Ce a discutat Iohannis cu partidele politice - Anunt de ultima ora de la Cotroceni

Luni, 08 Iunie 2015, ora 19:32
7778 citiri
Ce a discutat Iohannis cu partidele politice - Anunt de ultima ora de la Cotroceni
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis nu a discutat, luni seara, cu reprezentantii partidelor politice despre situatia premierului Ponta, urmarit penal de DNA.

Potrivit unui comunicat al Administratiei prezidentiale, presedintele si liderii politici au discutat despre Strategia Nationala de Aparare.

Iohannis, prima oara fata-n fata cu urmaritul penal Victor Ponta, dupa ce i-a cerut demisia

Seful statului "a expus viziunea care a stat la baza elaborarii Strategiei, precum si principalele elemente de noutate pe care aceasta le aduce. Klaus Iohannis a subliniat ca Strategia Nationala de Aparare se adreseaza cetatenilor, societatii in ansamblul sau si institutiilor statului si ca este nevoie sa readucem rigoarea, claritatea si corectitudinea in tot ce tine de cadrul normativ care priveste securitatea nationala", arata sursa citata.

Potrivit comunicatului, noutatea Strategiei este data de contextul evolutiilor din regiune, dimensiunea de prevenire, conceptul de securitate nationala extinsa, efortul comun al institutiilor responsabile si definirea intereselor si obiectivelor nationale de securitate intr-o maniera care tine cont de asteptarile cetatenilor si societatii.

De asemenea, in cadrul consultarilor cu reprezentantii partidelor politice, Klaus Iohannis a subliniat obligatia consolidarii credibilitatii strategice a Romaniei, atat la nivel intern, cat mai ales la nivel extern, date fiind noile provocari si riscuri de securitate de la nivel regional si international.

Iohannis, fata in fata cu Ponta: Viata politica e un pic mai agitata

"Procesul de constructie a unei Romanii puternice in Europa si in lume trebuie sa porneasca de la intarirea proceselor democratice si a celor din domeniul securitatii nationale din tara noastra. Continuitatea in respectarea angajamentelor strategice asumate in cadrul NATO si UE, precum si predictibilitatea in actiuni, in mod deosebit in ceea ce priveste domeniile securitatii nationale si apararii, sunt, de asemenea, necesare", mai transmite Administratia Prezidentiala.

Potrivit Constitutiei, presedintele Romaniei, in cel mult sase luni de la depunerea juramantului, prezinta Parlamentului, spre dezbatere si adoptare, Strategia Nationala de Aparare a Tarii, document fundamental de planificare a apararii la nivel national.

Procesul de consultari pentru elaborarea noii Strategii Nationale de Aparare a demarat inca din luna februarie a acestui an si a inclus discutii si dezbateri cu reprezentanti ai Parlamentului Romaniei, ai societatii civile si mediului universitar.

Seful statului a declarat saptamana trecuta ca la aceste discutii se va aborda si subiectul Victor Ponta, in cazul caruia DNA a cerut Camerei Deputatilor inceperea urmaririi penale. In acest context, presedintele Iohannis i-a cerut demisia premierului Victor Ponta, ipoteza respisa vehement de premier.

D.R.

Citește și:
Oficial al Guvernului despre reacția OMW Petrom privind taxa de solidaritate: ”Legislaţia va fi respectată, indiferent despre ce entitate discutăm”
Oficial al Guvernului despre reacția OMW Petrom privind taxa de solidaritate: ”Legislaţia va fi respectată, indiferent despre ce entitate discutăm”
Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a precizat că nu poate comenta punctul de vedere al companiei private OMV Petrom referitor la faptul că nu va plăti taxa de solidaritate,...
Cum este pregătită România pentru cutremur: ”Fiecare judeţ deţine două containere cu echipamente şi echipaje de câte 25 de persoane”
Cum este pregătită România pentru cutremur: ”Fiecare judeţ deţine două containere cu echipamente şi echipaje de câte 25 de persoane”
Ministrul de Interne, Lucian Bode a declarat miercuri, 8 februarie, că țara noastră este mai pregătită pentru a face faţă unor situaţii de urgenţă majore, cum este cazul cutremurelor....