Cum il lasa TAROM pe Iohannis cu ochii in soare, inainte de Consiliul European: Nu avem aeronava pentru presedinte

Marti, 16 Iunie 2015, ora 18:00
8069 citiri
Cum il lasa TAROM pe Iohannis cu ochii in soare, inainte de Consiliul European: Nu avem aeronava pentru presedinte

TAROM confirma ca nu a putut pune la dispozitia Administratiei Prezidentiale o aeronava pentru deplasarea presedintelui Klaus Iohannis la Bruxelles in perioada 25 - 26 iunie, fiindca acest lucru ar fi presupus anularea sau intarzierea unor curse regulate si charter si compania ar fi trebuit sa plateasca despagubiri pasagerilor acestor curse anulate/intarziate.

"Dupa primirea mesajului de la Administratia Prezidentiala, prin care era solicitata o aeronava de minimum 70 de locuri pentru operarea unei curse oficiale cu destinatia Bruxelles, in perioada 25 - 26 iunie a.c. s-a analizat disponibilitatea si s-a ajuns la concluzia ca nu dispunem de aeronava pentru zborul special OTP-BRU-OTP din 25 - 26 iunie 2015, deoarece acest lucru ar fi presupus sa anulam sau sa intarziem curse regulate si charter; in plus, compania ar fi trebuit sa plateasca despagubiri catre pasagerii acestor curse anulate/intarziate.

In aceste conditii, vineri 12 iunie 2015, a fost informat telefonic departamentul Managementul Resurselor al Administratiei Prezidentiale, cu privire la imposibilitatea operarii de catre TAROM a zborului oficial solicitat de catre Presedintia Romaniei", precizeaza TAROM, la solicitarea Agerpres.

TAROM nu are avion pentru deplasarea lui Iohannnis la Consiliul European (surse)

Transportatorul national aerian subliniaza ca in perioada actuala (sezon vara 2015), programul de curse regulate si charter TAROM foloseste la maximum capacitatea de transport a companiei si orice solicitare noua implica pierderi financiare, daca se modifica programul operational planificat.

"Mentionam ca pana in prezent, in decursul colaborarii TAROM cu Administratia Prezidentiala, s-au identificat intotdeauna solutii pentru operarea curselor speciale solicitate de aceasta institutie. Recent, compania TAROM a pus la dispozitia Administratiei Prezidentiale o aeronava pentru deplasarea domnului presedinte Klaus Iohannis in vizita oficiala pe care a efectuat-o in Croatia.

Ne dorim sa ramanem partenerul traditional al Administratiei Prezidentiale si ne vom stradui sa raspundem favorabil, ca intotdeauna, solicitarilor Administratiei Prezidentiale", a afirmat compania.

Presedintele Klaus Iohannis a solicitat TAROM un avion pentru a se deplasa saptamana viitoare la Consiliul European de la Bruxelles, insa compania a raspuns ca pentru perioada respectiva nu are o aeronava disponibila, potrivit unor surse oficiale.

TAROM a precizat ca pentru 25 si 26 iunie au fost deja achizitionate bilete de avion pentru alte curse. In acest context, Administratia Prezidentiala ar trebui sa plateasca contravaloarea acelor bilete. Prin urmare, solutia ar fi ca seful statului sa inchirieze un avion, au precizat sursele citate.

Presedintele Klaus Iohannis va participa in zilele de 25 si 26 iunie la Consiliul European de la Bruxelles.

Citeste si:
Nelu Tătaru crede că ritmul actual al vaccinării ne poate duce către un platou al valului 4 pandemic: ”Sperăm să putem avea sărbători liniştite de iarnă”
Nelu Tătaru crede că ritmul actual al vaccinării ne poate duce către un platou al valului 4 pandemic: ”Sperăm să putem avea sărbători liniştite de iarnă”
Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru afirmă, miercuri, 27 octombrie, că portofoliul de la Sănătate are nevoie de un profesionist, ”nu doar de un politician”. ”Nu putem defila...
Medicul Vasi Rădulescu, îndemn tranșant către Nicușor Dan: ”Mergeți azi să vă vaccinați și să scăpați de întrebări”
Medicul Vasi Rădulescu, îndemn tranșant către Nicușor Dan: ”Mergeți azi să vă vaccinați și să scăpați de întrebări”
Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook un mesaj către Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului, îndemnându-l să se vaccineze anti COVID. Nicușor Dan a evitat până acum să...
Sursa: AGERPRES