Iohannis a plecat la Roma: Aderarea la Schengen si situatia din Ucraina, pe agenda vizitei

Luni, 27 Aprilie 2015, ora 10:15
2578 citiri
Iohannis a plecat la Roma: Aderarea la Schengen si situatia din Ucraina, pe agenda vizitei
Foto: Digi 24

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, inainte de a pleca intr-o vizita oficiala in Italia, ca una dintre temele pe care le va aborda la Roma este aderarea Romaniei la Spatiul Schengen.

Totodata, a spus seful statului, va purta discutii si despre modalitatile in care tara noastra isi poate intari colaborarea si coordonarea in interiorul Uniunii Europene, dar si in interiorul NATO.

Iohannis pleaca luni in vizita oficiala in Italia

"Deplasarea in Italia continua seria vizitelor externe pe care am tinut sa le fac la inceput de mandat in state cu care Romania are parteneriate strategice si relatii speciale. Importanta acestei vizite este data de mai multe aspecte. De existenta unui parteneriat strategic si a unei traditii de colaborare intre cele doua state, de faptul ca Italia este unul dintre principalii parteneri economici ai Romaniei si, nu in ultimul rand, de existenta in Italia a unei comunitati romanesti foarte mari.

Voi discuta despre modalitatile in care putem sa intarim colaborarea si coordonarea in interiorul Uniunii Europene, dar si in interiorul NATO. In acest context voi aborda tema aderarii Romaniei la Spatiul Schengen, asa cum am facut-o cu ocazia tuturor vizitelor in capitatele europene", a declarat Klaus Iohannis.

Si comunitatea romaneasca din Italia reprezinta un punct important pe agenda discutiilor, a afirmat Klaus Iohannis, precizand ca vrea ca drepturile romanilor de acolo sa fie respectate si aparate.

"Discutiile despre comunitatea romaneasca din Italia vor fi un un punct important pe agenda discutiilor. Doresc ca drepturile cetatenilor romani din Italia sa fie respectate si aparate, si cred ca acest lucru este in interesul ambelor parti. Comunitatea romaneasca din Italia contribuie semnificativ la dezvoltarea economica si sociala a Italiei si reprezinta o punte de legatura intre statele noastre.

Intre subiectele pe care le am in vedere in mod special se numara sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova dar si situatia din Ucraina", a incheiat Klaus Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis efectueaza luni si marti o vizita oficiala in Italia.

In programul zilei de luni figureaza primirea de catre presedintele Segio Mattarella, la ora 13:30, dejunul, la ora 14:15, si o serie de convorbiri cu presedintele Senatului italian, Pietro Grasso.

Seara se va incheia cu o intalnire la care vor participa reprezentantii comunitatii romanesti, programata la ora 19:10.

Marti, la ora 11:00, presedintele Iohannis se va intalni cu premierul Italiei, Matteo Renzi, iar la ora 16:00 va participa la o intalnire cu studentii romani din Italia, organizata la Accademia di Romania.

De la preluarea mandului de presedinte, la finalul anului trecut, Klaus Iohannis a efectuat vizite oficiale in Franta, Germania, Polonia, Republica Moldova si Ucraina.

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Klaus Iohannis vizita Italia, #Klaus Iohannis Roma , #presedinte