Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Demisie la Cotroceni: Klaus Iohannis a ramas fara purtator de cuvant

Marti, 21 Aprilie 2015, ora 16:16
24115 citiri
Demisie la Cotroceni: Klaus Iohannis a ramas fara purtator de cuvant
Foto: Pagina de Politica

Purtatorul de cuvant al presedintelui Klaus Iohannis, Tatiana Niculescu Bran, si-a dat marti demisia din functie, motivandu-si decizia prin relatia avuta cu presa, care n-a fost asa cum si-ar fi dorit-o.

"Azi, 21 aprilie, m-am retras din functia de purtator de cuvant, de comun acord cu presedintele Romaniei. Decizia mea a fost motivata de constatarea ca in perioada decembrie 2014 - aprilie 2015, colaborarea mea cu presa nu a fost cea pe care as fi dorit-o.

Voi sustine in continuare proiectul de tara al domnului presedinte Klaus Iohannis, indiferent de raporturile mele profesionale cu Administratia Prezidentiala", a spus Tatiana Niculescu Bran, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Cum a ajuns Tatiana Bran purtatorul de cuvant al lui Iohannis si de ce si-a sters contul de Facebook

Iohannis si-a ales purtator de cuvant - a lucrat la BBC

Tatiana Niculescu Bran a fost consilier al presedintelui Iohannis patru luni si jumatate, incepand cu 8 decembrie 2014. Jurnalista si scriitoare, aceasta a studiat Literatura la Universitatea Bucuresti si a absolvit Institutul european de jurnalism din Bruxelles.

In perioada 1994-2004 a lucrat ca editor la sectia romana a BBC din Londra, iar in perioada 2004-2008 a condus biroul BBC din Bucuresti.

Filmul "Dupa dealuri" al lui Cristian Mungiu se bazeaza pe un scenariu scris chiar de Tatiana Niculescu Bran.

Purtatorul de cuvant al lui Iohannis: Va face schimbari istorice

Purtatorul de cuvant al lui Iohannis, nemultumire fata de Palatul Cotroceni (Video)

La circa trei saptamani dupa numirea in functie si o saptamana dupa preluarea mandatului de catre Klaus Iohannis, scriitoarea a intrat in atentia presei, dupa ce a dezvaluit cum a gasit Palatul Cotroceni dupa plecarea lui Traian Basescu, afirmand ca este nerabdatoare sa vada "cat mai curand semnele schimbarii".

"Te astepti ca, dand la o parte coltul unei cortine care acopera o usa, sa gasesti, expus la loc de cinste, vreun portret al lui Nicolae Ceausescu. Opulenta unor birouri imense si intunecate se combina cu starea precara a instalatiilor sanitare. Pe holuri, doamne in halate au aerul ca trebaluiesc de zor.

Niste oameni coplesiti de respect deschid si inchid usi. Unde sunt portari ceremoniosi, te-ai astepta sa fie si pitari, paharnici, medelniceri, stolnici ori cluceri. Dar la Cotroceni nu se mananca, desi angajatii administratiei petrec 10-12 ore pe zi la locul de munca. Nu exista cantina, nu exista nici macar un chiosc cu napolitane expirate si Coca-Cola.

In schimb, daca ti-e sete, formezi un numar de interior si cineva soseste cu o tava pe care se afla o sticla cu apa si un pahar. 'Permiteti sa ma prezint: sunt cutare (plus grad SPP) si v-am adus apa. Va rog sa semnati acest bon'. Si semnezi bonul de plata din care rezulta ca ai consumat la data de... o sticla cu apa", a scris atunci pe Facebook Tatiana Niculescu Bran.

F.N.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Tatiana Niculescu Bran demisie, #demisie purtator de cuvant Iohannis, #Klaus Iohannis demisie purtator cuvant , #presedinte