Dupa ce a pierdut in instanta casa de la Sibiu, Iohannis anunta ca da inapoi o parte din banii obtinuti din chirie (Video)

Marti, 19 Aprilie 2016, ora 12:10
8138 citiri
Dupa ce a pierdut in instanta casa de la Sibiu, Iohannis anunta ca da inapoi o parte din banii obtinuti din chirie (Video)
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Klaus Iohannis "respecta pe deplin hotararea justitiei" cu privire la casa din centrul Sibiului si va returna "de indata" sumele care i-au fost virate in baza contractului de inchiriere dupa comunicarea deciziei Curtii de Apel Brasov, informeaza Administratia Prezidentiala.

"Domnul Klaus Iohannis a luat act de rectificarea Cartii Funciare numarul 9331 Sibiu, in sensul radierii unor drepturi cu privire la imobilul care a facut obiectul deciziei civile a Curtii de Apel Brasov.

In contextul juridic creat, domnul Iohannis respecta pe deplin hotararea justitiei si, fara nicio indoiala, va returna de indata sumele care i-au fost virate in baza contractului de inchiriere, incepand cu data comunicarii deciziei civile a Curtii de Apel Brasov", transmite Administratia Prezidentiala, citata de News.ro.

Iohannis nu mai este, oficial, proprietarul casei pentru care se judeca - ce mai poate face

Presedintele Klaus Iohannis si sotia sa, Carmen Iohannis, nu mai sunt proprietarii casei din centrul municipiului Sibiu pierduta in instanta, dupa ce Oficiul Judetean de Cadastru a admis, luni, cererea Administratiei Finantelor Publice de radiere a dreptului de proprietate al celor doi, insa notarea poate fi contestata in 15 zile.

Klaus Iohannis si sotia sa, Carmen Iohannis, au pierdut definitiv casa din centrul municipiului Sibiu, unde functioneaza sediul unei banci, in noiembrie anul trecut, in urma unei decizii a Curtii de Apel Brasov, dupa un proces care a durat mai mult de 16 ani. Sotii Iohannis nu au renuntat insa la imobil si au depus contestatie in anulare la Curtea de Apel Brasov. Magistratii au stabilit initial termen pentru 4 ianuarie, apoi pentru 25 ianuarie. La termenul din 25 ianuarie, magistratii au amanat pana in 6 iunie judecarea acestei contestatii.

Procesul in care presedintele Klaus Iohannis si sotia sa cer revizuirea deciziei prin care au pierdut imobilul va fi judecat la Curtea de Apel Pitesti, dupa ce instanta suprema a decis stramutarea cauzei de la Curtea de Apel Brasov.

Astfel, Administratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Sibiu a cerut, in 4 aprilie, radierea din cartea funciara a dreptului de proprietate pe care sotii Iohannis il au asupra casei de pe strada Nicolae Balcescu nr. 29.

Iohannis, cu un pas mai aproape de executarea silita din casa din Sibiu

Directorul Oficiului Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OJCPI) Sibiu, Puiu Fesan, declara, in 7 aprilie, corespondentului News.ro, ca a fost inregistrata cererea Administratiei Judetene a Finantelor Publice de radiere din cartea funciara a dreptului de proprietate a sotilor Iohannis asupra casei, cererea fiind "in lucru".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Iohannis bani chirie casa, #Iohannis bani casa Sibiu, #Iohannis chirie casa Sibiu , #presedinte