Guvernul Orban, prima sedinta la Palatul Victoria. A venit si Klaus Iohannis

Luni, 04 Noiembrie 2019, ora 20:24
7700 citiri
Guvernul Orban, prima sedinta la Palatul Victoria. A venit si Klaus Iohannis
Foto: Guvernul Romaniei

Ludovic Orban si membrii Cabinetului sau au ajuns, luni seara, la Palatul Victoria unde este programata prima sedinta de guvern.

La Palatul Victoria si-a facut aparitia si Klaus Iohannis, dar a stat la intalnire doar cateva minute.

La inceputul sedintei, Ludovic Orban i-a transmis presedintelui Iohannis ca il roaga sa vina la sedintele Guvernului de fiecare data cand considera ca este cazul.

"Oricand considerati ca exista temeiuri serioase sa participati la sedintele de guvern, va asteptam cu drag", a spus Orban.

La randul sau, Klaus Iohannis i-a multumit pentru invitatie si a reiterat faptul ca desi stie ca este un mandat scurt, este convins ca va fi unul de succes.

"Va multumesc pentru invitatia de a va insoti la prima intalnire informala. Profit de ocazie sa va felicit, domnule premier, sa va doresc mult succes, chiar daca mandatul este previzibil unul scurt, sunt convins ca va fi unul puternic", a spus Iohannis.

Dupa plecarea lui Iohannis, Orban a discutat cateva aspecte cu ministrii sai.

"Este o reuniune informala in care practic stabilim cativa pasi importanti pe care trebuie sa ii parcurgem. Procedura de instalare a fiecarui ministru, trebuie pregatita OUG priving organizarea si functionarea guvernului, care trebuie adoptata intr-un termen cat mai scurt, cel mai probabil maine. Vreau un inventar de probleme stringente pe care le gasiti in fiecare minister. De asemenea, sa vedem foarte clar actele normative care trebuie adoptate in prima sedinta de guvern.

Domnul ministru al Economiei si al Energiei, sa nu uitam de minerii blocati in subteran. Trebuie prelungita ordonanta sau adoptata, sa nu mai punem in pericol sanatatea si siguranta oamenilor. De asemenea, sunt multe alte acte normative care trebuie pregatite si adoptate", a spus Orban in sedinta informala, dupa plecarea presedintelui Iohannis.

Cabinetul Orban a mers la Palatul Victoria, imediat dupa ce a depus juramantul la Palatul Cotroceni, in fata presedintelui Iohannis.

Amintim ca Guvernul Orban a trecut testul Parlamentului si a primit luni votul de investitura. Au fost 240 de voturi pentru si 0 impotriva.

Vezi reactiile de pe scena politica

Citeste si Viorica Dancila, dupa investirea Guvernului Orban: E o zi neagra pentru democratie. Avem un presedinte dictator

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Iohannis sedinta Guvern , #presedinte