Guvernul Orban, prima sedinta la Palatul Victoria. A venit si Klaus Iohannis

Luni, 04 Noiembrie 2019, ora 20:24
7625 citiri
Guvernul Orban, prima sedinta la Palatul Victoria. A venit si Klaus Iohannis

Ludovic Orban si membrii Cabinetului sau au ajuns, luni seara, la Palatul Victoria unde este programata prima sedinta de guvern.

La Palatul Victoria si-a facut aparitia si Klaus Iohannis, dar a stat la intalnire doar cateva minute.

La inceputul sedintei, Ludovic Orban i-a transmis presedintelui Iohannis ca il roaga sa vina la sedintele Guvernului de fiecare data cand considera ca este cazul.

"Oricand considerati ca exista temeiuri serioase sa participati la sedintele de guvern, va asteptam cu drag", a spus Orban.

La randul sau, Klaus Iohannis i-a multumit pentru invitatie si a reiterat faptul ca desi stie ca este un mandat scurt, este convins ca va fi unul de succes.

"Va multumesc pentru invitatia de a va insoti la prima intalnire informala. Profit de ocazie sa va felicit, domnule premier, sa va doresc mult succes, chiar daca mandatul este previzibil unul scurt, sunt convins ca va fi unul puternic", a spus Iohannis.

Dupa plecarea lui Iohannis, Orban a discutat cateva aspecte cu ministrii sai.

"Este o reuniune informala in care practic stabilim cativa pasi importanti pe care trebuie sa ii parcurgem. Procedura de instalare a fiecarui ministru, trebuie pregatita OUG priving organizarea si functionarea guvernului, care trebuie adoptata intr-un termen cat mai scurt, cel mai probabil maine. Vreau un inventar de probleme stringente pe care le gasiti in fiecare minister. De asemenea, sa vedem foarte clar actele normative care trebuie adoptate in prima sedinta de guvern.

Domnul ministru al Economiei si al Energiei, sa nu uitam de minerii blocati in subteran. Trebuie prelungita ordonanta sau adoptata, sa nu mai punem in pericol sanatatea si siguranta oamenilor. De asemenea, sunt multe alte acte normative care trebuie pregatite si adoptate", a spus Orban in sedinta informala, dupa plecarea presedintelui Iohannis.

Cabinetul Orban a mers la Palatul Victoria, imediat dupa ce a depus juramantul la Palatul Cotroceni, in fata presedintelui Iohannis.

Amintim ca Guvernul Orban a trecut testul Parlamentului si a primit luni votul de investitura. Au fost 240 de voturi pentru si 0 impotriva.

Vezi reactiile de pe scena politica

Citeste si Viorica Dancila, dupa investirea Guvernului Orban: E o zi neagra pentru democratie. Avem un presedinte dictator

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....