oportunitate de a-i inlatura pe social democrati de la guvernare. Dar in politica victoriile se bazeaza pe pragmatism si pe noroc.

Timpul ne va arata daca actualul presedinte al Romaniei a ales strategia corecta, dar trebuie remarcat faptul ca, de cand PSD a castigat alegerile, Iohannis nu a mai facut nicio greseala. Marea lui eroare a fost sa creada ca Dacian Ciolos va reusi sa castige alegerile din 2016 si sa formeze o majoritate cu PNL si USR. Din acel moment, pare ca a luat totul pe cont propriu.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Iohannis Juncker Comisia Europeana, #Dragnea PSD criza, #Dragnea SPP razboi, #Dragnea Dancila guvern , #presedinte