Guvernul moldovean a fost demis: Reactia lui Klaus Iohannis

Joi, 29 Octombrie 2015, ora 15:14
3057 citiri
Guvernul moldovean a fost demis: Reactia lui Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca a luat nota de demiterea Guvernului Moldovei si a subliniat ca este necesara "formarea grabnica a unui guvern stabil".

"Am luat nota de votul din Parlamentul Republicii Moldova, prin care a fost aprobata motiunea de cenzura impotriva Guvernului", sustine seful statului, intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Acesta arata ca tara traverseaza o perioada foarte dificila "pentru perspectiva agendei de reforme, pentru consolidarea parcursului european si, mai ales, pentru stabilitatea sa de ansamblu".

"Este esential ca fortele politice sa actioneze cu maturitate si responsabilitate, in conformitate cu asteptarile cetatenilor, asa cum au fost exprimate la alegerile legislative din 30 noiembrie 2014.

Parcursul european al Republicii Moldova trebuie sa continue. La fel, trebuie continuate eforturile de reforma, de consolidare a institutiilor statului de drept, de solutionare a problemelor socio-economice ale actualitatii.

Din aceasta perspectiva, este necesara formarea grabnica a unui guvern stabil si deplin angajat sa actioneze cu energie in toate aceste directii", mai sustine presedintele.

Nu in ultimul rand, Klaus Iohannis subliniaza ca tara noastra "isi reafirma determinarea de a acorda Republicii Moldova intregul sau sprijin in acest sens".

Guvernul din Republica Moldova a fost demis

Guvernul din Republica Moldova condus de premierul Valeriu Strelet a fost demis, joi, in urma unei motiuni de cenzura. 65 de parlamentari s-au pronuntat pentru demiterea Executivului.

Conform legii, in urmatoarele trei zile Cabinetul lui Valeriu Strelet trebuie sa isi depuna demisia. Apoi, seful statului va desemna un alt premier.

Vor urma 15 zile in care premierul desemnat va trebui sa prezinte Parlamentului propunerile pentru Cabinetul sau. Daca deputatii vor accepta propunerile, noii ministri vor depune juramantul.

F.N.

Citeste si:
Klaus Iohannis, prima conferință de presă din 2022. Acesta se va întâlni cu jurnaliștii de la ora 18.00
Klaus Iohannis, prima conferință de presă din 2022. Acesta se va întâlni cu jurnaliștii de la ora 18.00
Preşedintele Klaus Iohannis susţine marți, 5 iulie, o conferință de presă începând cu ora 18.00, la Palatul Cotroceni, conform unui comunicat al Administrației Prezidențială. Aceasta...
Bani pentru partid din măsluirea jocurilor de noroc. Dezvăluirile fostului președinte ONJN, schimbat după 5 zile de la numire
Bani pentru partid din măsluirea jocurilor de noroc. Dezvăluirile fostului președinte ONJN, schimbat după 5 zile de la numire
Tudor Simota, fost președinte al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), schimbat după doar cinci zile de activitate, a dezvăluit că funcția din care a fost înlocuit era promisă...