Ziare.com

Elevii din invatamantul preuniversitar privat vor avea gratuitate la transportul public. Legea a fost promulgata de presedinte

Vineri, 30 Octombrie 2020, ora 16:29

   

Elevii din invatamantul preuniversitar privat vor avea gratuitate la transportul public. Legea a fost promulgata de presedinte
Legea care stabileste ca elevii din invatamantul preuniversitar privat au gratuitate la transportul public pe tot parcursul anului calendaristic a fost promulgata de presedintele Klaus Iohannis.

Proiectul de lege care modifica si completeaza Legea Educatiei nationale 1/2011, astfel incat elevii din invatamantul preuniversitar privat sa beneficieze de gratuitate la serviciile de transport local si judetean, rutier, naval, cu metroul, precum si feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a Il-a, pe tot parcursul anului calendaristic, a fost adoptat, in 7 octombrie, de Senat, ca for decizional.

"Propunerea legislativa are ca obiect de reglementare stabilirea unor masuri pentru asigurarea gratuitatii transportului local si judetean pentru elevi, mentionandu-se ca acesta se realizeaza prin subventionarea de catre unitatea administrativ-teritoriala care a delegat/gestioneaza serviciul public catre operatorul de transport. De asemenea, se garanteaza dreptul la gratuitate si elevilor din invatamantul privat", arata raportul Comisiei de invatamant a Senatului.

"Elevii din invatamantul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiaza de gratuitate la servicii publice de transport local si judetean, rutier, naval, cu metroul, precum si feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a Il-a, pe tot parcursul anului calendaristic", se arata in proiectul de lege adoptat de senatorii.

De asemenea, in vederea asigurarii gratuitatii, decontarea cheltuielilor se face de la bugetul de stat prin transfer catre unitatile administrativ-teritoriale.

"Gratuitatea este asigurata de catre autoritatile administratiei publice locale, prin subventionarea operatorului de transport conform Legii serviciilor publice de transport persoane in unitatile administrativ-teritoriale 92/2007. Elevii au dreptul la decontarea cheltuielilor cu transportul de interes public desfasurat in alte conditii decat sub forma unui serviciu public. Decontarea se va realiza de catre unitatea de invatamant", mai arata initiativa legislativa a mai multor parlamentari de la PSD, PMP si UDMR.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre lege transport gratuit elevi promulgare Iohannis
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 1587 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dar, elevii la fără frecvență și cei in sistem home school beneficia

ză?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor