Ilan Laufer il acuza pe Iohannis ca nu l-a numit ministru pentru ca e antisemit: "Ceausescu a vandut evrei, Iohannis a vandut azi un evreu roman"

Marti, 20 Noiembrie 2018, ora 21:18
13307 citiri
Ilan Laufer il acuza pe Iohannis ca nu l-a numit ministru pentru ca e antisemit: "Ceausescu a vandut evrei, Iohannis a vandut azi un evreu roman"
Foto: captura video Digi24

Ilan Laufer, propus de PSD ca ministru al Dezvoltarii, dar refuzat de presedintele Klaus Iohannis, a sustinut marti seara o declaratie de presa in care l-a acuzat pe seful statului ca este antisemit si a afirmat ca motivul respingerii sale ar fi de natura religioasa.

Laufer a citit de pe foaie mai multe acuzatii grave la adresa presedintelui Iohannis, refuzand la final sa raspunda la intrebarile jurnalistilor.

Absolvent al Facultatii de Educatie Fizica si Sport, dar propus de PSD pentru functia de Ministru al Dezvoltarii, Ilan Laufer, a sustinut ca respingerea sa reprezinta "un nou act de antisemitism" comis de presedintele Iohannis, care ar fi "demonstrat" aceasta atitudine in ultimul an.

"Dl Iohannis a avut mai multe iesiri impotriva evreilor", a mai citit Laufer de pe foaie, enumerand apoi cateva momente politice si sustinand ca presedintele Iohannis "a contribuit inclusiv la sabotarea sedintei comune de guvern Romania-Israel".

Acelasi Ilan Laufer a sustinut ca presedintele Iohannis, "prin interpusi", ar fi initiat "actiuni de urmarire penala" a premierului Viorica Dancila, trimitere la plangerea depusa de Ludovic Orban.

"Am informatii certe ca trebuie si eu sa ma astept la acelasi mod de actiune. Un dosar penal care se pregateste pe repede inainte, la comanda presedintelui", a mai perorat social-democratul.

Mai mult, Ilan Laufer a sustinut ca presedintele Iohannis ar vrea sa boicoteze relatiile cu Statele Unite.

"Klaus Iohannis i-a promis doamnei Merkel ca va face tot posibilul sa blocheze mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, procedura initiata de dl Liviu Dragnea, primul om politic care a initiat in Europa acest lucru", a mai spus el, adaugand ca si el personal a incercat sa contribuie la o mai buna relatie cu Statele Unite, iar asta "l-a deranjat pe Klaus Iohannis".

"Trebuie sa platesc pentru asta. Klaus Iohannis intareste convingerea ca vrea legaturi doar cu Berlinul si vrea blocarea relatiilor cu Israel si SUA", a adaugat el.

Ilan Laufer a tinut sa precizeze ca 52 de persoane din familia sa si-au pierdut viata in timpul Holocaustului, prin urmare "aceste atacuri antisemite" la adresa lui sunt "cu atat mai dureroase".

Social-democratul a continuat acuzandu-l pe presedinte ca "nu doreste ca Romania sa preia presedintia Consiliului Europei (sic!) " si cerand apoi ca seful statului sa spuna public de ce nu l-a numit ministru.

"Il rog sa aiba curajul si sa spuna motivul, ma refer la cel religios si la faptul ca sunt evreu", a sustinut el.

Totodata, Ilan Laufer s-a laudat ca in mandatul precedent de ministru "a demonstrat" ca poate atrage fonduri europene, iar "Klaus Iohannis incearca sa blocheze obtinerea de fonduri europene" de catre Romania.

"Klaus Iohannis e etnic german si are o legatura dubioasa cu Forumul Democrat, mostenitoarea organizatiei naziste (...) Nicolae Ceausescu a vandut evrei, azi am certitudinea ca si presedintele Iohannis a vandut un evreu roman. Nu stiu cui si nu stiu pe cati bani", a mai spus Ilan Laufer, anuntand ca va face plangere la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

Inainte de a parasi sala in care citea declaratia de presa, Laufer a felicitat-o si pe Lia Olguta Vasilescu, a doua propunere facuta de PSD pentru Ministerul Dezvoltarii, respinsa astazi si ea de Klaus Iohannis pentru sefia Ministerului Transporturilor.

"O sa lupt pana la capat", le-a spus Ilan Laufer jurnalistilor, parasind in graba sala, in ciuda insistentelor celor care doreau sa ii adreseze intrebari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Laufer Iohannis antisemit refuz ministru , #presedinte
Comentarii
Poza Cucucorapshan
Cucucorapshan
rank 4
Laufer a sters toti peretii cu Iohannis! Ce declaratie!!!!!!
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5