Iohannis a plecat in Polonia - discutii despre situatia din Ucraina (Video)

Miercuri, 11 Martie 2015, ora 18:49

   

Iohannis a plecat in Polonia - discutii despre situatia din Ucraina (Video)
Presedintele Klaus Iohannis a spus, miercuri seara, la plecarea spre Polonia, ca relatia cu aceasta tara reprezinta o prioritate pentru Romania.

"Sunt bucuros sa efectuez prima vizita la Varsovia ca presedinte al Romaniei, la invitatia domnului presedinte al Republicii Polone, domnul Bronislaw Komorowski.

Relatia cu Polonia este o prioritate pentru Romania, atat in plan european, cat si transatlantic, subliniata de existenta unui Parteneriat Strategic. Tarile noastre sunt legate de o istorie comuna, de o cooperare si de o solidaritate in momente cruciale", a spus Iohannis, pe aeroportul "Henri Coanda".

Acesta a explicat ca vizita va incepe joi dimineata, cu o intalnire cu presedintele Bronislaw Komorowski, urmata de intrevederi cu Radoslaw Sikorski, Presedintele Seimului (Camera inferioara a Parlamentului - n.red.), dupa care cu Bogdan Borusewicz, presedintele Senatului.

Ziua de joi va fi incheiata cu o intalnire cu comunitatea romanesca, care va avea loc la sediul Ambasadei.Nu in ultimul rand, pentru vineri dimineata sunt programate convorbiri cu premierul polonez Ewa Kopacz.

"Agenda discutiilor cuprinde subiecte legate de evolutia relatiilor bilaterale din punct de vedere economic, politic si militar. Avem in vedere proiecte concrete de cooperare intre Romania si Polonia in cadrul UE si NATO, cu accent pe cooperarea regionala.

Vom discuta si tema securitatii cu referire, in mod special, la chestiunea Ucraina. Ambele state, atat Romania, cat si Polonia, au un interes major fata de vecinatatea estica. De aceea, cred ca exista premise ca impreuna, Romania si Polonia, sa joace un rol major in configurarea cooperarii NATO si UE cu partenerii din regiune", a mai declarat Klaus Iohannis.


F.N.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3482 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
albakazapada
rank 5
NEAMTULE ESTI PE VAL
adune locuri de munca in tara noastra si te pomenim toata viata schimbarea romanului e prin dumneata seriozitate cinste profesionalism ceea ce ne-a lipsit avem un model ,tara are nevoie de investitii siguranta si pace nu ne uita noi te-am votat ca o ultima spernata de iesire din mocirla celor 25 de ani ,poilonia este un exemplu de tara fost comunista si redresata economic cu ajutorul germaniei
Mos bazil
rank 5
Mai nea Iohannis parca-i fi presedintele Ucrainei.
Romania e varza si tu o stergi la plimbare prin Europa.
Sau USL traieste ? Bara bara cu Pitulescu si PeSeDelele ? Ca de 4 luni faci nimic pentru Romania.
.........
Ne miscam si noi mai cu talent ?
b22
rank 5
se pare ca Johanes de Sibiu traieste pe alta lume...
se pare ca Johanes de Sibiu traieste pe alta lume...pe el il intereseaza ucraina minoritatile nationale si problemele minore. Tara arde si baba se scarpina. de fapt atita timp cit se loveste in d-l basescu si d-na Udrea el sta si asteapta poate poate reusesc Excrocii din USLA sa-i decapiteze pe cei doi. insa fiti fara grija se stringe latul si in jurul gitului lui poNta!!!
Socialistwars
rank 5
Diversiune bolsevica
.
strand
rank 5
Au loc discutii cumva si despre situatia din
Lvov care apartine Poloniei precum si despre nordul Bucovinei Tinutul Hertei si Sudul Basarabiei care sunt teritorii romanesti?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor