Ziare.com

De ce nu mai merge Iohannis in R.Moldova: Asteapta formarea noului guvern de la Chisinau

Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 18:49

   

De ce nu mai merge Iohannis in R.Moldova: Asteapta formarea noului guvern de la Chisinau
Vizita oficiala pe care presedintele Klaus Iohannis o avea programata pe 22 si 23 ianuarie in Republica Moldova a fost amanata pana la formarea unui guvern la Chisinau.

Informatia a fost publicata de Administratia Prezidentiala, in urma unei convorbiri telefonice de luni a lui Klaus Iohannis cu liderul de la Chisinau, Nicolae Timofti.

"Realizat la initiativa inaltului demnitar de la Chisinau, dialogul a fost dedicat unei analize a contextului politic postelectoral din Republica Moldova si negocierilor in vederea alcatuirii unui nou guvern", se arata in comunicat.

Vizita lui Iohannis in Republica Moldova a fost amanata

Documentul transmite ca Iohannis i-a multumit lui Timofti "pentru prezentarea circumstantelor politice actuale si si-a exprimat din nou speranta ca un guvern puternic, reprezentativ si cu o agenda europeana ferma va putea fi votat in cel mai scurt timp de catre noul Parlament de la Chisinau".

De asemenea, cei doi sefi de stat au convenit ca nu sunt intrunite deocamdata, in R. Moldova, conditiile pentru vizita oficiala a lui Klaus Iohannis, care era programata pentru a doua parte a acestei saptamani.

Presa din R.Moldova: Care este adevaratul motiv pentru care Iohannis si-a anulat vizita la Chisinau

"Ambii inalti oficiali au opinat ca alegerea conducerii Parlamentului si validarea unui guvern la Chisinau vor asigura conditiile unui dialog politic cuprinzator si pragmatic, orientat spre sustinerea parcursului european al Republicii Moldova", astfel ca s-a covenit ca vizita oficiala a presedintelui Romaniei "sa aiba loc in perioada imediat urmatoare instalarii noului guvern".

Republica Moldova, din culisele negocierilor pentru formarea aliantei de guvernare Interviu

Serviciul de presa al presedintiei de la Chisinau a anuntat vineri amanarea vizitei.

Saptamana trecuta, Klaus Iohannis a efectuat la Bruxelles prima vizita oficiala in calitate de presedinte, la doua luni de la alegeri si la aproape o luna de la investire.

Iohannis, prima vizita la Bruxelles: Aprofundarea integrarii europene, prioritate a mandatului meu

F.N.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2765 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor