Iohannis a decorat mai multi congresmeni americani: Romania e cel mai bun partener pe care SUA il pot avea

Vineri, 09 Iunie 2017, ora 07:27
5059 citiri
Iohannis a decorat mai multi congresmeni americani: Romania e cel mai bun partener pe care SUA il pot avea
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a decorat, joi, la Washington, mai multi membri ai Congresului american, context in care a afirmat ca Romania este cel mai bun partener pe care SUA il pot avea.

"Aceste distinctii reprezinta gratitudinea si recunostinta pentru dedicatia si munca pe care o depuneti in sprijinul aprofundarii Parteneriatului Strategic. (...) Aceste decoratii sunt simboluri adevarate de incredere intre tarile noastre si intre natiunile noastre.

In acelasi timp, acestea sunt, de asemenea, destinate sa onoreze (...) pe oamenii pe care ii reprezentati in statele si districtele dumneavoastra, pentru prietenia lor cu Romania", a spus seful statului, la ceremonia care a avut loc la Congresul american.

El a aratat ca ceremonia este un moment important pentru a sarbatori 20 de ani de Parteneriat strategic romano-american.

"Ne reaminteste ca forta legaturii noastre sta in prietenia noastra neclintita, angajamentul nostru pentru aceleasi valori si promisiunea noastra de a ne sprijini intotdeauna.

Intr-adevar, Romania este cel mai bun partener pe care Statele Unite il pot avea. Este, de asemenea, o incurajare sa cautam mereu noi oportunitati pentru a spori securitatea si prosperitatea celor doua tari si natiuni. Ma bazez pe entuziasmul si hotararea dumneavoastra de a continua aceasta activitate.

Stiu ca pot conta pe dumneavoastra! Si trebuie sa stiti ca puteti conta pe noi!", le-a transmis Iohannis congresmenilor americani.

Presedintele Iohannis i-a decorat in cadrul ceremoniei pe:

  • Michael Ray Turner, copresedinte al Grupului de prieteni ai Romaniei din Congresul Statelor Unite ale Americii,
  • Devin Nunes, presedinte al Comitetului pentru informatii din Camera Reprezentantilor,
  • Mike Rogers, presedinte al Subcomitetului pentru forte strategice din Camera Reprezentantilor,
  • Jackie Walorski si Robert Aderholt, membri in Grupul de prietenie pentru Romania din Camera Reprezentantilor.

Congresmenii americani i-au multumit sefului statului pentru distinctiile acordate.

"Apreciem relatia bilaterala pe care o avem pe plan economic si militar. Apreciem ca sunteti aici si ca va gazduim aici. Apreciem ca sunteti un sustinator nu numai al democratiei in Romania, ci si al relatiei puternice dintre Romania si SUA", a spus Michael Ray Turner.

Citeste si

La randul sau, Devin Nunes a afirmat ca distinctia primita reprezinta o onoare.

"Este o onoare. Nu se intampla des ca membri ai Congresului sa fie recunoscuti de catre un sef de stat. (...) Sunteti reprezentati foarte bine aici de ambasadorul dumneavoastra", a afirmat el.

Jackie Walorski i-a multumit in limba romana sefului statului pentru decoratie, iar Robert Aderholt si Mike Rogers i-au transmis acestuia ca Romania este o tara importanta si care poate conta pe ei in continuare.

Iohannis se intalneste vineri cu Trump. E primul lider din Europa de Est primit la Casa Alba

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Iohannis decorat congresmeni SUA , #presedinte