Cand Iohannis se agita destul de mult...

Autor: Cristian Preda - profesor de stiinte politice
Luni, 05 Februarie 2018, ora 10:45
12217 citiri

Abia trecusera doua zile de la investirea Guvernului condus de Viorica Dancila, al cincilea premier cu care coabiteaza Iohannis, cand acesta declara: "eu ma agit destul de mult".

Se referea la Legile Justitiei, iar afirmatia despre sinele sau agitat era facuta dupa o discutie cu Jean-Claude Juncker, la Bruxelles, despre statul de drept din Romania.

Seful Senatului a reactionat de la Bucuresti: "e clar, sistemul nu doarme, Iohannis e avocatul statului paralel".

Spre deosebire de Tariceanu, Dragnea a fost prietenos cu seful statului, mentionand ca au discutat inainte de plecarea lui Iohannis in Capitala Europei si adaugand: "sunt de acord cu presedintele, Legile Justitiei sunt o problema ce tine de Romania, e bine s-o rezolvam noi aici".

Ei bine, rezolvarea era in curs.

Intr-adevar, Dancila tocmai isi incepuse treaba la Palatul Victoria luandu-si consilier un ins trimis in judecata pentru luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani. Il cheama Valcov si a devenit celebru cand s-a aflat ca si-a construit o vila cu ziduri duble, pentru a-si ascunde acolo colectia de tablouri.

Dupa 24 de ore, aflam ca s-a mai "rezolvat" ceva. Sase fosti ministri pesedisti au scapat de acuzatiile din dosarul Microsoft, fiindca faptele s-au prescris.

Bucurie mare a venit si de la CCR, care a decis ca e constitutionala legea - initiata de Iordache-alta-intrebare - care ii exonereaza pe alesii descoperiti in conflicte de interese in perioada 2007-2013.

Cum - in majoritatea lor - deputatii fusesera pusi la colt fiindca si-au angajat rudele in birourile parlamentare, veselia trebuie sa fi cuprins lume multa.

Sa nu care cumva sa credeti ca afilierea de partid ar mai conta de cand a inceput procesul de rezolvare "la noi, aici, a problemei".

Un penelist, Petrache, a aflat si el ca i-a fost clasat un dosar, deschis anul trecut, in care era acuzat de luare de mita si santaj: "faptele nu exista", a conchis procurorul.

Va las sa ghiciti ce a facut, dupa ce s-a agitat "destul de mult", Klaus Iohannis, fiindca, vorba lui, "ca se vede, ca nu se vede, asta e partea a doua"...

Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti (din 1992) si deputat european (din 2009).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Iohannis lupta coruptie, #legi justitie Romania , #presedinte