Ce au discutat Klaus Iohannis si secretarul de stat Rex Tillerson, la Washington

Vineri, 09 Iunie 2017, ora 21:31
2712 citiri
Ce au discutat Klaus Iohannis si secretarul de stat Rex Tillerson, la Washington
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, s-a intalnit vineri seara cu secretarul de stat american Rex Tillerson, la Washington.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, Klaus Iohannis si Rex Tillerson au avut o discutie aprofundata despre cele mai relevante dimensiuni ale Parteneriatului Strategic dintre Romania si SUA.

Presedintele Iohannis a evidentiat ca una dintre prioritatile-cheie pentru politica externa a Romaniei ramane intarirea relatiei transatlantice, fiind un stat care este dedicat in egala masura proiectului european, cat si Parteneriatului Strategic cu SUA.

"O atentie speciala a fost acordata obiectivului intaririi cooperarii economice si tematicii securitatii energetice din regiunea Marii Negre, Romania fiind unul dintre cele mai putin dependente state din acest punct de vedere, cu potential de a deveni, pe baza resurselor din platoul continental al Marii Negre si prin proiecte de interconectare, furnizor regional.

Presedintele Klaus Iohannis a prezentat evaluarea sa cu privire la situatia de securitate pe Flancul Estic al NATO", mai spune Administratia Prezidentiala, precizand ca cei doi inalti oficiali au mai avut un schimb de vederi pe alte teme de interes de pe agenda internationala.

Secretarul de stat Tillerson a multumit Romaniei pentru soliditatea angajamentului sau ca partener strategic al SUA, dar si ca Aliat NATO, recunoscand importanta vitala a regiunii Marii Negre pentru securitatea euro-atlantica.

De asemenea, secretarul de stat Tillerson a exprimat aprecierea deosebita pentru progresele semnificative inregistrate de Romania in lupta anti-coruptie si in sprijinul statului de drept, putand fi considerat un model in regiune. Totodata, a exprimat angajamentul sau pentru extinderea Parteneriatului Strategic cu Romania, potrivit Administratiei Prezidentiale.

Aceasta intalnire are loc in cadrul vizitei presedintelui roman la Washington, unde vineri seara presedintele Klaus Iohannis a fost primit la Casa Alba de presedintele Statelor Unite, Donald Trump.

Cei doi lideri vor avea o conferinta de presa comuna incepand cu ora locala 14.45 (21.45 ora Romaniei), la Casa Alba.

Citeste mai multe despre:

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Iohannis intalnire Rex Tillerson , #presedinte