Corespondenta de la Washington: Lui Iohannis i-a placut foarte mult o propozitie pe care i-a zis-o Obama

Sambata, 02 Aprilie 2016, ora 05:22
16015 citiri
Corespondenta de la Washington: Lui Iohannis i-a placut foarte mult o propozitie pe care i-a zis-o Obama
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit, vineri seara, cu romanii din Washington, cu acest prilej dezvaluind si ce a discutat cu omologul sau american Barack Obama.

Iohannis a povestit ca "a schimbat cateva propozitii" cu Obama, fiind foarte satisfacut ca presedintele american i-a multumit pentru parteneriatul strategic.

"Am schimbat cateva propozitii, dintre care una recunosc ca mi-a placut foarte mult. Presedintele Obama mi-a multumit pentru Romania, pentru parteneriatul pe care il avem, pe care il gaseste foarte bun si recunosc ca m-a bucurat aceasta afirmatie si multumire", a spus seful statului, intr-o scurta declaratie dupa intalnirea cu romanii din Washington, potrivit corespondentului Ziare.com.

Corespondenta de la Washington: Iohannis a laudat Romania si si-a asumat noi angajamente nucleare

Iohannis a fost intampinat la ambasada de George Maior. Dupa un scurt cuvant de bun venit al ambasadorului roman la Washington, presedintele le-a spus si romanilor prezenti la eveniment despre intalnirile avute in ultimele zile.

"Ma bucur foarte mult ca am ocazia sa va intalnesc aici, in sediul Ambasadei Romaniei de la Washington. Dupa cum probabil stiti, vizita mea este ocazionata de participarea la un summit important, care s-a desfasurat ieri si astazi (joi si vineri - n.red.) la Casa Alba si la Centrul de Conferinte, un summit cu tema Securitatea Nucleara, tema care ne preocupa pe toti din ce in ce mai mult, in special daca avem in vedere riscul terorismului nuclear, care, din pacate, ne ameninta din ce in ce mai mult.

Cu ocazia acestui summit, m-am gandit ca ar fi frumos sa va vad si uite asa ne intalnim in aceasta seara aici. Multumesc ca ati venit!

Am avut foarte multe intalniri foarte bune. Aseara la Casa Alba, astazi la Centrul de Conferinte, am avut ocazia sa schimb cateva cuvinte si cu presedintele Barack Obama, si cu vicepresedintele Biden, si cu secretarul de Stat Kerry. Una peste alta, a fost o dovada a faptului ca Romania si cu Statele Unite ale Americii au un parteneriat foarte strans, foarte bun si cu o perspectiva foarte frumoasa", le-a spus Iohannis zecilor de romani prezenti la ambasada.

Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Seful statului a precizat ca si la cooperarea militara cu SUA "stam foarte bine", precum si la cea in domeniul securitatii.

"Daca la partea politica, dupa cum am spus, stam extraordinar de bine, in zona militara si a colaborarii in domeniul securitatii stam foarte bine. Avem foarte multe programe comune, militarii de la noi cu militarii americani au in acest an cred ca peste 100 de exercitii comune.

In domeniul securitatii, colaborarea este chiar foarte, foarte buna", a mai spus Iohannis.

Corespondenta de la Washington: Iohannis, cina la Casa Alba in ajunul Summitului Securitatii Nucleare

Presedintele a remarcat, insa ca in ceea ce priveste cooperarea economica mai e de lucrat.

"Si, in fine, in domeniul trei, economic, aici cred ca mai este loc, mai este loc pentru o colaborare mai buna, mai este loc foarte mult pentru investitori americani in Romania, dar, recunosc, mie mi-ar placea sa avem si investitori romani in America. Dumneavoastra, fiecare in felul lui, sunteti astfel de investitori. Ati venit si va investiti personalitatea in Statele Unite ale Americii. Este un lucru foarte bun pentru americani, poate si pentru dumneavoastra, noi ne-am dori sa fiti si in tara", a spus presedintele in aplauzele si rasetele celor prezenti.

Iohannis a continuat spunandu-le ca, desi fiecare a avut motivul sau pentru care a venit in State, faptul ca sunt acum la ambasada arata ca inimile lor sunt inca in Romania.

Foto: Facebook/Klaus Iohannis

"Dumneavoastra ati venit in Statele Unite din diferite motive: unii pentru familie, altii pentru un job, altii pentru o cariera universitara si asa mai departe. Fiecare a avut motivatia lui proprie, dar faptul ca in aceasta seara ati venit aici, in Ambasada Romaniei, este o dovada clara a faptului ca, de fapt, cu inima, mai sunteti, in foarte mare masura, acasa si, de aceea, va rog sa fiti ambasadorii nostri, sa duceti mesajul Romaniei pana in ultimul catun din Statele Unite", a incheiat presedintele.

Klaus Iohannis a participat in aceste zile la Summitul Securitatii Nucleare, organizat la Washington. Seful statului va reveni in tara duminica dimineata.

Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Klaus Iohannis Obama multumiri, #Klaus Iohannis intalnire romani Washington 2016 , #presedinte