Donatorii de alimente vor primi facilitati fiscale de la stat

Miercuri, 15 Iulie 2020, ora 14:00

   

Donatorii de alimente vor primi facilitati fiscale de la stat
Agentii economici care doneaza alimente aflate aproape de data expirarii vor primi de la stat mai multe facilitati fiscal, acest lucru fiind trecut intr-o lege ce tocmai a fost promulgata de presedintele Klaus Iohannis.

Alimentele care vor fi donate catre alti operatori economici vor fi scoase din sfera livrarilor supuse platii TVA.

Legea promulgata de seful statului spune ca operatorii economici care transfera alimente prin donare, beneficiaza de facilitatile fiscale prevazute la art. 25 alin. (4) lit.c) pct.4 - 6 si la art. 270 alin. (8) lit.d) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Nu este cuprinsa in sfera de aplicare a TVA livrarea alimentelor destinate consumului uman, cu data-limita de consum aproape de expirare, daca transferul acestora este efectuat potrivit prevederilor legale privind diminuarea risipei alimentare.

"Transferul alimentelor catre operatorii receptori se face in baza unui contract incheiat cu respectarea prezentei legi. Alimentele transferate se considera a face obiectul darului manual in sensul art.1.011 alin. (4) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, indiferent de valoare", mai prevede legea.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 517 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
medgidnicolai
rank 5
am inteles
"Nu este cuprinsa in sfera de aplicare a TVA livrarea alimentelor destinate consumului uman", se face deducerea tva numai pentru alimentele date la animale adica legumele stricate si probabil conserve. ne apoucam de cresterea porcilor.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor