Cum a fost primit Iohannis la Universitate: "Danke schon, danke schon!" (Galerie foto & video)

Luni, 17 Noiembrie 2014, ora 02:22
19590 citiri
Cum a fost primit Iohannis la Universitate: "Danke schon, danke schon!" (Galerie foto & video)
Foto & video: Ziare.com

Mii de oameni s-au adunat duminica noapte in Piata Universitatii, dupa ce au marsaluit la Guvern si au incercat sa ajunga la sediul PSD de pe bulevardul Kiseleff din Bucuresti.

Ceea ce era un protest fata de actualul Executiv si modul in care au fost organizate alegerile in diaspora s-a transformat intr-o uriasa hora a bucuriei cand in piata a ajuns Klaus Iohannis.

La ora 23:00, intreg Bd. Magheru era blocat, iar coloana de manifestanti se intindea de la Universitate pana la Romana. "Ponta, nu uita, tineretul nu te vrea!" sau "Daciana, dragostea mea" strigau tinerii din fata Teatrului National.

Primele rezultate oficiale de la BEC: Iohannis 55,79%, Victor Ponta 44,20%

Protestatarii din fata Teatrului National au dau jos un banner cu Ponta, l-au calcat in picioare si l-au scuipat. In jurul lor s-a scandat "Romania" si s-au facut valuri.

Spre Piata Romana, insa, oamenii asteptau mai mult tacuti.

Multimea s-a animat, insa, cand in mijlocul ei a ajuns Klaus Iohannis si un puhoi de oameni serpaluia spre Iohannis: "Klaus, Klaus, ne-ai scapat de Mickey Mouse! Klaus, Klaus, ne-ai scapat de Mickey Mouse!".

Oamenii au inceput sa strige si "Iohannis", "Jos Ponta!". S-a cantat "Romania, Romania, ole, ole, ole!", in timp ce Iohannis strangea mana oamenilor.

S-au fluturat steaguri tricolore, drapeluri ale Marii Britanii, ale Germaniei sau ale Statelor Unite.

Iohannis, noul presedinte al Romaniei: Scor categoric. Ponta l-a felicitat. Liderul ACL s-a dus la Universitate

Jumatate de ora s-a plimbat Iohannis printre oamenii care au scandat neincetat "Victorie". La final, l-au salutat cu totii cu "Danke schon!".

Klaus Iohannis este castigatorul detasat al celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Romania, dupa cum au confirmat si datele partiale prezentate de Biroul Electoral Central.

Astfel, primele date oficiale ale serii, dupa ce s-au numarat voturile din o treime dintre sectii, il dau invingator pe Iohannis cu 55,79%, in timp ce Ponta a strans 44,20% dintre sufragii.

Victoria lui Iohannis a fost clara inca de la primele exit-poll-uri, iar confirmarea a devenit tot mai puternica pe masura ce partidele primeau datele numaratorilor paralele. Cum inclusiv numaratoarea PSD-ului il dadea invingator pe liderul ACL cu 6 procente in fata lui Ponta, acesta din urma nu a avut alta varianta decat sa-l sune pe contracandidat si sa-l felicite pentru victorie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Iohannis Piata Universitatii, #Iohannis presedinte alegeri 2014 , #presedinte