Cat a muncit Iohannis in septembrie

Autor: Cristian Preda - profesor de stiinte politice
Luni, 02 Octombrie 2017, ora 13:28
21160 citiri

In urma cu cateva zile, purtatoarea de cuvant a presedintelui a reactionat la o declaratie a lui Liviu Dragnea. Acesta sugerase ca Iohannise e inca - bine mersi! - in vacanta.

Seful PSD a preluat, de fapt, o nemultumire exprimata mai ales in tabara suporterilor sefului statului. Care se simt, in multe momente, abandonati si ii reproseaza celui pe care l-au votat in 2014 ca e absent din viata publica.

Cum prima luna de dupa vacanta de vara tocmai s-a incheiat, poate ca e bine sa vada fiecare cat a muncit K. Iohannis in acest interval si sa judece singur. Pentru a usura evaluarea, am preluat mai jos toate informatiile incluse in "agenda presedintelui", asa cum a fost publicata de catre oficialii de la Cotroceni.

De pe site-ul institutiei se poate afla chiar si durata interventiilor sefului statului. Iata ce a facut el, zi de zi, in ultima luna:

1-3 septembrie: nimic.

4 septembrie: a semnat 4 decrete

5 septembrie: nimic.

6 septembrie: a semnat 4 decrete.

7-10 septembrie: nimic.

11 septembrie: a vorbit 8 minute si 56 de secunde la deschiderea anului scolar de la Liceul Sincai din Bucuresti.

12 septembrie: a semnat 6 decrete si a asistat (tacut) la depunerea juramantului de catre doi noi ministri.

13 septembrie: a semnat un decret si a inmanat drapele de lupta pentru 11 unitati ISU.

14 septembrie: a semnat un decret, a prezidat sedinta CSAT si a vorbit 4 minute si 22 de secunde sportivilor care plecau la jocurile Invictus.

15 septembrie: a trimis doua mesaje de condoleante.

16 septembrie: a semnat un decret.

17 septembrie: a transmis un mesaj despre furtunile din Banat.

18 septembrie: a semnat un comunicat despre aceleasi furtuni, cerand Guvernului sa avertizeze cetatenii.

19 septembrie: a participat la deschiderea sesiunii ONU, a avut doua intrevederi (de cate 30 de minute) cu presedinta Estoniei si cu presedintele Egiptului, a fost la dejunul oferit de secretarul general ONU, a avut doua alte reuniuni de lucru, apoi a mers la doua receptii, oferite de catre Delegatia UE la New York si, respectiv, Donald Trump.

20 septembrie: s-a intalnit cu premierul Moldovei, cu secretarul general al ONU, a vorbit 11 minute si 25 de secunde in fata Adunarii generale a ONU, 5 minute si 40 de secunde la un seminar despre egalitatea de gen si 12 minute si 7 secunde la un forum despre educatie.

21 septembrie: a facut declaratii de 14 minute si 20 de secunde pentru presa romana care l-a insotit la New York, apoi li s-a adresat - pret de 6 minute si 18 secunde - romanilor din Philadelphia.

22-25 septembrie: nimic.

26 septembrie: a discutat cu gazetarii 3 minute si 3 secunde, cerand ca "persoanele condamnate penal sa nu fie in conducerea statului", a decorat trei gimnasti, carora le-a vorbit 5 minute si 10 secunde.

27 septembrie: a semnat 3 decrete si a vorbit 12 minute si 10 secunde despre aparare, la un seminar de la hotelul Marriott.

28 septembrie: a semnat 2 decrete, l-a primit pe presedintele Parlamentului de la Chisinau, apoi a vorbit fix 9 minute la un forum filantropic, organizat la hotelul Hilton, iar seara a ajuns in Estonia.

29 septembrie: a participat, la Tallinn, la o reuniune informala a Consiliului European, facand declaratii pentru presa romana timp de 13 minute si 45 de secunde.

30 septembrie: nimic.

Orice alegator normal constituit poate trage linie si aduna, pentru a aprecia cat de intens a fost efortul presedintelui, ce relevanta au avut actiunile sale interne si externe, cine i-au fost interlocutori si, pe aceasta baza, in ce masura Klaus Iohannis a aparat interesul public.

In ceea ce ma priveste, as zice ca meritam un presedinte ceva mai harnic si oleaca mai consistent. Platitudinile, morga protocolara si lenea ne tin pe loc. Mai ales atunci cand Guvernul e controlat de pungasi.

Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti (din 1992) si deputat european (din 2009).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.Quarterly Report - Editia 4

Traian Băsescu s-a întâlnit cu Maia Sandu, la Chișinău: ”S-ar putea ca viitorul președinte al României să fie un președinte al Unirii” FOTO
Traian Băsescu s-a întâlnit cu Maia Sandu, la Chișinău: ”S-ar putea ca viitorul președinte al României să fie un președinte al Unirii” FOTO
Fostul președinte Traian Băsescu s-a întâlnit pe 28 mai, la Chișinău, cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Ulterior, a fost invitat la o emisiune a postului public de televiziune...
Vulgaritățile greu de reprodus ale unui candidat din partidul lui Piedone: “Mă doare-n **** de Poliție, de mă-ta și de tac-tu!” AUDIO
Vulgaritățile greu de reprodus ale unui candidat din partidul lui Piedone: “Mă doare-n **** de Poliție, de mă-ta și de tac-tu!” AUDIO
Ciprian Vasile Pintilie este candidatul la Primăria Vaslui din partea PUSL, partid condus de Cristian Popescu Piedone și care îl are ca mentor pe Dan Voiculescu. O înregistrare în care...
#activitate Iohannis septembrie , #presedinte