Functionarii publici, nemultumiti de Strategia lui Iohannis: Salariile mici nu fac Romania puternica

Marti, 23 Iunie 2015, ora 15:51
4481 citiri
Functionarii publici, nemultumiti de Strategia lui Iohannis: Salariile mici nu fac Romania puternica
Foto: Administratia Prezidentiala

Sindicatul National al Functionarilor Publici i-a transmis presedintelui Klaus Iohannis mai multe intrebari referitoare la Strategia Nationala de Aparare a Tarii.

"Apreciem prezentarea in Parlamentul Romȃniei a Strategiei Naṭionale de Aparare a Tarii pentru perioada 2015-2019, O Romȃnie puternica in Europa si in lume, insa, in rȃndul funcṭionarilor publici si a personalului contractual din administraṭia publica centrala si locala, aceasta a ridicat anumite intrebari", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Functionarii publici isi exprima, in documentul citat, nemultumirea cu privire la salariile mici pe care le au.

"Cum poate exista o Romȃnie puternica in Europa in condiṭiile in care aproximativ 65% dintre angajaṭii administraṭiei publice sunt platiṭi cu salariul minim pe economie? Aceasta realitate nu afecteaza conceptul unei Romȃnii puternice?

Politica salariala a Guvernului Romȃniei, care menṭine funcṭionarii publici la nivelul salariului minim pe economie, dublata de interdicṭia legala derularii altor activitaṭi aducatoare de venit, culpabilizeaza Guvernul in proliferarea corupṭiei? Constituie aceasta o vulnerabilitate pentru securitatea naṭionala?", intreaba acestia, in comunicat.

Totodata, functionarii publici isi mai exprima nemultumirea, in scrisoarea trimisa lui Klaus Iohannis, cu privire la "schimbarea, pe criterii exclusiv politice, a conducatorilor instituṭiilor publice, lipsa protecṭiei juridice pentru funcṭionarii publici care combat fenomenele infracṭionale sancṭionȃnd nerespectarea prevederilor legale, lipsa unei cariere profesionale si a stabilitaṭii in funcṭia publica afecteaza bunastarea Romȃniei sau securitatea ṭarii".

Nu in ultimul rand, Sindicatul Naṭional al Funcṭionarilor Publici critica lipsa abordarii problemelor majore ale administraṭiei publice din aceasta strategie, precum si neimplicarea factorilor responsabili in soluṭionarea acestora, se mai arata in comunicat.

In incheiere, functionarii publici isi exprima speranta ca presedintele va influenṭa politici sociale si salariale care sa duca la consolidarea statului de drept.

Iohannis, sageti catre Ponta si alesii vizati de justitie: Faci pasul inapoi cand afectezi imaginea tarii. Coruptia nu e mai presus de lege

Presedintele Klaus Iohannis a prezentat, luni, in Parlamentul Romaniei, Strategia Nationala de Aparare a Tarii pentru perioada 2015-2019, in sedinta reunita a celor doua Camere, prilej cu care i-a cerut voalat prim-ministrului Victor Ponta sa faca pasul in spate.

F.N.

Citește și:
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
CURS a publicat un nou sondaj de tip omnibus, realizat pentru luna martie, din care reiese că principalele partide aflate la putere, PSD și PNL, se află într-o ușoară scădere, punctele...
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, Cristian Preda, a afirmat că este mai probabil ca înţelegerea PSD-PNL să continue, precizând că nu există vreo voce...
#functionari publici scrisoare Iohannis, #functionari publici Strategia Nationala de Aparare , #presedinte