Dragnea, Tariceanu si Ponta nu au fost invitati de Iohannis la ceremoniile de 1 Decembrie

Joi, 24 Noiembrie 2016, ora 16:57
7127 citiri
Dragnea, Tariceanu si Ponta nu au fost invitati de Iohannis la ceremoniile de 1 Decembrie
Foto: Facebook / Administratia Prezidentiala

Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu si Victor Ponta nu au fost invitati de presedintele Klaus Iohannis nici la parada militara de 1 Decembrie, nici la receptia de la Cotroceni, din cauza problemelor penale pe care le au cei trei.

"Este vorba despre niste criterii care au stat la baza intocmirii listei cu invitati si nu pot si nici nu vreau sa va ascund faptul ca in constituirea acestor criterii, care au fost luate in calcul, bineinteles ca in primul rand este vorba despre criteriul ca acea persoana sa detina o functie in stat, dar sa si respecte niste criterii de integritate, iar aici vorbim despre inexistenta unor probleme penale", a explicat joi purtatorul de cuvant al presedintelui, Madalina Dobrovolschi.

Ea a mai anuntat ca la receptia de Ziua Nationala au fost invitate 500 de persoane, fara ca acestea sa poata fi insotite de cineva.

Dobrovolschi a precizat ca parada militara de 1 Decembrie este organizata in contextul centenarului intrarii Romaniei in Primul Razboi Mondial, motiv pentru care va fi centrata pe prezentarea de tehnica militara esentiala in dotarea sistemului national de aparare.

Liviu Dragnea a fost condamnat in luna aprilie la 2 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul Referendumul, si a fost trimis in judecata intr-un alt dosar, alaturi de fosta sotie, fiind acuzat de instigare la abuz in serviciu si fals.

La randul lor, Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu au procese pe rol, primul fiind judecat in dosarul Turceni-Rovinari, iar cel de-al doilea pentru marturie mincinoasa.

#Iohannis invitatii Ziua Nationala, #Iohannis Dragnea Ponta Tariceanu Cotroceni , #presedinte