Incident de protocol la aterizarea lui Iohannis la Paris

Marti, 10 Februarie 2015, ora 12:56
32102 citiri
Incident de protocol la aterizarea lui Iohannis la Paris
Foto: Presedintia Romaniei

Presedintele Klaus Iohannis a fost protagonistul unui incident de protocol imediat dupa aterizarea aeronavei prezidentiale, marti dupa pranz, la Paris.

Presedintele roman a fost vizibil iritat la coborarea din avion, intrucat sotia sa, Carmen, nu a fost escortata de nimeni la masina oficiala. In plus, nimeni nu i-a luat haina de iarna presedintelui, asa ca acesta a aruncat-o demonstrativ pe masina.

Un aghiotant francez aflat in comitetul de primire a recuperat haina si i-a inmanat-o generalului Silviu Pahontu, seful SPP, care a asezat-o langa presedinte in masina.

Foto: Romania Tv

Potrivit informatiilor corespondentului Ziare.com, este vina protocolului francez pentru acest incident. Presedintele si sotia sa trebuiau preluati din avion si condusi la masina de catre reprezentantii tarii gazda, ceea ce nu s-a intamplat.

Iohannis a plecat la Paris: Ce va discuta cu Hollande (Video)

Presedintele Klaus Iohannis a plecat, marti dimineata, intr-o vizita oficiala la Paris, unde urmeaza sa se intalneaca cu presedintele Frantei, Francois Hollande.

"Este o vizita la invitatia presedintelui Frantei, domnul Francois Hollande. Vreau sa subliniez, astfel, prin aceasta vizita, importanta pe care tara noastra o acorda consolidarii parteneriatului strategic cu Franta, un membru foarte important al Uniunii Europene, cu care avem relatii bilaterale foarte bune.

Voi merge la Palatul Elysee, unde voi avea un dejun de lucru cu presedintele Hollande, primul ministru Valls, ministrul de Externe si ministrul Economiei din Franta. Dupa aceea, voi avea intalniri atat cu presedintele Senatului francez, cat si cu presedintele Adunarii Nationale", a declarat Klaus Iohannis pe aeroportul Henri Coanda.

Seful statului a adaugat ca una dintre prioritatile mandatului sau ar fi "substantierea relatiilor cu statele cu care avem parteneriate strategice incheiate sau relatii privilegiate si, desigur, consolidate".

Vizita la Paris a sefului statului roman a generat deja o gafa de proportii ce a rezultat in chemarea ministrului de Externe in Parlament, la audieri.

Gafa Ambasadei de la Paris: Ministrul de Externe, chemat la audieri in Parlament

Scandalul a izbucnit dupa ce scriitorul Radu Portocala, fost presedinte ICR Paris, a dezvaluit public saptamana trecuta ca a primit un e-mail cu lista invitatilor la receptia oferita de Ambasada Romaniei cu ocazia vizitiei pe care o efectueaza presedintele Klaus Iohannis, e-mail in care apareau comentarii ireverentioase la adresa unor invitati, cum ar fi "indezirabil" sau "scarbos".

Mai mult, pe lista de invitati ar fi figurat inclusiv persoane decedate de mai multi ani.

Radu Portocala, despre gafa Ambasadei de la Paris: Cade sub incidenta justitiei

Ambasadorul Bogdan Mazuru i-a trimis lui Radu Portocala un mesaj prin care isi cerea scuze pentru incidentul produs, iar diplomatul care a intocmit lista si directorul ICR Paris au fost sanctionati cu avertisment, urmand sa fie audiati de Corpul de Control si Evaluare Diplomatica.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Iohannis incident paris, #Iohannis vizita Franta incident , #presedinte