Dezvaluirile lui Klaus Iohannis: De doua ori a vrut sa emigreze in Germania

Joi, 20 Noiembrie 2014, ora 12:22
8545 citiri
Dezvaluirile lui Klaus Iohannis: De doua ori a vrut sa emigreze in Germania

Presedintele ales Klaus Iohannis marturiseste, in volumul "Pas cu pas", ca a fost tentat in trecut sa plece in Germania, drum pe care au pornit mai multi sasi si svabi din Ardeal si Banat, dupa 1990.

Migratia nemtilor din Romania catre Germania a fost atat de mare in anii de dupa Revolutie, incat sate intregi au ajuns sa fie depopulate. In cartea sa autobiografica, presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, povesteste ca si el s-a gandit de doua ori sa plece in Germania.

"Multi dintre colegii si prietenii mei au plecat din tara in acele vremuri. Sora mea a plecat imediat dupa Revolutie. Parintii mei au plecat prin '92-'93; pe atunci deja nu mai locuiam impreuna, eu eram casatorit din 1988, iar ei erau deja pensionari. Daca ar fi decis sa plece mai devreme, probabil as fi resimtit mult mai puternic despartirea de ei, dar in acel moment am acceptat firesc decizia lor si mi-am continuat propriile planurile.

Fata nestiuta a lui Iohannis: De la pasiunea pentru trandafiri, la relatia complicata cu tigarile

Personal, mi-am pus intrebarea daca sa plec sau nu in Germania de cel putin doua ori: in liceu, cand foarte multi dintre colegii mei si-au pus aceeasi intrebare, cand si-au dorit sa plece. Atunci raspunsul meu a fost ca nu, nu vreau sa plec. Pur si simplu, nu am vazut un motiv pentru care sa plec.

A doua oara mi-am pus intrebarea dupa Revolutie, cand majoritatea sasilor au si plecat, nu doar ca si-au dorit. Chiar au plecat. N-am vrut nici atunci sa plec. Decizia mea a fost, de fiecare data, sa raman aici, chiar daca parintii si sora mea plecasera. Pentru mine, deciziile lor nu au fost argumente de a parasi Romania", scrie Iohannis.

In continuare, presedintele ales povesteste si cum a dat familiei vestea ca a intrat in cursa pentru Cotroceni.

"Si parintii, si sora mea locuiesc acum in Wurzburg. Cand am stiut ca voi candida la presedintie, i-am sunat pur si simplu si le-am dat vestea. Nu a fost o surpriza nemaipomenita, fiidca ei urmaresc stirile de aici, in special pe Internet sau prin ziarele trimise de noi. Si vorbim la telefon cel putin o data pe saptamana, asa ca au stiut cam in ce directie merg lucrurile. Sfaturi legate de alegeri nu imi dau; in rest, ca orice om normal, daca primesc un sfat bun, il urmez", mai noteaza presedintele ales.

A dat 3 ore autografe

Klaus Iohannis si-a lansat cartea, miercuri, la Targul de Carte Gaudeamus, in fata unui public foarte numeros. Presedintele ales al romanilor a dat, timp de trei ore, peste 2.000 de autografe.

Joi dimineata, Iohannis le-a multumit pe Facebook tuturor celor care au venit la lansare.

"Le multumesc miilor de oameni care au venit ieri la lansarea mea de la Targul de carte Gaudeamus 2014. Am fost profund miscat de acest val de simpatie. Le sunt recunoscator pentru efortul pe care l-au facut si pentru increderea nestirbita.

Vreau sa va asigur pe toti ca aceasta carte va avea si o a doua editie, completata si adaugita. Voi lucra in curAnd, dupa investire, la un capitol distinct in care voi vorbi despre oamenii pe care i-am intAlnit in aceste luni si care mi-au transmis gandurile lor, despre speranta Romaniei lucrului bine facut, despre incredere si despre aceasta poveste de succes care a fost campania mea pentru prezidentiale. Voi vorbi despre cum, pas cu pas, ne-am luat tara inapoi!", a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

Saptamana aceasta, cartea lui Klaus Iohannis a intrat direct pe locul intai in topul eBooks, chiar daca a fost disponibila pentru cititori inca de pe data de 9 octombrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Iohannis presedinte Germania, #dezvaluiri Iohannis , #presedinte