Ce a discutat Iohannis cu romanii din Italia

Luni, 27 Aprilie 2015, ora 21:08
5283 citiri
Ce a discutat Iohannis cu romanii din Italia

Presedintele roman, Klaus Iohannis, s-a intalnit cu reprezentantii comunitatii romanesti din Italia, in cadrul vizitei oficiale pe care o face la Roma, si a discutat cu acestia despre votul romanilor din diaspora.

In cladirea Tribunalului Vaticanului, Palazzo della Cancelleria, Iohannis le-a spus romanilor ca s-a consultat cu partidele parlamentare si votul pentru diaspora se va rezolva, scrie stiripesurse.

Iohannis a spus sunt in lucru mai multe variante pentru votul romanilor din strainatate. "Sa renuntam la principiul neincrederii in autoritati si sa plecam de la premisa ca vrem un sistem de vot functional", le-a spus presedintele reprezentantilor romanilor din Italia.

Iohannis a plecat la Roma: Aderarea la Schengen si situatia din Ucraina, pe agenda vizitei

Presedintele Klaus Iohannis a plecat luni intr-o vizita oficiala in Italia. Temele pe care le intentiona sa le abordeze la Roma sunt aderarea Romaniei la Spatiul Schengen si modalitatile in care tara noastra isi poate intari colaborarea si coordonarea in interiorul Uniunii Europene, dar si in interiorul NATO.

Iohannis pleaca luni in vizita oficiala in Italia

"Deplasarea in Italia continua seria vizitelor externe pe care am tinut sa le fac la inceput de mandat in state cu care Romania are parteneriate strategice si relatii speciale. Importanta acestei vizite este data de mai multe aspecte. De existenta unui parteneriat strategic si a unei traditii de colaborare intre cele doua state, de faptul ca Italia este unul dintre principalii parteneri economici ai Romaniei si, nu in ultimul rand, de existenta in Italia a unei comunitati romanesti foarte mari.

Voi discuta despre modalitatile in care putem sa intarim colaborarea si coordonarea in interiorul Uniunii Europene, dar si in interiorul NATO. In acest context voi aborda tema aderarii Romaniei la Spatiul Schengen, asa cum am facut-o cu ocazia tuturor vizitelor in capitatele europene", a declarat Klaus Iohannis.

Si comunitatea romaneasca din Italia reprezinta un punct important pe agenda discutiilor, a afirmat Klaus Iohannis, precizand ca vrea ca drepturile romanilor de acolo sa fie respectate si aparate.

"Discutiile despre comunitatea romaneasca din Italia vor fi un un punct important pe agenda discutiilor. Doresc ca drepturile cetatenilor romani din Italia sa fie respectate si aparate, si cred ca acest lucru este in interesul ambelor parti. Comunitatea romaneasca din Italia contribuie semnificativ la dezvoltarea economica si sociala a Italiei si reprezinta o punte de legatura intre statele noastre.

Intre subiectele pe care le am in vedere in mod special se numara sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova dar si situatia din Ucraina", a incheiat Klaus Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis efectueaza luni si marti o vizita oficiala in Italia.

Citeste si:
Dragnea critică PSD: ”Tu demiţi Guvernul şi tu spui că nu vrei să îţi asumi guvernarea? În politică îţi mai asumi şi costul electoral ”
Dragnea critică PSD: ”Tu demiţi Guvernul şi tu spui că nu vrei să îţi asumi guvernarea? În politică îţi mai asumi şi costul electoral ”
Liviu Dragnea consideră că, în cazul în care PSD a demis Guvernul, trebuia să îşi asume guvernarea, precizând că probabil s-a temut să facă acest lucru deoarece vine iarna, menţionând...
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
Sursa: Ziare.com