Ce spun Dragnea si Tariceanu despre propunerea lui Iohannis la conducerea SIE

Vineri, 15 Iunie 2018, ora 22:13
10399 citiri
Ce spun Dragnea si Tariceanu despre propunerea lui Iohannis la conducerea SIE
Foto: Arhiva Hepta.ro

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a afirmat vineri ca a fost surprins de propunerea sefului statului de numire a lui Gabriel Vlase la sefia Serviciului de Informatii Externe si a precizat ca o decizie a coalitiei referitoare la votul din plenul Parlamentului in aceasta privinta nu a fost luata deocamdata.

La randul sau, presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a ironizat adresa lui Iohannis, precizand ca o va "citi pana o va intelege". El a facut aluzie la declaratiile presedintelui Klaus Iohannis, care a spus ca "va citi pana va intelege" motivarea deciziei CCR in cazul Kovesi.

Citeste si Iohannis comenteaza motivarea CCR: Nu aplic mecanic. PSD incearca sa amputeze puterea presedintelui. Nu va exista nicio suspendare

"M-a surprins, dar nu numai pe mine. Cred ca a surprins foarte multa lume. (...) E calificat (pentru functie - n.red.) . Nu stiu care au fost criteriile. Nu vreau sa spun ca nu are calificarea necesara, dar nu vreau sa va ascund ca am fost surprins. Cred ca si domnul Dragnea a fost surprins.

In primul rand, am fost surprins ca, dupa un an si jumatate in care pozitia asta ar fi trebuit sa fie ocupata si nu a fost ocupata, vine aceasta numire in acest moment. Stau si ma intreb care este semnificatia. Nu vreau sa fac speculatii acum, dar niste intrebari fiti convinsi ca mi le-am pus. (...) Niste calcule au fost facute, ca prea e picata (propunerea - n.red.) asa din senin", a declarat Tariceanu, la Senat.

Intrebat daca Gabriel Vlase este propunerea avansata de coalitie, Tariceanu a raspuns: "Eram aici, eram in coalitie. Nu cred ca a trecut asa pe langa noi. Nu a fost niciun moment vorba de a face o astfel de propunere. (...) Am aflat (despre propunerea presedintelui Iohannis - n.red.) din comunicatul de la Cotroceni".

El a precizat ca nu a fost luata deocamdata in coalitia de guvernamant o decizie privind votul in plenul comun al Parlamentului.

"O sa stam sa discutam si sa analizam", a adaugat Tariceanu.

Dragnea: Aduce mai multe intrebari decat clarificari

La randul sau, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a ironizat vineri adresa primita de la seful statului privind nominalizarea lui Gabriel Vlase la sefia Serviciului de Informatii Externe.

"Intr-adevar, am primit o adresa de la presedinte, eu si Calin Tariceanu, o propunere pentru SIE. Si acum, ca sa citez un clasic in viata: aceasta adresa aduce mai multe intrebari decat clarificari. O sa o citesc pana o sa inteleg, poate e nevoie sa facem o dezbatere pe aceasta tema si o sa va comunic. Asta e raspunsul la intrebarea inca nerostita in legatura cu nominalizarea la SIE", a spus liderul PSD, la Scoala politica de vara a Tineretului Social Democrat.

Presedintele Klaus Iohannis a transmis joi o scrisoare presedintilor Parlamentului in care propune numirea lui Gabriel Vlase (PSD) in functia de director al Serviciului de Informatii Externe.

Citeste si Pariul riscant asumat de Klaus Iohannis prin nominalizarea lui Gabriel Vlase la sefia SIE

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#propunere Iohannis sefie SIE, #reactie Liviu Dragnea, #reactie Calin Popescu Tariceanu , #presedinte