Criteriile de integritate, eliminate de Iohannis din lista de invitati pentru Ziua Europei. I-a chemat pe Dragnea si Tariceanu

Vineri, 28 Aprilie 2017, ora 14:48
4903 citiri
Criteriile de integritate, eliminate de Iohannis din lista de invitati pentru Ziua Europei. I-a chemat pe Dragnea si Tariceanu

Presedintele Klaus Ioahnnis i-a invitat pe Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu la receptia de 9 Mai de la Palatul Cotroceni.

Asta dupa ce, anul trecut, seful statului nu i-a chemat la evenimentele organizate de Ziua Nationala pe motiv ca au probleme penale.

Purtatorul de cuvant al presedintelui, Madalina Dobrovolschi, a justificat invitarea lor in acest an prin faptul ca la baza alcatuirii listei de invitati a stat un alt principiu decat cel de la 1 Decembrie, si anume o reprezentare cat mai larga a intregului spectru politic.

Ea a mentionat ca in curtea Palatului Cotroceni este suficient loc pentru toata lumea.

"Nu voi face niciun fel de comparatie intre un eveniment si altul (...) De aceasta data s-a optat pentru o lista extinsa care sa satisfaca un principiu: o reprezentare cat mai larga, atat la nivelul institutiilor statului, cat si din alte zone, ceea ce inseamna societate romaneasca, cultura, educatie, sanatate, economie.

O sa vedeti ca va fi foarte multa lume si va asigur ca aceasta curte a Palatului Cotroceni este suficient de mare pentru a gazdui pe toata lumea", a declarat Madalina Dobrovolschi intrebata de ce la receptia de 9 Mai au fost invitate persoane considerate indezirabile la receptia de 1 Decembrie 2016 din cauza problemelor penale.

Intrebata in continuare daca presedintele a renuntat la criteriile de integritate impuse listei de invitati din iarna anului trecut, Dobrovolschi a precizat ca cele doua evenimente, receptia de 1 Decembrie si cea de 9 Mai, sunt diferite.

"Nu voi compara lista de acum cu alta lista pentru ca sunt evenimente diferite. Va asigur ca presedintele Romaniei nu face niciodata rabat de la principii, pentru ca nu este o chestiune pe care doar domnul presedinte o crede. Trebuie sa avem in spatiul public si mai ales la nivelul functiilor importante in stat niste criterii de moralitate care sa fie respectate de toata lumea (...) Acum vorbim despre un alt principiu care a stat la baza acestei liste, a fost acela pe care l-am mentionat deja - o reprezentare cat mai larga a intregului spectru politic si a conducerii institutiilor statului", a subliniat Dobrovolschi.

Ea a precizat ca pe lista de invitati se regasesc fostii presedinti ai Romanii, fostii prim-ministri, inclusiv Victor Ponta, dar si sefi actuali ai institutiilor statului.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Parlament, ca a primit o invitatie la Palatul Cotroceni, precizand insa ca nu stie exact pentru ce eveniment - 9 Mai sau vizita in Romania a presedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Citeste si:
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
Fostul premier și fost șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a vorbit public despre actuala criză politică din România precum și despre situația pandemică. Acesta e de părere că...
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat vineri, 15 octombrie, că a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis şi i-a prezentat cum au decurs discuţiile pentru alcătuirea noului guvern. "Am...
Sursa: NEWS.RO