Ziare.com

E oficial: 28 noiembrie e Ziua Bucovinei. Iohannis a promulgat legea

Miercuri, 28 Octombrie 2015, ora 19:49

   

E oficial: 28 noiembrie e Ziua Bucovinei. Iohannis a promulgat legea
Presedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru promulgarea Legii privind declararea zilei de 28 noiembrie - Ziua Bucovinei, informeaza Administratia Prezidentiala.

Camera Deputatilor a aprobat pe 7 octombrie, in calitate de for decizional, proiectul de lege prin care data de 28 noiembrie este declarata Ziua Bucovinei. La aceasta data s-a proclamat alipirea Bucovinei la patria mama.

Legea prevede ca, in contextul acestei sarbatoriri, autoritatile administratiei publice centrale si locale, precum si institutiile publice pot organiza manifestari cu caracter cultural-stiintific. Fondurile necesare organizarii acestora vor fi asigurate din bugetele locale sau, dupa caz, din bugetele autoritatilor administratiei publice centrale ori ale institutiilor publice.

Tot miercuri, seful statului a promulgat Legea privind stimularea participarii in invatamantul prescolar a copiilor provenind din familii defavorizate, Legea privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 108/2013 pentru prorogarea termenului prevazut la alin. (1) al art. 56 din Legea nr. 185/2013 privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate, Legea privind modalitatea de gestionare a ambalajelor si a deseurilor de ambalaje si Legea pentru acceptarea Amendamentului de la Doha, adoptat la Doha, la 8 decembrie 2012, la Protocolul de la Kyoto la Conventia-cadru a Organizatiei Natiunilor Unite asupra schimbarilor climatice, adoptat la 11 decembrie 1997.

De asemenea, presedintele Iohannis a semnat decretele privind eliberarea din functia de judecator la Tribunalul Botosani a lui David Smochina si din functia de procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Galati a lui Ionica Iamandi, ambii pe motiv de pensionare.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 10029 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor