Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

E oficial: Cristian Ghinea, noul ministru al Fondurilor Europene - Iohannis a semnat decretul

Miercuri, 27 Aprilie 2016, ora 12:17
2570 citiri
E oficial: Cristian Ghinea, noul ministru al Fondurilor Europene - Iohannis a semnat decretul
Foto: Facebook/Cristian Ghinea

Cristian Ghinea este, oficial, noul ministru al Fondurilor Europene, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire.

"Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 27 aprilie a.c., decretul prin care ia act de demisia din functia de Ministru al Fondurilor Europene a doamnei Carmen Aura Raducu.

De asemenea, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru numirea domnului Cristian Ghinea in functia de Ministru al Fondurilor Europene", se precizeaza intr-un comunicat remis de Palatul Cotroceni.

Ceremonia de depunere a juramantului va avea loc miercuri, incepand cu ora 17:30, la Palatul Cotroceni, in prezenta sefului de stat.

Tot miercuri, premierul Dacian Ciolos i-a rugat pe ministi sa profite de vacanta de Paste pentru a face o analiza a modului in care au decurs lucrurile de la instalarea Guvernului pana in prezent, arata Agerpres.

"Urez tuturor Sarbatori Luminate si fericite! Sa profitati de aceasta scurta pauza, asa cum v-am mai spus, si pentru a trage o linie si a face o analiza a modului in care au decurs lucrurile de la instalarea Guvernului si pana acum.

A fost perioada in care v-am rugat sa va concentrati pe pregatirea proiectelor pe care ni le-am asumat in acest mandat si, dupa ce ne intoarcem din vacanta de Paste, am dori sa avem o discutie in care sa ne concentram atentia pe urmatoarea etapa pe care ne-o asumam, si anume aceea a livrarii de rezultate concentrate pe proiectele pe care le-am lansat. Nu vreau sa ramanem la stadiul de proiecte lansate si sa lasam impresia ca doar lansam idei fara sa avem capacitatea de a livra rezultate", le-a spus Ciolos membrilor Cabinetului.

Cine este Cristian Ghinea

Politologul Cristian Ghinea, fost consilier al premierului Dacian Ciolos, a fost propus oficial, marti, pentru functia de ministru al Fondurilor Europene, dupa demisia Aurei Raducu de la conducerea acestui portofoliu.

E oficial: Cristian Ghinea, propus ministru al Fondurilor Europene

"Premierul Dacian Ciolos a inaintat astazi domnului presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis, propunerea de numire in functia de ministru al Ministerului Fondurilor Europene a domnului Cristian Ghinea, Consilier de Stat la Cancelaria Prim-Ministrului", se arata intr-un comunicat remis presei de Guvern.

Politolog si publicist, Ghinea a fost ales de Ciolos drept consilier de stat pentru afaceri europene. Inainte de a fi consilier, acesta a detinut functia de director al Centrului Roman de Politici Europene, fiind considerat un specialist in probleme care tin de fonduri europene.

Cristian Ghinea (CRPE), consilier pentru afaceri europene al premierului: Cand Dacian Ciolos iti cere ceva, nu refuzi

In varsta de 38 de ani, Cristian Ghinea este absolvent al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative din Bucuresti si are un master obtinut la Universitatea London School of Economics.

Aura Raducu si-a depus luni dimineata demisia din functia de ministru al Fondurilor Europene, dupa cinci luni de mandat.

Ministrul Fondurilor Europene a demisionat

"La solicitarea domnului prim-ministru, imi depun demisia din functia de ministru al Fondurilor Europene. Am acceptat sa fac parte din aceasta echipa guvernamentala cu gandul ca voi reusi sa introduc o noua abordare si un nou tip de management in acest important domeniu al fondurilor europene", a transmis Raducu, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Aceasta a fost a doua demisie din Cabinetul lui Ciolos, la 11 zile dupa plecarea ministrului Muncii, Ana Costea, inlocuit tot de un fost consilier al premierului, Dragos Pislaru.

D.T.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Cristian Ghinea decret Iohannis, #Cristian Ghinea ministru Fonduri Europene , #presedinte