Impotriva dezintegrarii Romaniei. O recomandare pentru Cotroceni

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 24 Septembrie 2016, ora 19:10
8659 citiri
Impotriva dezintegrarii Romaniei. O recomandare pentru Cotroceni

De la Cotroceni a fost anuntata pompos constituirea unei comisii speciale care are ca sarcina elaborarea unui proiect de tara.

Ca si cum ar fi fost nevoie de 23 de specialisti, in frunte cu presedintele tarii, pentru a depista care sunt cele mai grave probleme care submineaza tara si o transforma tot mai mult intr-un loc unde o minoritate tot mai restransa reuseste sa duca o viata decenta.

Sau ca si cum Romania nu ar avea si asa o infinitate de proiecte nationale, de masterplanuri si comisii interinstitutionale, care produc pe banda rulanta idei si viziuni pentru un viitor grandios.

Ceea ce parea doar un joc de imagine sau o gluma nereusita se transforma intr-un lucru cat se poate de serios.

Klaus Iohannis a declarat ca spera ca anul viitor, "pe vremea asta", sa prezinte proiectul de tara, "care va descrie unde vrem sa isi gaseasca Romania locul in UE". Adica undeva spre finalul mandatului, cand nu-i va fi ramas decat un an si ceva pana la viitoarele alegeri prezidentiale.

Pana atunci, e foarte posibil nu numai ca presedintele sa ramana complet izolat politic, in functie de rezultatul alegerilor parlamentare din acest an si de evolutia pe care o va avea majoritatea care se va forma dupa, dar sunt mari sanse ca Uniunea Europeana sa nu mai aiba foarte multe lucruri in comun cu cea pe care o cunoastem astazi.

Insa futilitatea comisiei si proiectului de tara la care va lucra, aflam acum, mai bine de un an echipa celor 23 de specialisti provine nu din aceste nepotriviri politice si strategice, ci din orientarea ideologica a majoritatii celor chemati sa nasca un proiect care sa salveze Romania de la prabusire.

In momentul in care noi vorbim despre proiectarea grandioasa a viitorului, in tara avem o realitate care are nevoie de interventii si corectii urgente, in lipsa lor riscand sa nu mai ramana mare lucru, caruia sa i se aplice un proiect de viitor.

Avem o comisie de specialisti care va elabora intr-un an si ceva un proiect de tara, in timp ce exista o epidemie de rujeola asemanatoare prin amploare unui trecut dinainte de inventarea antibioticelor si vaccinurilor.

Printre cauzele ce au facut posibila epidemia nu e numai succesul tot mai mare al campaniei impotriva vaccinurilor, asa cum crede Ministerul Sanatatii, desi are si aceasta un rol important, dar mai ales saracia extrema din zonele unde exista cei mai multi copii imbolnaviti. Saracie care i-a exclus pur si simplu din raza de actiune a sistemului de sanatate.

Fie si numai acest exemplu ar trebui sa fie suficient pentru a intelege ca nu ar trebui sa vorbim decat despre un singur proiect de tara, caruia ar trebui sa i se subordoneze toate celelalte si care ar fi trebuit sa fie deja aplicat - reducerea urgenta a saraciei, mai ales a celei extreme, care deja naste astfel de tragedii medievale si care risca sa submineze viitorul si unitatea tarii.

Cat de rupt trebuie sa fii de realitatea in care traim sa nu observi ca institutiile s-au subrezit intr-atat de mult, incat nu mai pot impune nici macar masurile minimale de preventie in fata epidemiilor unor boli eradicate de secole?

Cine si cum poate spera ca un proiect, orice fel de proiect, ar putea fi impus in viitor, cand institutiile din Sanatate sau Educatie nu mai sunt in stare sa-si exercite nici macar rolul minimal de preventie?

Abandonul scolar in crestere de la an la an, cauzat de saracia tot mai mare din mediul rural mai ales, combinat cu noua moda din randul celor mai instariti de a-si retrage copiii de la scoala pentru a-i traumatiza emotional si social in sistemul homeschooling, e tot un efect al disparitiei rolului minimal pe care statul ar trebui sa-l pastreze in societate.

Incurajata pe acest drum, Romania nici nu mai are nevoie de un proiect de tara. Ii va fi suficient un plan, care si functioneaza foarte bine deja, pentru o minoritate de 5, maximum 10% din populatie.

Orice altceva e doar o vrajeala, care ii va fi platita oricum de restul cetatenilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#proiect de tara comisie Iohannis , #presedinte