Ziare.com

Presedintele Iohannis are dreptate

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Sambata, 05 Mai 2018, ora 15:02

   

Presedintele Iohannis are dreptate
Nici nu se stinsese bine ecoul declaratiei presedintelui privind sesizarea CCR si a Comisiei de la Venetia in privinta Legilor Justitiei, ca un intreg cor s-a napustit sa-l atace pe dl Iohannis, ceea ce era previzibil, dar si sa explice de ce ambele demersuri ar fi sortite esecului.

Am analizat obiectiile publice aduse initiativelor presedintelui impreuna cu juristii si constitutionalistii in care am cea mai mare incredere si care, pana acum, nu au dat gres niciodata.

Asadar, care sunt criticile si de ce sunt ele gresite:

1. Presedintele ar fi pus presiune pe CCR si ar da indicatii Curtii prin apelul adresat acesteia "de a nu se grabi si a conlucra cu organismul european care contribuie de aproape 30 de ani la dezvoltarea unui patrimoniu constitutional comun in Europa si care sprijina statele in materie de democratie, inclusiv prin acordarea unui sprijin constitutional de urgenta.

Sunt convins ca judecatorii CCR vor avea toata deschiderea pentru un demers care isi propune sa asigure respectare principiilor si valorilor europene in Romania".

CCR, potrivit Constitutiei, nu face parte din puterea judecatoreasca, nu este o instanta de judecata compusa din magistrati, ci este un organism politic, compus din juristi numiti politic, in majoritate fosti politicieni ei insisi.

Deci presedintele a facut un apel politic catre o institutie politica, un apel de a conlucra cu un organism european reper. Din punctul meu de vedere, asta ar fi trebuit sa fie deja axiomatic pentru CCR insasi, fara a mai fi nevoie de vreo sugestie.

Deocamdata nu e clar daca CCR va tine cont de acest apel. Termenul fixat de Curte pentru prim sesizare a presedintelui, in privinta Legii 304, pare a fi 30 mai. Deci inainte de 22-23 iunie cand se intruneste Comisia de la Venetia. Dar CCR nu trebuie sa dea verdictul in chiar ziua fixata pentru dezbatere, poate lua decizia unei amanari.

Dar si sa se pronunte, nu exista nicio regula care sa statueze ca articolele evaluate deja de CCR nu mai pot fi evaluate si de Comisia de la Venetia si tot Raportul GRECO sta marturie.

2. Presedintele nu ar mai fi putut sesiza Comisia de la Venetia cat timp CCR ar fi respins deja prin Decizia nr. 33/2018 o solicitare de sesizare a comisiei formulata de PNL.

In primul rand, presedintele este titular legal al dreptului de a sesiza Comisia de la Venetia. Fiecare dintre titularii dreptului uzeaza de el dupa cum considera de cuviinta si nu au cum sa se excluda reciproc.

Da, CCR a avut pretext sa respinga solicitarea PNL pentru ca ea a fost prost formulata. Intr-adevar, nu poti sa ceri Comisiei de la Venetia sa se pronunte asupra constitutionalitatii unui text legal, pentru ca nu asta e treaba ei. Acesta a fost argumentul pentru care CCR a respins solicitarea liberalilor.

Comisia de la Venetia evalueaza respectarea principiilor asumate de Consiliul Europei in privinta Justitiei si a statului de drept.

Ca dovada ca ceea ce gaseste CCR in regula poate fi in totala neregula la Consiliul Europei este chiar raportul GRECO, devastator in privinta Legilor Justitiei. Daca pentru CCR sectia speciala de anchetare a magistratilor, de exemplu, este constitutionala, pentru GRECO ea este periculoasa pentru independenta magistratilor.

Deci, daca presedintele nu cere tot evaluarea constitutionalitatii, sesizarea domniei sale este cu totul si cu totul altceva. Si toti specialistii afirma fara rezerva ca raportul Comisiei de la Venetia nu are cum sa fie mai bland decat Raportul GRECO.

3. Pentru Legea 304, care a ajuns deja la promulgare, termenul presedintelui de a sesiza CCR ar fi expirat, iar celelalte doua nu au ajuns la promulgare.

Declaratia a fost politica, dl Iohannis a anuntat ce urmeaza sa faca in privinta intregului pachet, evident pe masura ce procedura va fi indeplinita, deci legile vor ajunge la promulgare.

In privinta Legii 304, deja atacata, art 77 din Constitutie spune exact care sunt termenele:

" (1) Legea se trimite, spre promulgare, presedintelui Romaniei. Promulgarea legii se face in termen de cel mult 20 de zile de la primire.
(2) Inainte de promulgare, presedintele poate cere Parlamentului, o singura data, reexaminarea legii.
(3) Daca presedintele a cerut reexaminarea legii ori daca s-a cerut verificarea constitutionalitatii ei, promulgarea legii se face in cel mult 10 zile de la primirea legii adoptate dupa reexaminare sau de la primirea deciziei Curtii Constitutionale, prin care i s-a confirmat constitutionalitatea."

Termenele acestea se raporteaza la momentul in care presedintele a primit legea spre promulgare. Simplul fapt ca o alta institutie a atacat-o inainte la CCR nu are cum sa scurteze un termen al presedintelui, prevazut in zona prerogativelor sale exclusive, asa cum este promulgarea.

3. Sesizarile la CCR ale presedintelui ar fi inadmisibile dupa ce CCR s-a pronuntat pe cele trei legi la sesizarile facute de PNL, USR si ICCJ.

Depinde de argumente, spun constitutionalistii. Daca presedintele ataca aceleasi articole cu aceleasi argumente, da, sesizarile sunt inadmisibile. Dar daca presedintele ataca articole neabordate pana acum sau invoca argumente noi pentru neconstitutionalitatea unor texte deja declarate constitutionale, in baza altei argumentatii, poate mai slaba, sesizarea e admisibila.

In ceea ce priveste sesizarea privind Legea 304, deja trimisa la CCR, cele mai multe dintre articolele atacate de presedinte nu au fost atinse de sesizarile precedente, deci nu au fost verificate. Asadar, nu exista motive de inadmisibilitate.

Deci, din punct de vedere legal si constitutional, demersurile presedintelui sunt viabile si probabil tocmai de aceea sunt furibund contestate.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Iohannis legi justitie legile justitiei
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 23359 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
29 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si daca nu are? O sa ti ceri scuze sau ramane asa ca deobicei?

De kovesi si dna nu vad nimic scris,ca au nenorocit viata atator oameni,au fost prezentati din prima infractori,arestati la tv si dupa ani de chin sa fie gasiti nevinovati?E bine doamna Dogioiu?Comisia de la Venetia si Greco stiu despre asta sau se prefac si ei?

 

Ca sa ai dreptate, trebuie sa ai si argumente. Insa, Werner ne-a

...prezentat totul intr-o cheie politica, ceea ce nu este rolul unui presedinte. Ca Werner e un politruc, chiar el ne-a zis-o. Tovarasa Dogioiu o tot arde cu raportul Greco facut in termenii cei mai politizati de catre niste reprezentanti cu capul fara creier. Apoi, Comisia de la Venetia are un reprezentant in Romania, iar Constitutia noastra a fost verificata si ras-verificate de catre acest organism. Cind Comisia de la Venetia ne-a indicat un prag cit mai sus pentru abuz in serviciu, propagandistii lui peste prajit au sarit pe legiitorul roman. Asadar, nu Werner are dreptate, ci legea care a fost verificata la CCR. Asta-i destul de clar, iar Werner nu scapa nicio ocazie sa se faca de tot risul.

 

doamna IED, sa raspundeti corului bocitoarelor de la mocirla3, b1

sau guitzatv este ca si cum ati raspunde unui marin666, unui cetalean european caruia ii este lehamite, unui george2, hamurapi sau rusofiliticilor stil vintage.
este inutil , este pierdere de timp.

este insa bine sa explicati, adica sa vulgarizati, cat mai simplu si scurt cu putinta, argumentele care dau dreptate presedintelui iohannis si care trimit in ridicol detractorii diversi.

ps corectati o eroare de ortografie a penultimului cuvant din primul paragraf: "sortite" in loc de "sorite" :)

 

O democratie ciudata care nu poate creste...

...pentru ca nu i se da voie ca mai intai sa se nasca.
In aproape 30 de ani de la caderea regimului totalitar comunist, nu am observat decat incercari de a interpreta Constitutia si legile in cele mai diverse feluri, multe lipsite de logica si ratiune, unele chiar halucinante, in functie de interese individuale si de partid (ceea ce duce tot spre individualism, avand in vedere ca un partid politic este a uniune de indivizi cu interese comune). Mai mult decat atat, s-au facut legi cu dedicatie (tendinta pe care o observam si acum), pentru a satisface interesele si afacerile politicienilor ajunsi la putere si a proteja privilegiile astfel castigate.
Am construit o societate bolnava, impartita incorect, inechitabil si imoral in cetateni "speciali" si cetateni obisnuiti. Lupta, deja, nu se mai da pentru Romania si pentru cetatenii ei (in marea lor majoritate oameni obisnuiti), lupta nu se mai da pentru statul de drept (care a rams o notiune teoretica si atat), ci pentru a ajunge, cu orice pret, in grupurile speciale si a profita de legile speciale.
Putem spune ca avem, deja, doua state de drept (nu sunt paralele, pentru ca duc in doua directii opuse): un stat de drept "special" care rezolva orice problema pentru cei care reusesc sa ajunga la el (inclusiv ii apara pe infractori de justitie) si un stat de drept comun in care problemele obisnuite ale oamenilor nu au rezolvare.
Probabil ca asta dorim, de fapt. Un stat dezechilibrat, fiecare avand speranta sa ajunga in partea lui "speciala" sau sa profite, cumva, si el, de "specialitatile" privilegiatilor. Spun asta ca o concluzie a unei constatari amare: singurii presedinti care au dovedit consecventa in respectarea prevederilor constitutionale si a principiilor privind separarea puterilor in stat sunt considerati slabi si nepotriviti: Emil Constantinescu in perioada 1997 - 2000 si Klaus Iohannis acum.

 

Lehamitea,dezamagire si

lipsa de atitudine ne-a adus in situatia actuala.Am lasat o clasa politica sa cuprinda si comande totul.O face in interes impropriu natiunii si al democratiei.O clasa politica dominanta care instaleaza totalitarismul prin legi si politici nocive oricarei natiuni.

un comentariu complet si real asupra democratiei care este

Dpdv analitic asta este democratia aferenta statului de drept rezultant: un sir grobian de privilegii destinat unor romani, politicieni functionari si oameni de afaceri, la fel de imoral privilegiati.
Sintetic se pare ca asta am crezut ca ne dorim, explicabil in conditiile in care experienta democratiei era ilustru de absenta; ca si-n prezent daca urmarim atent cum este deturnata nasterea catre avort si infierea unei democratii absolut originale cu principii totalitarist popularoase si traditionale.
Intre cei 2 presedinti care au respectat cu sfintenie constitutia comunistoida a cuplului Iliescu-Iorgovan l-as introduce pe Basescu din primul mandat fara discutie; ce a urmat este discutabil dar sa nu uitam ca si Basescu a respectat Constitutia, altfel il zburau uselistii instant.
Cam asta este istoria unei nasteri intarziate a democratiei reale care trateaza oamenii egal; in esenta noi am crezut intr-un tel neexperimentat si nesustinut iar rezultatul este cel scontat de cei care trag sforile sub ochii nostri si cu acordul nostru tacit.

democratia nu poate fi ciudata .. ea exista sau nu!!

..din pacate inca suntem martorii unei "iluzii de democratie" ... di nefericire creata (legislativ) de oameni care sunt cu mult sub nivelul "spiritului neamului" si bazat pe faptul ca noi Romanii, nu am avut experienta unui exercitiu democratic ... daqr experienta statului totalitar ... noi inca nu valoram votul nostru ... findca votam intr-un sistem de stat pe care nu ni l-am dorit :(

.. de unde si valoarea partidelor politice, spaglarventului si cu tot respectul dar si al principalelor "organisme" ale justitiei :(

... pe scurt: NOI, ROMANII, NU ASTA AM VRUT SA FIE TARA NOASTRA!!! :(

... de unde si "sentimentul urii de sine"

Dreptate ?

#ciorditordecase.nr1 din surse FBi & CIa + Mossad cică după expirarea mandatului prezidențial va primi un alt mandat dar cu executare ! Cică și consoarta are aceasi soarta ! A scos-o din "peisaj" ăștia ... Nu mai apare mutra ei pe nicăieri ,nici la tv nici "virtual"😂 draqu l-a pus sa măsluiască acte !!! Asta da Dreptate !

 

smith - păi dacă-i hoț așa cum spui...

...de ce nu semnează Iohannis legile astea, care nu fac altceva decat să protejeze hoții?!
Ia să-ți văd logica...

Tu ai ochelari de cal sau doar orbul gainilor???

Teleormanul e cel mai sarac judet al tarii saracit de mafia dragnea-tel drum,insulele dispar, UE ne spune clar cum dragnea a furat 21 milioane de euro si noi trebuie sa-i acoperim, are un mansion de in Romania nu s-a mai vazut, afaceri peste tot cu porci si cu porcii etc..si tu o dai cu casele de 3 lulele a lu Klaus??? Pai daca pui casutele alea pe linga ce au ciorditorii dragnea si tradiceanu e ca un cotet de porci pe linga marile realizari ale bugetarilor ..cica dragnea si fratele lui de mitomanie!!! Deja pt dragnea si cei dusi din lumea asta au votat, condamnat deja si angajeaza doua sarace femei pe post de slujnice pt marele partid hot psd..platite din banii de subventii pentru copii ,fapt iarasi dovedit(si nu mai stiti cum s-o fentati)si legea trebuie schimbata ca nu cumva marele penal de teleorman sa nu ajung ala psucarie!!!!!! Mare e gradina domnului cu nulitati ca voi !!!!!!!!! Pe capete vi se duc pensionarii, asistatii nu va lucreaza, oamenii de bine s-au saturat si pleaca din tara..cine o sa va mai intretina pe voi astia ramasi in cincinalele comuniste??? Tu si bengosul, marinel,si lehamitea...mari anomalii genetice sunteti ,si daca stiti ca dragnea e un penal..va vindeti pe un pumn de arginti ca ala sa fure o tara intreaga,,,nu mai e mult...si Kaput !!!

Stimata Doamna Ene

Problema de fond nu este daca Prseedintele are dreptate cand respecta legile tarii (ca sa fim seriosi, daca ar fi incalcat constitutia ar fi fot supendat si l-am fi avut pe post de interimar pe manechinul tradiceanu demult), ci cum ii fortam (DA ASTA E CUVANTUL) pe ceilalti gen prim-ministru vasilica, sef de senat tradiceanu, sef de camera dracnea sa respecte legile si aceiasi constututie? Can ai un ministru al justitiei care apara borfasii si pentru care prezumtia de nevinovatie se rezuma la "noi suntem mai presus de lege" ce "arme" avem?
In rest, pentru toti "cantorii" de pe aci gen lehamite, cetatean sovietic (iti tot repet ca ce mananci tu nu are legatura cu bucataria europeana) celebrul de acum marean (cum e cu inflatia nene???) si alti d'astia: cum poate fi un condamnat penal definitiv sef la camera deputatilor ca in constitutie nu e voie? Restul baieti e cam tacere pentru voi ca siluirea constitutiei se pedepseste si dorneanu nu e vesnic p'acolo!

 

Singura varianta pe care o are presedintele

este aceea de a fi activ, dedicat interesului public si extrem de atent atat la cum se exprima fiindca adversarii ii pandesc greselile.
Cat priveste CCR, nu-mi fac nicio iluzie. Nu sunt interesati de domnia legii, lucreaza dupa reteta: dam din cand in cand dreptate opozitiei in chestiuni mai putin importante, ca sa putem da casig de cauza puterii in privintele esentiale pt interesele ei. Ceva ca in bancul cu salamul vanatoresc: in loc ca jumatate din cantitatea de carne sa fie de iepure si jumatate de cal cum e reteta, ei pun o jumatate dintr-un cal si o jumatate dintr-un iepure.

Asta e drama noastra demo, Terminator2014, sa omitem fondul si

sa ne protejam instinctiv fundul personal, caci cine a mai pomenit, in tanara noastra istorie libera, sa spuna ce conteaza cu adevarat.. nume ilustre care trec usor usor in moarte si noi ramanem tot cu ai nostri, ca brazii sudului telemormanean.
Am devenit atat de buni la analiza incat ne-am criogenizat ratiunea la capitolul sinteza: multi vad, mai putini pricep si foarte putin sintetizeaza esenta, respectiv ce-ar mai fi de facut in afara de a-i interpreta si aproba mapa presedintelui. Se multumesc sa se complaca in corectitudine pentru ca asa e traditia damboviteasca, Firea-r traditia sa ne fie.
Ne conduc hotii si pentru ca idiotii utili, respectiv analfabetii functionali sau reunit in marea masa a institutionalismului dambovitesc democratic promovat sa ne administreze resursele si furtisagurile; cat despre legea care-i acopera si-i reprezinta, vai mama noastra de saraci, cu duhul bineinteles, si vesnic interpreti!
Deci presedintele Johannis are dreptate pentru moment, restul nu mai conteaza.

voi nu vedeti ca Iohannis actioneaza ca un hindenburg?

zice mult din gura da' nu face nimic, orbanii mosteniti de la basescu sunt inutili - premierul dragnea (doamna veorica este premier de paie) il lasa pe Iohannis fara prerogative importante, golind de continut functia prezidentiala - dragnea face politica externa, dragnea da indicatii pretioase BNR-ului, dragnea face referendum, dragnea da legi, copiii de gradinita fac tumbe pe asfalt in cinstea lui - Iohannis face politica de salon; nu impresioneaza

 

Si ce-ai vrea sa faca Johannis mai mult decat face,...

...in conditiile in care Zdragnea, cu tupeul hotului disperat, il ataca in modul asta ghelbanesc?
Eu cred ca isi pastreaza calmul si il contreaza cand si cum ii vine bine!
Adevarul este ca ACUM ar fi trebuit strada sa se manifeste mai combativ in sprijinul presedintelui, dar se vede ca strada ameninta cu greva doar cand ii moare capra in timp ce a vecinului continua in viatza!

pffff....toahrashea turcioiu.....ai aidus "lehamitea" psdista pe net

....atit!....
...pai daca neadrac n-are niciodata dreptate (si evident ca n-are), asta inseamna ca klaunelu de la cotroceni are ???....adika a avut dreptate sa rada alegerile din 2016!....mai le rade si pe urmatoarele!.....si dup aia....."nulua de la basel!....nu lua de la basel!"....era vb aia....cand in cei 10 ani de presedintie, basel avea ziaristii lui care stateau in gat tot cu "presedintele are dreptate!....presedintele a zis!....are dreptate presedintele cand zice ca....bla bla bla"....si tot asa!.....n-avea curaj o data sa zika cine-i presedintele!...."basel a zis!....avea dreptate basel cand..."....dreptate, basel ????.....cand ????.....vedeti cum suna ???....ca hitlerelu in perete....
.....o sa murim cu "dreptatea" in mana.....si cu klaunel la cotroceni!....partea noastra de votanti.....care tot cu "autobuzul" am votat....cel putin pin la uslire si indodolotzire......nu mai accepta vrajeala de tip "psd mai mic"!!!....sa fie clar!.....psdeu mare va sta la guvernare pina dumniezooul liberal se va trezi!....sau pina cand uslitorii peneleaci vor avea soarta pnt!.....duamne ce oroare!....nu vedeti ca au venit si usreacii dupa uslire-dodolotzire ????.....acu o sa asistam la esecu-2 electoral ???....cu usreaci 20% si cu klaunei geaba la cotroceni ???.....si alt 5incinal in 4 anishori pierdut!.....curaind intram in alt deceniu!....20-20 20-30 (sic!_....si pe-ala o sa-l pierdem ???!!!!.....thoamne......
PS." si apoi.....daca se hotaraste kikireaua sa catindeasca noi " cu shinii vuotam" ????.....klaunel sau kikirea ???.....vaiiii.....si tot neadrac o sa fie no.1 in Romanika!....exact cum erea putinel la globale peste osamella-cimpa!....

 

Iohannis a avut dreptate, nu avem Stat de Drept! Trebuie o resetare!

Fara protocoale, Portocali si Plagiatoare! Fara paradit! Fara Noua Securitate!

"Judecătorul Mădălina Elena Dardeci de la Tribunalul București a reacționat, pe Facebook, după decizia ***ții Supreme in dosarul Birsan.

"Cauza Barsan si ceilalți arată de ce este necesară o resetare a profesiei…
Cineva m-a intrebat dacă nu imi este teama pentru că “vorbesc" prea mult, iar acest “vorbit" imi va crea probleme…
Ba Da, imi este teama, dar nu pentru mine ci pentru cei dragi mie, pentru că realizez ca Andreiu ar fi pierdut daca eu nu m-as mai intoarce acasa…
Imi este ciuda pentru că teama pe care o simt acum, am simtit-o si in anii ’80, cand tata era dus la securitate…
Știți? Se spune că cea mai bună pernă este o constiinta curată!
Oare cum se simt cei care au produs atatea daune? Dorm bine? Cei dragi lor, oare, sunt bine?
In fine, după aproape 18 ani de magistratura de scaun ma simt din ce in ce mai rau, sufleteste, in această profesie. Si, Doamne, cat de mult iubesc această profesie!!!
O zi frumoasa ca sufletele voastre!
Ma rog, cine are suflet…", scrie judecătorul, potrivit unei postări a lui Radu Tudor pe blogul personal"

 

hop si trompeticile psd cu aberatiile obisnuite...

iar bat campii ca de obicei intr-o problema simpla. daca legile sunt in regula, comisia o va confirma si sesizarea nu e nici o problema. daca nu sunt in regula, evident trebuie schimbate si sesizarea e binevenita. prioritatea e mentinerea unui cadru legal corect, sau asa cum zice iohannis, repectarea statului de drept.
si nu pentru ca ne-o cere ue, desi asta a fost o conditie clara ca sa ne accepte in ue, dar pentru ca fara stat de drept nu e decat saracie si mizerie.

de exemplu daca teldrumul lui dragnea nu fura banii europeni, am fi avut drumuri bune, dar pentru ca avem hoti la conducere, nu avem drumuri.

oricine vrea sa aiba legi corecte si utile populatiei, nu ar avea nimic de ascuns si ar trebui sa aprecieze orice analize si sugestii care le-ar face mai bune. evident psd-ul are alta agenda: vor doar sa fure linistiti

astia-s

Cei 3 care au speriat vestul!
Incep sa vad si partea buna a lui draknea: va duce pisdeul in prapastie, ceea ce ne si dorim. Ajutati-l!

Ce trompetici vorbim aici

ca astia baga tromboane de nu mai stiu nici ei ce au mai zis. Oftica lor mare este ca Voiculescu a facut puscarie.

Ma uit pe site guv ungar

Si ce vad o harta a ungariei mari cu oradea, clujul etc. etc in ungaria. Ma uit si pe site guv romaniei si vad nimic, nici un protest, nici o luare de pozitie nimic. Si asta in timp ce cracaneanu si dragneaisi bat joc de CE, greco, franta si tot ce e vest, ei sunt presh in fata ungurilor lui orban.
Rusine tradatori de tara!

Da merinov, si fara mazgalitori pe forumuri...

...in slujba penalilor din politica, aia care se autodenumesc "freelanceri"!

@Marin2134 00.28

- marineee ! lasa-ne cu propaganda transferata de pe stiri pe surse,ro ! cine vrea sa citesca se duce direct la site ! plus ca n'are legatura cu articolu' ! :o(((

"Presedintele Iohannis are dreptate"

Presedintele Johannis a ajuns a 6-a roata,de la

mashina,aia care o lashi in garaj...!....nu shtiu cine si cum l-o consilia,ca "trage" tare,pentru Dragnea !!!! Dragnea Presedinte !!!!....sa nu avem discutii,io nu-l vreau pe Dragnea,ci pe ala cu 5 baieti......

Ziare.Com by DNA via Cipru

Doamna Dogioiu, acum sunteți consiliera lui Johannis, ați trădat-o pe Nefertiti? Sau așa este comanda ...😊😊😊?!?!
CCR-ul nu mai este o Anexă a PSD-ului iar membrii acesteia trebuie arestați, schimbăm macazul?
Imi este milă de Johannis, pe bune!
In rest viața este frumoasă, să ne rugăm să plouă!

Marine, impresionant, impresionant!

intr-o tara de hoti- in care nu suntem toti hoti!!!!!-iesiti voi, tzutzarii psd-alde, sa ne "convingeti" ca politicienii sunt usa de biserica?daca nu suntem toti hoti nu-ti inchipui ca suntem si toti prosti.

Luați din față ...., nu stați la rand!

Vechiul CSM a predat justiția SRI-ului si si-a compromis rolul constitutional
Aceasta e concluzia pe care o ai după o prima lectura a Protocolului dintre CSM si SRI incheiat in 2012, din care rezulta fără echivoc ca CSM a abdicat singur si de buna voie de la rolul sau constitutional, “predand" independenta justiției in mana SRI.
CSM este un organism creat constitutional, cu rolul de a “garanta independenta justiției". Tot ce tine de cariera unui judecător sau procuror este gestionat de CSM, pentru ca nici o alta putere sa nu poată interveni. Aceasta este in esență una din garanțiile cele mai importante ale independentei justiției.
Prin acest protocol, insă, CSM a dat pe tava TOT ce tine de cariera judecătorilor si procurorilor SRI-ului.
Mai mult, CSM-ul a dat drept SRI-ului sa se poată implica inclusiv in procedurile de numire a judecătorilor la ICCJ sau in funcțiile de la varful sistemului judiciar, ceea ce este absolut de neconceput.
Justitia a fost pur si simplu COMPROMISA de aceste Protocoale, care au calcat in picioare statul de drept, separația puterilor in stat si independenta justiției. Toți cei ce au contribuit la asta trebuie sa dea socoteala!
Sub aplauzele si laudele ambasadelor si a rapoartelor unor birocrați de la Bruxelles, in Romania domnia legii a fost inlocuită de domnia protocoalelor secrete, unde pana si infăptuirea justiției a fost făcută sub oblăduirea si coordonarea SRI.
Toți cei menționați mai sus au obligația sa răspundă public cu privire la abdicările grave de la statul de drept si democrație in Romania.

vuvuzelele PSD in picaj

pana si vuvuzelele ciumei rosii au inceput sa fluiere a paguba. stau toata ziua pe Haznaua 3 si apoi varsa aici toate ineptiile.

in cateva luni adunatura de hotomani psd-alde va fi praf.

Speram sa-i stopam pe mafiotii hoti alde psd in

justitie ! Sa ajunga la puscarie acolo unde le este locul nu in parlament ! Sa scapam Romania de acesti hoti nerusinati care fura banii din taxele platite de noi toti ! Fara acesti politicieni corupti am avea si noi un parlament normal ...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor