Fata necunoscuta a lui Klaus Iohannis - marea pasiune a presedintelui ales

Miercuri, 19 Noiembrie 2014, ora 08:06
10364 citiri
Fata necunoscuta a lui Klaus Iohannis - marea pasiune a presedintelui ales

Klaus Iohannis, castigatorul alegerilor prezidentiale din Romania, are o mare pasiune de la care nu s-a abatut in ultimii patru ani. Nu a facut-o nici in ziua alegerilor si nici macar la o zi dupa ce a aflat ca va fi presedintele Romaniei.

Antrenorul Marius Vecerdea a dezvaluit ca marea pasiune a lui Iohannis este tenisul. Presedintele ales a facut primii pasi in sportul alb in 2006, insa din 2010 totul s-a transformat intr-o adevarata pasiune.

"Si duminica, in ziua alegerilor, dar si luni a venit la teren. Ziua de duminica a presedintelui a inceput la tenis. Apoi au urmat biserica, votul, lunch-ul si ulterior a plecat spre Bucuresti", povesteste Vercerdea pentru ProSport.

Cum a inceput totul? In 2006, Iohannis a inceput sa ia primele lectii de tenis, insa dupa patru ani dorea sa se "retraga". Vercerdea sustine, insa, ca Iohannis s-a razgandit brusc in momentul in care a aflat ca prin tenis poate dobandi si alte calitati.

"A devenit receptiv dupa ce i-am prezentat faptul ca in Academie avem si un program mental-coaching. Cheia a reprezentat-o partea de coordonare mentala si exercitiul fizic prin tenis. A devenit foarte implicat si am fost suprins sa constat ca orice carte pe care i-am sugerat-o, a citit-o, apoi am discutat-o. A avut o colaborare de mental-coaching si in campania electorala. A receptionat foarte bine ideea de educare prin sportul-tenis. In programul domniei sale, la punctul 1, educatia este pe primul loc", a explicat Vecerdea.

Iohannis a jucat tenis cu Victor. Alt Victor

Astfel, Iohannis a ajuns sa practice tenisul de patru ori pe saptamana, punctul sau forte fiind disciplina. "Este incredibil, nu a intarziat niciodata macar un minut", puncteaza antrenorul.

Cat de bun este jucatorul Klaus Iohannis? Potrivit spuselor lui Vercerdea, Iohannis a facut un progres remarcabil in ultima perioada, chiar daca nu tinteste intotdeauna victoria.

"La inceput era destul de putin mobil, dar a progresat suprinzator de mult. Nu isi doreste sa se implice foarte mult in joc, nu intra pe teren decat la simplu si are placerea de a avea in fata lui antrenori, sportivi care dau hotarat in minge. Obiectivele lui pe teren sunt altele decat punctajul, in primul rand de miscare, sa ajunga sa loveasca mingea cat mai bine", a mai spus acesta.

Un mare impatimit al tenisului, Iohannis nu-si putea uita marea pasiune nici macar in cartea autobiografica, unde a facut cateva referiri despre Roger Feder si Simona Halep.

Klaus Iohannis, presedintele ales al Romaniei, a jucat tenis la o zi dupa castigarea alegerilor cu un sportiv din Sibiu, Victor Cornea.

Citeste si:
Dubla măsură a lui Iohannis: Plagiatul lui Ponta versus plagiatul lui Ciucă. Ce spunea președintele în 2014 VIDEO
Dubla măsură a lui Iohannis: Plagiatul lui Ponta versus plagiatul lui Ciucă. Ce spunea președintele în 2014 VIDEO
Klaus Iohannis, președintele României, a fost extrem de critic în anul 2014 față de lucrarea de doctorat plagiată a lui Victor Ponta, comparativ cu reacția pe care a avut-o în cazul...
Iohannis, pus la zid cu întrebări despre plagiatul lui Ciucă, legile securității sau avertizorii de integritate. Cum răspunde șeful statului LIVE TEXT
Iohannis, pus la zid cu întrebări despre plagiatul lui Ciucă, legile securității sau avertizorii de integritate. Cum răspunde șeful statului LIVE TEXT
Preşedintele Klaus Iohannis susține marți, 5 iulie, o conferință de presă la Palatul Cotroceni. Klaus Iohanis a început conferința de presă vorbind despre politica externă a României....