Cine sunt oamenii cu mainile patate de sange (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Marti, 23 Decembrie 2014, ora 07:49
11415 citiri
Cine sunt oamenii cu mainile patate de sange (Opinii)

Prima decoratie oferita de presedintele Klaus Iohannis, in chiar prima zi a mandatului sau, are o mare incarcatura simbolica, desigur.

Exact la implinirea a 25 de ani de la fuga lui Nicolae Ceausescu, presedintele Romaniei l-a decorat cu Ordinul National Steaua Romaniei pe Octav Bjoza, presedinte al Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania.

Dupa presedintele care a condamnat oficial comunismul, avem la Cotroceni un presedinte care isi incepe mandatul recunoscand public meritele istorice nu doar ale unui roman, ci, prin el, ale unei intregi generatii chinuite, dar demne, care nu s-a plecat in fata terorii si a aberatiei, care si-a pastrat valorile si principiile, platind aceasta fidelitate cu suferinte pe care cred ca mintea niciunui om netrecut prin iadul puscariilor comuniste nu le poate cuprinde cu adevarat.

"Cea mai mare drama a fost ca regimul comunist a distrus elitele, resursa cea mai mare a unei natiuni. (...) Societatea romaneasca nu s-a vindecat complet de bolile trecutului. Azi exista oameni cu mainile patate de sange care au savarsit crime in timpul Revolutiei sau in timpul comunismului si se plimba liberi", a spus presedintele cu ocazia ceremoniei de luni.

Este foarte adevarat, profund, ce spune presedintele Iohannis, dar cred ca aceste crime, de fapt, nu au incetat. E drept ca nu se mai pune problema unor asasinate in sensul clasic. Sangele mereu proaspat de pe mainile criminalilor contemporani nu este al unor persoane cu nume si prenume, este sangele viitorului Romaniei.

Sistemul acela terifiant si ticalosit, comunismul sinistru, nu a incetat decat formal in 22 decembrie 1989. Dupa parerea mea, produsele lui au supravietuit si, din nefericire, au captat puterea din aceasta tara in sens foarte larg. Nu numai puterea politica, ci si pe aceea economica si mediatica, multa vreme justitia si puterea informatiei.

Iar cu aceasta imensa putere sistemul sinistru a continuat sa loveasca sistematic, crud, sangeros viitorul acestei tari, a continuat sa-i alunge si distruga elitele, sa lezeze fibra unei natiuni.

Titularii initiali ai acestei puteri si-au creat urmasi, o tanara generatie de lupi flamanzi si feroce, gata sa preia sistemul si sa-l perpetueze in forme noi, cu aparente noi, dar la fel de toxic.

In opinia mea, uneltele comunismului ticalos nu trebuie cautate doar printre tortionarii din puscariile comuniste si printre asasinii cu arma in mana de acum 25 de ani. Ci in tot sistemul de putere, repet in sens larg, din aceasta tara.

Da, dupa parerea mea, oameni cu mainile patate de sangele viitorului Romaniei umbla liberi pe strada, sunt in Parlament, in Guvern, in alte institutii cheie ale statului, vorbesc la televizor, manipuleaza si fac jocuri mari. Eu sper ca si la ei s-a referit presedintele Iohannis.

Ion Iliescu a fost parte a acestui sistem. Emil Constantinescu a fost invins de el. Traian Basescu nu a fost invins de sistem, dar nici nu l-a invins. L-a zguduit in mare masura, dar pe anumite paliere a pactizat cu el.

Cred ca marea incercare a lui Klaus Iohannis va fi, de fapt, raportarea la acest sistem. Raportarea la oamenii cu mainile patate nu de sangele altor romani, ci de sangele viitorului Romaniei.

As vrea sa cred ca noul presedinte nu se va limita la aceasta raportare simbolica din prima zi de mandat. As vrea sa cred ca noul presedinte va avea resursele necesare sa-l infrunte frontal, fara mila, de la inaltimea sustinerii publice de care se bucura acum.

Pentru ca atata timp cat oamenii acestia nu numai ca se vor plimba liberi pe strada, ci vor sta la butoane importante, Romania nu are nicio sansa reala sa se desprinda de neocomunismul pervers care o sufoca.

Dupa cum spune Mircea Cartarescu intr-un interviu in exclusivitate pentru Ziare.com, pe care va invit sa-l cititi maine, "hidra comunisto-securisto-mafiotica nu se va lasa atat de usor decapitata".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Klaus Iohannis decoratie Bjoza, #crime comunism , #presedinte