Iohannis a inceput consultarile pentru elaborarea Strategiei Nationale de Aparare

Marti, 17 Februarie 2015, ora 18:22
2273 citiri
Iohannis a inceput consultarile pentru elaborarea Strategiei Nationale de Aparare
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a initiat procesul de consultari la nivel interinstitutional pentru elaborarea Strategiei Nationale de Aparare.

Strategia Nationala de Aparare a Tarii este principalul document care fundamenteaza planificarea apararii la nivel national, alaturi de programul de guvernare in vigoare, si trebuie inaintat Parlamentului in termen de 6 luni de la investirea in functie a presedintelui, transmite Administratia Prezidentiala.

Departamentul Securitatii Nationale, condus de consilierul prezidential George Scutaru, este cel insarcinat cu redactarea Strategiei Nationale de Aparare a Tarii.

George Scutaru si consilierul de stat Sebastian Huluban au avut o intalnire cu membrii comisiei de aparare din Camera Deputatilor, marti, pentru a le prezenta liniile generale ale viitoarei Strategii Nationale, solicitandu-se din partea deputatilor propuneri in acest sens, iar un demers similar va fi facut in comisia de aparare a Senatului Romaniei, mai transmite comunicatul.

De asemenea, se primesc de la institutii ale statului evaluari privind riscurile, amenintarile si vulnerabilitatile la adresa securitatii nationale, informatii care vor fi folosite in elaborarea documentului final, iar procesul de definitivare a Strategiei Nationale va include si discutii cu organizatii nonguvernamentale, care isi desfasoara activitatea in domeniul securitatii nationale, mai anunta Administratia Prezidentiala.

Iohannis: Ne dorim un parlament mai mic. Sa renuntam la populism si electoralism

Aceste actiuni se inscriu in viziunea politica a lui Klaus Iohannis, potrivit careia Parlamentul trebuie sa fie un partener in reformarea institutiilor publice.

"Respectul fata de Parlament se exprima si in indeplinirea obligatiilor care imi revin calitate de presedinte. Voi prezenta strategia nationala de securitate", a spus presedintele, pe 9 februarie, in adresarea din Parlament.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Iohannis Strategie Nationala de Aparare, #consultari Strategie Nationala de Aparare , #presedinte